Annonce

Annonce

Brev:

Dårlig nattesøvn - 4 måneder


4. juli 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Dårlig nattesøvn - 4 måneder

Kære Helen

Tusinde tak for dine altid gode besvarelser og hjælp.

Vores datter på 4 måneder, har brugt sut fra hendes første leveuger - dette grundet sygdom hos mig.

Når hun skal sove får hun altid hendes sut. Om dagene bliver hun lagt i barnevognen, hvor hun selv falder i søvn indenfor 10 - 20 minutter, nogle gange kortere tid. Hun tager fat om sutten i munden inden hun sover, hvorfor hun indimellem får sutten revet ud af munden, når hun er på vej ind i søvnen. Derfor går de første 10 minutter med, at jeg giver hende sutten tilbage. Når hun så er faldet i søvn, kalder hun efter 45-60 minutter, da hun skal have sutten igen. Når hun får sutten drejer hun hovedet og sover videre.

Nogle gange sover hun resten af luren uden flere afbrydelser, hvor jeg skal give hende sutten. Andre gange, hvilket sker hyppigere, går der, fra hun vågner efter 45-60 minutter, 20 minutter, hvor hun skal have sutten. Dette kan så gentage sig igen, men det sker også, at hun bliver så vågen, at hun ikke sover videre.

Såfremt hun ikke sover videre, har vi en slyngevugge hun kommer i, således hun holder hendes “lurtider” og får sammenhængende søvn.

Jeg har lidt på fornemmelsen, at det er sutten der kommer til at forstyrre hendes søvn? Eller skal jeg blot fortsætte og på et tidspunkt sover hun videre?

Hun har førhen været rigtig god til at sove hendes 3 lure, hvor hun sover mellem 2,5-3 timer om formiddagen og igen til middag og en lur på 45-60 minutter sidst på eftermiddag fra typisk kl. 17 eller kl. 18. Hun kommer til natten mellem kl. 20 og kl. 21.

Om natten er hun også begyndt at sove ekstremt uroligt, hvorfor hun til sidst mellem kl. 1-2 får vækket sig selv, og kan ikke finde ro til at sove videre. Hun nærmest springer rundt i hendes seng, fægter med arme og ben, vrider sig, sætter benene i madrassen og kaster sig bagud. Når hun vågner første gang om natten får hun flaske og efterfølgende hendes sut. Det ...


Annonce

... er så her urolighederne starter, hun har lukket øjne den første time, men så tror jeg, bliver hun vækket og bliver endnu mere urolig. Der er ingen tvivl om at hun er træt, da hun drejer hovedet til siden, men forstyrret af tabt sut igen. Hvis jeg her ligger hende i slyngevuggen sover hun med det samme under 1 minut, og indtil kl. 6-7.

Hvad kan jeg evt. gøre om natten, er det ok med slyngevuggen eller bliver det en dårlig vane nu?

Her kommer lige lidt information, der kan være nyttig for din forståelse/besvarelse.

Slyngevuggen (med motor)
Vi har ikke (mis)brugt den meget. Hun har haft svamp, urinvejsinfektion og 3 måneders kolik. Vi går ved en fysioterapeut på sygehuset, der vurdere hun er motorisk urolig. Vi blev anbefalet at bruge en slyngevuggen til hende sidst på dagen. Hun har altid været glad for at sove i hendes barnevogn om dagen, og det er kun inden for de sidste 14 dage vi indimellem har brugt den om natten. Vi tog først slyngevuggen i brug ved 10 uger og vi har lagt fra brugt den hver uge.

Barnevogn
Hun sover stadig i liften, men tænker hun skal over i kassen snarest.
Hun sover ikke hvis vi går med barnevognen, desværre. Hvis vi med mange stop, sut og gråd får hendes til at sove, vågner hun op indenfor en time og er utrøstelig, og kan ikke sove videre.

Seng
Hun sover i en seng ved siden af vores i en babynest, da hun ikke skal have for meget plads, men det uro hun har om natten.

Nusseklud og bamse
Hun har den samme stofble og bamse i barnevogn og seng. Vi har fornyeligt forsøgt med en tyngdedyne om natten, som hun har accepteret, den hjælper på, at hun kan falde i søvn.

Det skal tilføjes, at jeg har prøvet at tage en stofble igennem hendes sut, det duede slet ikke.

Til sidst, kan det være et udviklingsspring, der har ændret så radikalt på hendes søvn, her tænker jeg ikke på rytme, men det at hun ikke længere er så god til at sove sammenhængende?

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. september 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

4 mdr forstoppelse

Hej Helen. Min dreng er snart 5 mdr og jeg startet med at give han grød da...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Vil ikke sove i barnevogn del 3

Kære Helen Nu skriver jeg desværre allerede igen. Siden mit sidste brev...

Læs hele brevet og Helens svar


5. september 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Vil ikke sove i barnevogn, del 2

Hej igen Helen Tusinde tak for dit svar, og beklager, at jeg allerede...

Læs hele brevet og Helens svar


3. september 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Vil ikke sove i barnevogn

Hej Helen Håber meget, at du har et par gode råd :) Jeg har en dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Baby på 4 mdr. sover pludselig dårligt

Hej Helen, Jeg har en datter på 4,5 måned (fra 13. April 23). Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.

Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annonce