Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan får vi vores 2 årige til at sove?


2. juni 2023

Kategori:
Alder:
2 år

Hvordan får vi vores 2 årige til at sove?

Kære Helen.

Lillebror er nu blevet 2 år, og han trives umiddelbart rigtig godt. Vuggestuen melder tilbage, at han nyder dagene der, og når vi henter ham, så virker han altid glad.

Men - han kræver vores tilstedeværelse, når han skal falde i søvn. Vores rutiner om aftenen er sådan, at han ofte får et bad, derefter får han nattøj på, og så skiftes vi til at putte ham i seng. Han er glad for at komme i seng, og vi sidder hos ham og læser nogle bøger, inden han skal sove. Det går alt sammen fint - hvis blot vi sidder der. For hvis vi forsøger at gå fra ham, før han sover, så bliver han fuldstændig ulykkelig. Han skriger/græder voldsomt, indtil vi så kommer ind til ham igen.

Problemet er, at vi forældre oplever, at vi mister vores tid om aftenen. Nogle gange tager det kun 20 minutter, men andre gange kan det ...


Annonce

... tage en time, før han sover. Når han endelig sover, så sover han okay godt. Nogle nætter kan han godt vågne en enkelt gang, hvor jeg er nødt til at lægge mig med ham, men de fleste nætter kan han godt sove videre på egen hånd. Så måske er det et luksusproblem, men vi synes, det er belastende, at det nogle gange skal tage så lang tid.

Kan vi ændre på putteritualet, så det bliver kortere? Vi har jo hørt om "Godnat og Sov Godt", hvilket vi ikke er tilhænger af, men vi er efterhånden der, hvor vi tænker, om løsningen måske er, at gå fra ham, selvom han græder, hvis vi blot vender tilbage igen og igen eller?

Han har altid været svær at få til at sove, hvorfor vi er havnet i denne situation, så vi ved godt, at det sikkert er vores egen skyld, men hvordan får vi det ændret?

Håber du kan hjælpe!

Venlig hilsen
Susanne

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Det er højsæson for røde babynumser

Har du forberedt babynumsen på sommervarmen?
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen. Ved at erstatte vand, sæbe og vådservietter med Olívy baby care – diaper ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. august 2023 | Sovevaner | 21 mdr.

Sove på eget nyt værelse

Kære Helen. Min datter sover i øjeblikket hos os, da vi i vores lejlighed...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2023 | Udvikling | 20 mdr.

Sprog - skelne mellem lyde og ord

Kære Helen Det går fortsat fremad med min datter på nu 20 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


14. juli 2023 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

Tvillinger og søvn - 2 år, 1 mdr.

Kære Helen. Du har før været meget behjælpelig med vores spørgsmål vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


13. juli 2023 | Sovevaner | 20 mdr.

Bøvl med putning - 20 mdr.

Hej Helen! Jeg skriver igen, da vi fortsat har bøvl med putning af vores...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juli 2023 | Sovevaner | 21 mdr.

Nægter at overgive sig

Hej Helen, Jeg skriver fordi vi i et stykke tid nu, har en udfordring med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske baby

Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Læs mere i Babylex

Portionsstørrelse børn

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce