Annonce

Annonce

Brev:

40 minutters barn


29. juli 2023

Kategori:
Alder:
3 mdr.

40 minutters barn

Kære Helen

Min datter er lige blevet 3 måneder og har siden de 8 uger været et 40-minutters-barn under alle dagslure - gudskelov ikke om natten. Den sidste måned har søvn derfor fyldt rigtig meget hos os.

Hun er ikke svær at få til at sove, men vågner konsekvent efter 40 min. Vi har prøvet lidt af hvert den sidste måneds tid dog uden stor succes. Jeg har din bog om børn og søvn og ved, at det skyldes at hun ikke kan komme videre fra én søvncyklus til den næste. Jeg forsøger derfor at hjælpe hende videre i søvnen, men det er en stor udfordring.

Vi har et fast putteritual til både dag og nat (mælk, svøb, nusseklud over øjnene + sut, godnatsang i forældres arme, tyngdepose) og vi forsøger at lægge hende i liften når hun er døsig, men ikke sover helt - dette er dog sværere jo senere på dagen vi kommer. Men normalt falder hun i søvn og alt er godt.

Efter de magiske 40 min vågner hun dog op og er på ingen måde indstillet på at sove videre - hendes øjne er vidtåbne, hun sparker løs med de små ben og hovedet virrer fra side til side. Vi har prøvet det meste: hånd på mave, slyngevugge, vugge videre mens hun stadig sover, nusseklud tilbage over øjnene, samsovning, shhhh-lyde, sut, barnevogn mv. uden held. Af ...


Annonce

... og til har vi held med at få hende videre i søvnen efter 20-30 minutters kamp for at holde sutten inde, nussekluden over øjnene, mens slyngevuggen rokker hende.

Tager vi hende op er hun træt og pylret og der går ikke længe før hun skal ligges igen - hun er ikke sulten og tilbyder jeg brystet afviser hun.

Somme tider kan hun sove et længere stræk i viklen og hvis jeg sidder med hende i armen får hun også sovet videre uden problemer. Jeg kan også tage hende op på armen efter de 40 min, ae mellem øjnene og synge og så bliver hun døsig og jeg kan ligge hende igen. Så får hun sovet, men jeg er nervøs for at skabe uhensigtsmæssige vaner. Jeg vil helst ikke vænne hende til, at hun skal i favn for at sove videre, men hvad er egentlig vigtigst lige nu? At hun får sovet de længere stræk som hun så tydeligt har brug for eller at vi etablerer de gode vaner (sove videre i egen seng) nu hvor hun er 3 mdr?

Hvad vil du råde os til? Skal vi blive ved med at tage kampen med sut, kanin og vugge, hvor det jo af og til lykkedes. Og hvis den metode fejler, skal jeg så tage hende op og putte forfra eller er det bedre så at tage hende op og være vågen inden vi putter igen for at undgå de dårlige vaner?

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. februar 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Forskellige putteritualer?

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedrørende putteritualer. Min dreng er 4...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvor meget mad og hvornår? - 4 mdr.

Hejsa Helen Så skriver jeg lige igen:) Min dreng får fuld flaske og er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kamillete til baby?

Hej Helen I følge vores sundhedsplejerske, så bør vi ikke give kamillete til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Portionsstørrelser baby

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål omkring babys mad og portionsstørrelser....

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Modermælkserstatning i babymad

Hej Helen. Min dreng er nu 4.5 måned gammel, en stor og sulten dreng. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annonce