Annonce

Annonce

Brev:

7 år og søvn


27. maj 2022

Kategori:
Alder:
7 år, 5 mdr.

7 år og søvn

Kære Helen,

Jeg skriver fordi jeg har brug for et råd vedrørende min søn på 7 år, der ikke kan falde i søvn om aftenen. Han sover aldrig før efter 21 og for tiden sjældent før 22.30. På hverdage skal han op igen 6.45.

Historien er sådan:
Han har aldrig haft let ved at falde i søvn. Som i aldrig. Men når han først sover vågner han ikke let.

Indtil for 2 mdr siden var problemet ikke så stort. Han lå stille og havde ikke en masse fysisk uro eller ting han skulle. Blot faldt han ikke i søvn. Vi har gennem årene været igennem en lang række gode råd: Vågelys/mørke, diverse dyner, musik, lydbog, ro, trykmassage etc. Der var ikke, så vidt vi kunne forstå, tanker eller bekymringer i vejen heller. Til sidst accepterede vi situationen og når hans to små søskende sov listede vi ned, mens han lå og faldt i søvn.

Men den senere tid er udfordringen blevet større. Samtidig er han begyndt at udtrykke uro og utryghed i sovesituationen. Aktuelt sidder vi derfor i rummet ved siden af ...


Annonce

... til han sover for at skabe tryghed. Det fjerner uroen, men det tager som sagt fortsat MEGET lang tid at falde i søvn. Efterhånden trækker det så længe ud at vi bruger hele aftenen på skift.

Så hvad gør vi?
Hvordan lærer så stort et barn at finde indre ro til søvn?
Og hvad er klogt i forhold til at skabe tryghed?
Kan vi skabe et voksenrum uden at hans angst forværres?

Aftenrutinen er fast og skærmfri og sengetid er aktuelt 20.30.
Soveproblemerne er forværret parallel med udvikling af andre tendenser til seperationsangst, som dog aktuelt er nogenlunde under kontrol.

Mine største bekymringer er dels at drengen bliver træt og uoplagt, hvilket måske kan forværre hans ulyst til at gå i skole og at han ikke føler hans utryghed bliver mødt og taget hånd om men også at vi forældre ikke kan undgå at blive lidt irritable og frustrerende dels i situationen, men også mere generelt fordi vi aldrig har 'fri'.

På forhånd tak for hjælpen,

De bedste hilsner
En lidt bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. februar 2024 | Sovevaner | 8 år, 7 mdr.

8-årig kommer ind til mor og far om natten

Kære Helen. Jeg skriver da mig og min mand ønsker at få dobbeltsengen...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2024 | Opdragelse | 6 år, 8 mdr.

Dårlig opførsel og drillerier

Hej Helen. Tak for dine tidligere gode svar til storebror der i dag er 15...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2023 | Udvikling | 7 år, 4 mdr.

Dreng på 7 år, social udvikling

Kære Helen, Vi er forældre til en dejlig dreng på snart 7 et halvt år. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2023 | Opdragelse | 7 år, 4 mdr.

7årig dreng

Hej Helen, Jeg har så mange ting jeg er usikker på, og ved ikke hvor jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce