Annonce

Annonce

Brev:

Forkølelse forstyrrer nattesøvnen


25. marts 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Forkølelse forstyrrer nattesøvnen

Kære Helen

Min datter på 6,5 måneder har været forkølet siden starten af december, hvor vi alle herhjemme tog en omgang. I starten var det med snot ud af næsen, men nu kan man bare høre på hendes vejrtrækning, at der sidder snot derinde. Nogle gange puster hun fx hårdt ud for at få passage. Det generer lidt, når jeg ammer, men ikke noget videre. Problemet er om natten og også ofte, når jeg skal putte hende. Hun sover meget korte intervaller - som oftest omkring en time, eller hvis vi er heldige to timer. Herefter kan jeg høre på hendes vejrtrækning, at der sidder snot og generer, og hun begynder at ligge og kaste med hovedet, klø næsen og kaste med benene og, hvis jeg ikke gør noget, ender hun med at vågne.

Mit spørgsmål går på, hvordan jeg skal agere, når hun begynder at blive generet, for min mand og jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvad der er smartest. Min strategi er at tage hende op og gå rundt med hende i lodret position ved min skulder, så der så hurtigt som muligt igen kan komme ubesværet passage i næsen. På den måde undgår jeg som oftest, at hun vågner, idet hun falder til ro og sover videre, når vejrtrækningen igen er ubesværet. Det bliver dog til mange og til tider halvlange natlige gåture, i og med at jeg bliver nødt til at gå med hende et vist stykke tid, for at hun ikke bare lukker til i næsen, så snart jeg lægger hende igen. Dette sker dog ofte alligevel, hvorved jeg tager hende op igen og starter forfra.

Min mand mener ikke, det kan være rigtigt, at man skal vandre rundt den halve nat med sin baby i lodret position, så hans strategi er hovedsageligt at lægge hende på armen og forsøge at tvinge hende til at trække vejret gennem munden. Det lykkes også for ham (de få gange han har prøvet - det er ...


Annonce

... primært mig, der er ved hende om natten), men hun vågner altid i processen, og det indebærer også en hvis mængde brok og gråd, hvorfor det gerne tager en times tid, før hun sover igen. Jeg har prøvet hans strategi, og det lykkedes en enkelt gang, men er også mundet ud i nogle gevaldige tudeture, hvor jeg har måttet tage hende op i lodret for at få ro på hende.

De sidste nætter er jeg begyndt at lægge hende på armen, når hun er faldet i søvn i lodret position, og vejrtrækningen er ubesværet for ligesom at lave en overgang til at blive placeret i liften, og det er ok, men jeg vil høre dig, om du har nogle forslag til, hvad jeg skal gøre, når jeg kan høre, at vejrtrækningen begynder at blive generet? Jeg ved ikke, om jeg er ved at give hende nogle dårlige vaner, men omvendt virker det heller ikke særligt tillokkende at skulle være vågen en time, hver gang næsen melder sig (min mands strategi), for så blot at sove en times tid igen. Ydermere falder hun lige nu altid i søvn hos mig ved putning - enten på armen eller ved brystet, fordi hun bliver generet, når jeg lægger hende i liften og derfor ikke kan falde til ro og i søvn.

Vi har for nylig været hos lægen, og han kunne kun konstatere lidt væske i ørerne. Ellers er hun frisk og rask, livlig og i godt humør. Vi giver saltvand i næsen jævnligt både dagen og natten igennem (vi har prøvet med modermælk, men det havde ikke nogen effekt), liften er hævet i den ene ende, og vi har prøvet at have pebermynte i soveværelset. Vi har tidligere været hos en øre-næse-halslæge på din foranledning pga. gene i luftvejene (ikke forkølelse), og der var heldigvis ikke noget at finde. Jeg har ammet hende og gør det stadig.

Glæder mig til at høre, hvilke tanker du gør dig.

Mange hilsner
Lærke

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. december 2023 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Forskel på modermælkserstatning og tilskudsblanding

Hej Helen Tak for dig og din brevkasse :) Jeg er kommet til at købe type...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Dårlig mave 2 1/2 uge

Kære Helen Min søn på lige præcis 6 måneder startede mad for ca 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Far på barsel, ammende mor på arbejde, nye sovevaner

Kære Helen Vi har en dejlig, meget aktiv dreng på 7 mdr, som rullede fra ryg...

Læs hele brevet og Helens svar


27. november 2023 | Diverse | 5 mdr.

Gylper meget - 5 mdr.

Hej Helen Min søn er nu 5 mdr. og en rigtig glad dreng, der smiler og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

7,5 måned - søvn og måltider

Kære Helen Vi har en dejlig dreng på 7,5 måned. Han har altid været...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annonce