Brev:
Putning af spædbarn
Kære Helen
Mange tak for dit tidligere svar om vores urolige morgener herhjemme. Vores pige er blevet meget mere rolig og tilfreds.
Desværre har uroen forplantet sig til om aftenen.
Vi plejede at lægge vores nu lidet over 10 uger gamle pige til at sove for natten omkring kl. 20, men den sidste måneds tid har tidspunktet for, hvornår hun vil sove rykket sig længere og længere, således at hun nu først ofte sover omkring kl. 22-23.
Vi prøver at gå op med hende i soveværelset omkring kl. 20, skifte hendes ble, rulle gardinerne for i soveværelset, hvorefter jeg ammer hende liggende, indtil hun falder i søvn. Nogle gange har hun brug for at blive vugget i vores arme efterfølgende også, og så gør vi selvfølgelig det.
På det seneste er hun dog blevet meget svær at få til at falde til ro både ved brystet og i vores arme. Hun har svært ved at tage fat om brystet, kan finde på at nægte, men virker samtidig for sulten til at sove. Hun har typisk fået mad senest kl. 17-18, og hun gør tegn til mad igen omkring kl. 19-20, men ...
... afviser som sagt nogle gange brystet. Jeg har både prøvet at amme hende først nedenunder og så gå ovenpå, og at trække den til kl. 20, men hun virker urolig lige meget hvad.
Vi bruger lang tid på at berolige hende, ofte falder hun kortvarigt i søvn undervejs ad flere omgange, men hun vågner hurtigt igen og er sulten. Og ofte lykkes det som sagt først at få hende til ro, mæt og glad omkring kl. 22-23.
Er det ikke lidt sent for en på hendes alder at falde i søvn?
Vi står normalt op omkring kl. 6.30-7, hvor hun hurtigt bliver meget træt igen med kun lige tid til at skifte hende, give hende tøj på og gå nedenunder i stuen.
Hun har siden fødslen haft et godt sovehjerte og er faktisk kun blevet sværere og sværere at få til at sove med alderen, gradvist og altid til det værre. Selvfølgelig har hun også haft et par tudeture om aftenen som helt spæd, men det fik vi til at gå over, da hun var omkring en måned ved at amme hende i søvn. Men det virker som sagt ikke rigtigt mere.
Vi håber, du kan hjælpe!
Med venlig hilsen
Nybagt mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Ymer og ylette
Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.