Annonce

Annonce

Brev:

Dårlig nattesøvn - 4 måneder


4. juli 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Dårlig nattesøvn - 4 måneder

Kære Helen

Tusinde tak for dine altid gode besvarelser og hjælp.

Vores datter på 4 måneder, har brugt sut fra hendes første leveuger - dette grundet sygdom hos mig.

Når hun skal sove får hun altid hendes sut. Om dagene bliver hun lagt i barnevognen, hvor hun selv falder i søvn indenfor 10 - 20 minutter, nogle gange kortere tid. Hun tager fat om sutten i munden inden hun sover, hvorfor hun indimellem får sutten revet ud af munden, når hun er på vej ind i søvnen. Derfor går de første 10 minutter med, at jeg giver hende sutten tilbage. Når hun så er faldet i søvn, kalder hun efter 45-60 minutter, da hun skal have sutten igen. Når hun får sutten drejer hun hovedet og sover videre.

Nogle gange sover hun resten af luren uden flere afbrydelser, hvor jeg skal give hende sutten. Andre gange, hvilket sker hyppigere, går der, fra hun vågner efter 45-60 minutter, 20 minutter, hvor hun skal have sutten. Dette kan så gentage sig igen, men det sker også, at hun bliver så vågen, at hun ikke sover videre.

Såfremt hun ikke sover videre, har vi en slyngevugge hun kommer i, således hun holder hendes “lurtider” og får sammenhængende søvn.

Jeg har lidt på fornemmelsen, at det er sutten der kommer til at forstyrre hendes søvn? Eller skal jeg blot fortsætte og på et tidspunkt sover hun videre?

Hun har førhen været rigtig god til at sove hendes 3 lure, hvor hun sover mellem 2,5-3 timer om formiddagen og igen til middag og en lur på 45-60 minutter sidst på eftermiddag fra typisk kl. 17 eller kl. 18. Hun kommer til natten mellem kl. 20 og kl. 21.

Om natten er hun også begyndt at sove ekstremt uroligt, hvorfor hun til sidst mellem kl. 1-2 får vækket sig selv, og kan ikke finde ro til at sove videre. Hun nærmest springer rundt i hendes seng, fægter med arme og ben, vrider sig, sætter benene i madrassen og kaster sig bagud. Når hun vågner første gang om natten får hun flaske og efterfølgende hendes sut. Det ...


Annonce

... er så her urolighederne starter, hun har lukket øjne den første time, men så tror jeg, bliver hun vækket og bliver endnu mere urolig. Der er ingen tvivl om at hun er træt, da hun drejer hovedet til siden, men forstyrret af tabt sut igen. Hvis jeg her ligger hende i slyngevuggen sover hun med det samme under 1 minut, og indtil kl. 6-7.

Hvad kan jeg evt. gøre om natten, er det ok med slyngevuggen eller bliver det en dårlig vane nu?

Her kommer lige lidt information, der kan være nyttig for din forståelse/besvarelse.

Slyngevuggen (med motor)
Vi har ikke (mis)brugt den meget. Hun har haft svamp, urinvejsinfektion og 3 måneders kolik. Vi går ved en fysioterapeut på sygehuset, der vurdere hun er motorisk urolig. Vi blev anbefalet at bruge en slyngevuggen til hende sidst på dagen. Hun har altid været glad for at sove i hendes barnevogn om dagen, og det er kun inden for de sidste 14 dage vi indimellem har brugt den om natten. Vi tog først slyngevuggen i brug ved 10 uger og vi har lagt fra brugt den hver uge.

Barnevogn
Hun sover stadig i liften, men tænker hun skal over i kassen snarest.
Hun sover ikke hvis vi går med barnevognen, desværre. Hvis vi med mange stop, sut og gråd får hendes til at sove, vågner hun op indenfor en time og er utrøstelig, og kan ikke sove videre.

Seng
Hun sover i en seng ved siden af vores i en babynest, da hun ikke skal have for meget plads, men det uro hun har om natten.

Nusseklud og bamse
Hun har den samme stofble og bamse i barnevogn og seng. Vi har fornyeligt forsøgt med en tyngdedyne om natten, som hun har accepteret, den hjælper på, at hun kan falde i søvn.

Det skal tilføjes, at jeg har prøvet at tage en stofble igennem hendes sut, det duede slet ikke.

Til sidst, kan det være et udviklingsspring, der har ændret så radikalt på hendes søvn, her tænker jeg ikke på rytme, men det at hun ikke længere er så god til at sove sammenhængende?

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Give MME uden at opvarme det?

Hej Helen Nu hvor det er blevet varmere og bedre vejr, så vil jeg gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

5.5 måned og mangler appetit

Hej Helen. Jeg skriver til dig, fordi jeg er bekymret for min søns appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lære at drikke vand

Hej Helen. Jeg har en søn på 5½ måned, som er begyndt med skemad. Han får...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annonce