Annonce

Annonce

Brev:

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom


23. januar 2018

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen.

Tak for tidligere svar.

Min datter har været syg halvanden uge, med feber og hoste. Det var egentlig meningen, at jeg for tiden jo ville trappe amningen ned - især om natten, men pga. sygdom har hun nægtet at spise rigtig mad, og hun har næsten trappet sig selv op til fuldamning, de uger hun var syg.

Nu trapper jeg ned. Hun bliver ikke puttet med babs i munden (yeahh) og jeg prøver at begrænse amningen til eftermiddag efter vuggestue, aften inden putning, én gang om natten (simpelthen for ikke at få brystbetændelse) og om morgenen. (Jeg ved godt det skal ned på 2 gange, men 4 gange er lige nu meget nedtrapning ift. de 20 gange hun krævede under sygdom).

Om natten finder hun nogen gange alligevel ind til mit bryst, mens jeg sover, så nogle nætter får hun mere, selvom jeg pakker brysterne ind i tøj. (Eller også pakker jeg måske selv brystet ud, da jeg jo har gjort det i søvne i 14 mdr.).

Problemet er, at hun i sygdomsperioden intet rigtig mad ville indtage. Dagene efter kunne jeg så få lidt smoothie og blåbær i hende, men hun nægter grød, brød, banan og det hun ellers er glad for.

Hun vil nu helst ...


Annonce

... kun have bryst, og hun skriger og skriger hele dagen efter det - og hiver i mit tøj, kaster sig ned i flitsbue, græder etc. Det er virkelig svært at sige nej - og når det lykkedes for mig at aflede, sige nej og tilbyde noget vand, at lave et skift eller en overgang, der får hende væk fra babsen, vil hun alligevel ikke rigtig spise noget rigtig mad særligt.

I dag har hun siden jeg hentede hende fra vuggestue kl.14, (hvor hun vist spiste lidt af sin madpakke) spist 10 blåbær, en smoothie og to stykker kødpølse og tre bidder af mit stykke laks til aftensmad.

Hun nægter en varm grød med lidt mos på og lign.

Det er nu 6 dage siden hun blev rask, og hun har tabt sig en del kan jeg mærke. Hun var så en ret stor pige i forvejen (78 cm./12,5 kg ved 1 årstjek), så hun kan godt klare lidt vægttab, men det skal jo helst ikke fortsætte. Hun er også begyndt at kunne gå selv (12 mdr.), så det gør selvfølgelig også at grammene rasler lidt af hende, men alligevel er jeg lidt bekymret, når tøjet nu sidder løsere på hende.

Hvad gør jeg?
Nægter hende babsen?
Prøver fortsat blot at motivere med forskelligt mad?

På forhånd tak for svar.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Kæmper mod søvnen

Kære Helen Tak for en god og brugbar brevkasse. Jeg har en søn på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Transport og ferie | 11 mdr.

Jetlag og erstatning for letmælk?

Kære Helen, Så nærmer tiden hvor vi skal tilbage til DK og holde...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2018 | Opdragelse | 16 mdr.

Brug af iPad

Hej Helen Vi kunne godt tænke os at høre din mening om brug af iPad.. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 15 mdr.

15 mdr dreng virker ked og frustreret når mor er i nærheden

Kære Helen Søde, dejlige og glade lille Valdemar på 15 1/2 mdr virker pt....

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2018 | Udvikling | 11 mdr.

Vores søn råber og skriger meget

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vores søn på 11 måneder, råber og skriger...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Passiv rygning

Børn som udsættes for passiv rygning har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis og astma.

Børn som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen vil få dårligere lungefunktion.

Risikoen er større jo mere røg barnet udsættes for. Undgå derfor altid rygning i nærheden af børn.

Vær opmærksom på at rygning har betydning, når man taler om vuggedød.

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce