Annonce

Annonce

Brev:

Forkølelse forstyrrer nattesøvnen


25. marts 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Forkølelse forstyrrer nattesøvnen

Kære Helen

Min datter på 6,5 måneder har været forkølet siden starten af december, hvor vi alle herhjemme tog en omgang. I starten var det med snot ud af næsen, men nu kan man bare høre på hendes vejrtrækning, at der sidder snot derinde. Nogle gange puster hun fx hårdt ud for at få passage. Det generer lidt, når jeg ammer, men ikke noget videre. Problemet er om natten og også ofte, når jeg skal putte hende. Hun sover meget korte intervaller - som oftest omkring en time, eller hvis vi er heldige to timer. Herefter kan jeg høre på hendes vejrtrækning, at der sidder snot og generer, og hun begynder at ligge og kaste med hovedet, klø næsen og kaste med benene og, hvis jeg ikke gør noget, ender hun med at vågne.

Mit spørgsmål går på, hvordan jeg skal agere, når hun begynder at blive generet, for min mand og jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvad der er smartest. Min strategi er at tage hende op og gå rundt med hende i lodret position ved min skulder, så der så hurtigt som muligt igen kan komme ubesværet passage i næsen. På den måde undgår jeg som oftest, at hun vågner, idet hun falder til ro og sover videre, når vejrtrækningen igen er ubesværet. Det bliver dog til mange og til tider halvlange natlige gåture, i og med at jeg bliver nødt til at gå med hende et vist stykke tid, for at hun ikke bare lukker til i næsen, så snart jeg lægger hende igen. Dette sker dog ofte alligevel, hvorved jeg tager hende op igen og starter forfra.

Min mand mener ikke, det kan være rigtigt, at man skal vandre rundt den halve nat med sin baby i lodret position, så hans strategi er hovedsageligt at lægge hende på armen og forsøge at tvinge hende til at trække vejret gennem munden. Det lykkes også for ham (de få gange han har prøvet - det er ...


Annonce

... primært mig, der er ved hende om natten), men hun vågner altid i processen, og det indebærer også en hvis mængde brok og gråd, hvorfor det gerne tager en times tid, før hun sover igen. Jeg har prøvet hans strategi, og det lykkedes en enkelt gang, men er også mundet ud i nogle gevaldige tudeture, hvor jeg har måttet tage hende op i lodret for at få ro på hende.

De sidste nætter er jeg begyndt at lægge hende på armen, når hun er faldet i søvn i lodret position, og vejrtrækningen er ubesværet for ligesom at lave en overgang til at blive placeret i liften, og det er ok, men jeg vil høre dig, om du har nogle forslag til, hvad jeg skal gøre, når jeg kan høre, at vejrtrækningen begynder at blive generet? Jeg ved ikke, om jeg er ved at give hende nogle dårlige vaner, men omvendt virker det heller ikke særligt tillokkende at skulle være vågen en time, hver gang næsen melder sig (min mands strategi), for så blot at sove en times tid igen. Ydermere falder hun lige nu altid i søvn hos mig ved putning - enten på armen eller ved brystet, fordi hun bliver generet, når jeg lægger hende i liften og derfor ikke kan falde til ro og i søvn.

Vi har for nylig været hos lægen, og han kunne kun konstatere lidt væske i ørerne. Ellers er hun frisk og rask, livlig og i godt humør. Vi giver saltvand i næsen jævnligt både dagen og natten igennem (vi har prøvet med modermælk, men det havde ikke nogen effekt), liften er hævet i den ene ende, og vi har prøvet at have pebermynte i soveværelset. Vi har tidligere været hos en øre-næse-halslæge på din foranledning pga. gene i luftvejene (ikke forkølelse), og der var heldigvis ikke noget at finde. Jeg har ammet hende og gør det stadig.

Glæder mig til at høre, hvilke tanker du gør dig.

Mange hilsner
Lærke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Problemer med søvn og andre småting

Kære Helen Tak for din tidligere hjælp. Vi har gjort stort brug af din hjælp...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Flaske problemer

Hej Helen Nu skriver jeg angående vores lillesøster som er fra 21/9 og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme der følger klokken?

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Vi har stadig problemer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Skære ned/stoppe natamning

Hej Helen, og mange tak for en dejlig brevkasse! Jeg skriver til dig fordi,...

Læs hele brevet og Helens svar


13. februar 2020 | Amning | 5 mdr.

Ammer hele tiden om natten

Hej Helen. Tak for dit svar på mit tidligere spørgsmål. Det går pt bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce