Annonce

Annonce

Brev:

Nattesøvn - 1 år


22. februar 2023

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Nattesøvn - 1 år

Hej Helen

Vi er forældre til en glad pige på nu 12 måneder. Hun trives og udvikler sig super flot, men vi har enorme problemer med hendes søvn om natten og har altid haft det. Hun sover godt i barnevognen om dagen, og der følger hun søvnhjulet.

Det har dog altid været et problem med mange opvågninger om natten. Hun har altid haft et stort behov for tryghed, så jeg har sovet med hende siden fødslen. Det er aldrig lykkes os at få hende i hendes bedside, selvom vi ligger lige ved siden af. Og lige så snart jeg forsøger at stå op efter putning vågner hun. Det er nu blevet sådan, at hun kun kan sove, når en af os forældre ligger i ske med hende. Hun vågner stadig mange gange om natten og falder kun i søvn, når vi trækker hende helt tæt ind til os og ligger med armene om hende. Det er også sådan hun bliver puttet, hvor vi ligger og holder godt omkring hende. Hvis vi ikke gør det ligger hun og vender og drejer i over en time og begynder at kravle omkring. Også om natten hvis vi ikke hurtigt får hende ind til os og videre i ...


Annonce

... søvnen kan hun hun ligge vågen og urolig i flere timer.

Problemet er dog at hun opdager så snart vi triller bare få cm væk fra hende, og jeg sover utrolig dårligt så tæt på hende og vågner jo af al bevægelse og lyd hos hende. Vi vil rigtig gerne have hende over i bedsiden til at starte med og derefter helt i egen tremmeseng, men vi aner ikke, hvordan vi skal arbejde os derhen imod. Vi kan jo ikke holde om hende, hvis hun skal ligge i egen tremmeseng, og vi aner ikke hvordan vi skulle få hende til at sove ellers.

Vi har fast putteritual, hun ammer ikke mere, men får godnatgrød. Hun har sut og nusseklud hun sover med, men hun vil have os. Vi har nok selv skabt denne dårlige vane uden at være klar over det. Men hvordan hjælper vi hende med at sove et lille stykke væk fra os, så vi ikke vågner konstant? Vi håber, at det også kunne afhjælpe nogle af hendes opvågninger. Det skal siges at hun stadig passes hjemme og får masser af kærlighed fyldt på hende om dagen.

Tak for dine fantastiske bøger og brevkasse.

Bedste hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. november 2023 | Sovevaner | 10 mdr.

Baby vågner hver time

Kære Helen For ca. syv uger siden besluttede jeg, at min datter – som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2023 | Opdragelse | 12 mdr.

Kraftige reaktioner

Hej Helen. Vi har en dejlig dreng på 1 år, han er glad, undersøgende og i...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2023 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - oppe flere gange om natten

Kære Helen, Vi er efterhånden godt tyndslidte herhjemme. Vi er oppe flere...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2023 | Opdragelse | 12 mdr.

Hvorfor bider min dreng? - 12 mdr.

Kære Helen Min dreng er netop blevet et år. Han er i alle henseender...

Læs hele brevet og Helens svar


12. august 2023 | Sovevaner | 10 mdr.

Skiftes til at putte og for meget snak

Hej Helen Tak for al din hjælp indtil nu :) Det går stille og roligt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:

- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.

- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.

- Mad som har været...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce