Annonce

Annonce

Brev:

Putning af spædbarn


20. juni 2022

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Putning af spædbarn

Kære Helen

Mange tak for dit tidligere svar om vores urolige morgener herhjemme. Vores pige er blevet meget mere rolig og tilfreds.

Desværre har uroen forplantet sig til om aftenen.

Vi plejede at lægge vores nu lidet over 10 uger gamle pige til at sove for natten omkring kl. 20, men den sidste måneds tid har tidspunktet for, hvornår hun vil sove rykket sig længere og længere, således at hun nu først ofte sover omkring kl. 22-23.

Vi prøver at gå op med hende i soveværelset omkring kl. 20, skifte hendes ble, rulle gardinerne for i soveværelset, hvorefter jeg ammer hende liggende, indtil hun falder i søvn. Nogle gange har hun brug for at blive vugget i vores arme efterfølgende også, og så gør vi selvfølgelig det.

På det seneste er hun dog blevet meget svær at få til at falde til ro både ved brystet og i vores arme. Hun har svært ved at tage fat om brystet, kan finde på at nægte, men virker samtidig for sulten til at sove. Hun har typisk fået mad senest kl. 17-18, og hun gør tegn til mad igen omkring kl. 19-20, men ...


Annonce

... afviser som sagt nogle gange brystet. Jeg har både prøvet at amme hende først nedenunder og så gå ovenpå, og at trække den til kl. 20, men hun virker urolig lige meget hvad.

Vi bruger lang tid på at berolige hende, ofte falder hun kortvarigt i søvn undervejs ad flere omgange, men hun vågner hurtigt igen og er sulten. Og ofte lykkes det som sagt først at få hende til ro, mæt og glad omkring kl. 22-23.

Er det ikke lidt sent for en på hendes alder at falde i søvn?

Vi står normalt op omkring kl. 6.30-7, hvor hun hurtigt bliver meget træt igen med kun lige tid til at skifte hende, give hende tøj på og gå nedenunder i stuen.

Hun har siden fødslen haft et godt sovehjerte og er faktisk kun blevet sværere og sværere at få til at sove med alderen, gradvist og altid til det værre. Selvfølgelig har hun også haft et par tudeture om aftenen som helt spæd, men det fik vi til at gå over, da hun var omkring en måned ved at amme hende i søvn. Men det virker som sagt ikke rigtigt mere.

Vi håber, du kan hjælpe!

Med venlig hilsen
Nybagt mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. marts 2023 | Amning | 2 mdr.

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning

Kære Helen Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Afføring ændret farve og lugt

Hej Helen, I løbet af de sidste par dage har afføringen hos vores lille pige...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Baby med stort søvnbehov

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig angående min datter, Karlas,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Skift af MME

Kære Helen, Så er det mig igen, men vi skal jo have noget ud af abonnementet...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Bøvser og luft - 3 mdr.

Kære Helen, Tak for dit svar om søvn. Det har været brugbart og vi prøver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annonce