Annonce

Annonce

Brev:

Lære at sove i egen seng


20. december 2021

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Lære at sove i egen seng

Hej Helen

Vores dejlige glade dreng, skal til at lære, at sove i sin egen seng.

Han har sovet i en bedside/vores seng siden fødslen. Typisk sover han i sin bedside, men i de perioder hvor han søger mere tryghed/ammer mere om natten, kommer han over I vores seng.

Da han blev født slog han ud på hæleprøven, og i de første 3 måneder af hans liv, troede hospitalet, han have en sjældne sygdom, hvor han skulle spise indenfor 3 timer hele døgnet. Det blev heldigvis afblæst, men vi har derfor om natten praktiseret liggende amning siden fødslen, for at jeg også kunne få lidt søvn/slappe af.

Vores søn er meget glad for mors bryst, og har aldrig lært at bruge sin sut. Han har siden 1-2 måneder alderen, helst ville falde i søvn ved brystet. Brystet blev nøglen til søvnen.

I perioder hvor han bliver for bryst-glad eller vågner oftere og vil have hyggepat, kortere jeg hammer hurtigere, når han ikke spiser aktivt. Det plejer at have god effekt.

Da han blev 4 måneder, besluttede vi at det var slut med at skulle have brystet, for at sove om dagen. I starten vuggede vi ham i en voksi pose, men nu går vi kun rundt med den over skulderen, så falder han ‘selv’ i søvn. Vi vugger ind i mellem lidt, hvis han brokker sig. Vores mål er vi kan lægge ham i den, og han så selv skal kunne falde i søvn. Vi er meget glade for voksien, da det er SÅ nemt at have den med ude hos folk.

Barnevognen gad han heller ikke, og da jeg en dag havde overskudet, besluttede jeg at nu var det nu. På 3 dage gik han fra at falde i søvn fra 30-5 min i den. Nu sover han hvergang på 5 min, men brokker sig ofte inden han falder i søvn. Han ligger i voksien i barnevognen.
Jeg snakker altid til ham, og han ser mig ind i mellem, så han ved det okay, og at han ikke er efterladt.

Nu tænker vi han snart skal sove i sin trammeseng, men han ammer stadig sig selv i søvn til nat, måltid om natten, og bliver i perioder også brug som sut om natten. Særligt ved udviklingsspring.

Jeg har nogle gange flyttet ham over i tremmesengen når han sov, eller næsten sov. Men han vågnet hvergang og vil have brystet. Jeg har haft samme kamp med at flytte ham i bedsiden, men ved jeg bare skal blive ved, så lykkes det.

Vi har nu prøvet at lægge ham i voksien i trammesengen (om dagen) men må stadig bevæge den lidt, for han falder i søvn. Han er tydeligt ikke bange for trammesengen.

Vi vil gerne igang, med at lære ham, at falde i søvn af sig selv i sin seng. Han er en vågen fyr, som virkelig opfatter hvad der sker omkring ham. Han har aldrig haft problemer med at sove om natten, selvom vores sundhedsplejerske mente at det kunne blive et problem, da han siden fødselen har haft øjne som tekopper/tager ...


Annonce

... mange indtryk ind.

Vi har aldrig måtte skærme ham for indtryk, og han er gode både når vi er ude og hjemme. Men må konstatere, at han kan holde sig vågen forevigt. Han falder nærmest aldrig i søvn i fx. Bilen selvom han er træt.

Forleden var jeg til babysvømning med ham, og han ville bare ikke sove efter. Jeg havde planlagt babysvømning inden første lur, så han forhåbenligt kunne sove i bilen bagefter, da vi skulle videre ud og hente en stol. Først prøvede jeg at sætte ham i autostolen efter amning, da han var faldet hen (det lykkes ind i mellem nemlig). Men den gik ikke. Og han nægtede bare at falde i søvn i bilen. Han var øv på hele tur, og jeg måtte holde i flere gange, så det tog en evighed at komme rundt.

Han faldt endelig i søvn 5 min før vi var hjemme, hvor han ellers ikke have sovet i 7 timer. Normalt falder han nemt og fint i søvn i dagtimerne, tror aldrig det tager over 5 min. Lige meget om han er alm træt eller er blevet overtræt.

I øjeblikket sover han ellers 30-60 min formiddag. 2-3 timer eftermiddag. 30 min sidst på dagen. Og nat 10-12 timer.

Vi frygter når vi skal igang med trammesengen, for vi tror han vil græde og brokke sig på skift, i mange mange timer, før han må give op. Og det samme glæder om natten. Vi tror han vil vågne op, og bare være vågen/øv, frem for at kunne puttes og sove videre. Vi er vildt bekymret for, at det vil ødelægge hans ellers gode nat.

Jeg har tidligere arbejdet i vuggestue, og der syntes jeg bare det var at holde fast i beslutningen, men det var også i dagtimerne og påvirkede ikke natten ;-)
Vores lille gut virker bare som en, som vil kunne ‘kæmpe/skal have vist vejen’ i timesvis. Og han virker ikke til ville tippe pga træthed, og vi syntes det vil være synd (og hårdt), at have ham så øv i mange timer.

Vi har overvejer om vi skal starte med at putte ham i dagtimerne, da vi voksne har mere overskud, hvis han skulle blive ked/brokke sig. Men vi har svært ved at greje om vi bare skal trække plasteret af, om lade ham være ked og brokke sig, mens vi selvfølgelig sidder på siden, og viser det okay, og at vi er der.

Jeg har ligeledes prøvet at tage ham af brystet liiige når han er ved at sove, og gjort det igen og igen og igen. Tro mig, har virkelig kæmpet i timevis!, men han er bare en stædig gut og vågner op HVER gang. Lige meget hvor træt han er. Tænkte at han skulle starte med ikke at bruge mig som nøgle til søvnen, men har måtte opgive det. Og jeg er ellers også en stædig person ;-)

Vi er i kø på bibloteket til at låne dine bøger, men vi håber du har nogle gode råd og foreslag til hvad vi kan gøre, så vores fantastiske guldklump lære at sove i egen seng, uden sin mors babs.

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

MME tager min datters appetit

Hej Helen Jeg har en datter på 7 måneder, som trives godt, er glad og tager...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Pige på 7 mdr kan ikke finde ro

Hej Helen! I desperation skriver vi nu til dig. Vi har den skønneste lille...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

To spørgsmål om mad

Hej Helen Jeg har to punkter, som jeg håber du kan svare på. Vores søn...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvnoptimering

Hej Helen Efter 5 måneder med mange udfordringer (refluks, mœlkeallergi,...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske - 7 mdr.

Hej Helen. Vores datter på 7 mdr. (7,9kg) får stadigvæk 3 flasker fra 18-06...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce