Brev:
Hvordan får vi vores 2 årige til at sove?
Kære Helen.
Lillebror er nu blevet 2 år, og han trives umiddelbart rigtig godt. Vuggestuen melder tilbage, at han nyder dagene der, og når vi henter ham, så virker han altid glad.
Men - han kræver vores tilstedeværelse, når han skal falde i søvn. Vores rutiner om aftenen er sådan, at han ofte får et bad, derefter får han nattøj på, og så skiftes vi til at putte ham i seng. Han er glad for at komme i seng, og vi sidder hos ham og læser nogle bøger, inden han skal sove. Det går alt sammen fint - hvis blot vi sidder der. For hvis vi forsøger at gå fra ham, før han sover, så bliver han fuldstændig ulykkelig. Han skriger/græder voldsomt, indtil vi så kommer ind til ham igen.
Problemet er, at vi forældre oplever, at vi mister vores tid om aftenen. Nogle gange tager det kun 20 minutter, men andre gange kan det ...
... tage en time, før han sover. Når han endelig sover, så sover han okay godt. Nogle nætter kan han godt vågne en enkelt gang, hvor jeg er nødt til at lægge mig med ham, men de fleste nætter kan han godt sove videre på egen hånd. Så måske er det et luksusproblem, men vi synes, det er belastende, at det nogle gange skal tage så lang tid.
Kan vi ændre på putteritualet, så det bliver kortere? Vi har jo hørt om "Godnat og Sov Godt", hvilket vi ikke er tilhænger af, men vi er efterhånden der, hvor vi tænker, om løsningen måske er, at gå fra ham, selvom han græder, hvis vi blot vender tilbage igen og igen eller?
Han har altid været svær at få til at sove, hvorfor vi er havnet i denne situation, så vi ved godt, at det sikkert er vores egen skyld, men hvordan får vi det ændret?
Håber du kan hjælpe!
Venlig hilsen
Susanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...