Annonce

Annonce

Brev:

Svære putninger


10. oktober 2021

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Svære putninger

Hej Helen.

Vi har tidligere skrevet til dig - primært angående vores drengs søvn. Han har kæmpet en del med både dags- og nattesøvn.

På nuværende tidspunkt går det rigtig godt om dagen. Han sover som regel to gode lure, hvor han typisk ikke behøver, at barnevognen er i bevægelse. Han har stort set altid haft det lidt svært ved at blive puttet til natten, hvor han har skulle have meget hjælp. Siden han var ca. 5 måneder, har han været vant til at både mor og far putter. Det betyder også, at vi i en længere periode begge har givet ham flaske, så både mor og far kunne putte. Udover denne flaske er han blevet ammet.

For en måneds tid siden begyndte vi på at lade ham selv falde i søvn i sin egen tremmeseng (som er placeret op af vores seng). Det var for hårdt for os at vugge ham i søvn, da han er en ret stor dreng. Han sagde dog også selv fra, idet han ikke gad at blive vugget mere. Vi lod ham derfor brænde noget krudt af i sengen, og tog ham op og gav ham mælk, kys og kram alt efter behov. Putningen tog typisk 30-60 min., men det synes vi egentlig var okay, eftersom det var nyt for ham at skulle falde i søvn selv.

Men indenfor den sidste uge, er han begyndt at blive rigtig ked af det, når han bliver puttet. Det eneste som kan få ham til at falde til ro er, at mor ammer ham. Vi tænker, om det måske kan skyldes separationsangst? Vi oplever dog ikke, at han virker særlig omklamrende om dagen. Han er derimod meget nysgerrig, og når mor (som har hele barslen) f.eks. er på legestue med ham, så kryber han afsted og er meget optaget af at undersøge og lege, og er mindre optaget af, hvor mor er. I forbindelse med ovenstående, har vi nogle spørgsmål, som du muligvis kan besvare.

1. Tænker du, at de ulykkelige putninger indtil amning kan skyldes separationsangst? Og i så fald, er det så normalt, at separationsangsteb først dukker om aftenen?

2. Vi tænker umiddelbart, at vi fortsat ...


Annonce

... vil lade far starte putningen engang imellem, og så overtager mor, hvis vores dreng bliver meget ulykkelig. Virker det som en god løsning, tænker du? Eller kan det mon forvirre ham, at vi laver et skift midt i putningen?

Vi har også nogle spørgsmål angående mælkeindtag. Han er en dreng, som spiser rigtig godt af den faste føde, og er en smule over gennemsnit hvad angår vægt. I halvanden måneds tid har han afvist både bryst og flaske om dagen. Han er sjældent interesseret, selvom jeg fortsat prøver at tilbyde ham det. Han har derfor i en længere periode ikke rigtig fået mælk i løbet af dagen. Han har fået mælk (flaske), når han er blevet puttet til nat, men også her er det meget normalt, at han ikke rigtig gider drikke - sådan har det været i noget tid efterhånden.

Når han får denne flaske spiser han typisk af flere omgange, fordi han bliver tilbudt den, hvis han bliver ked eller meget urolig. Han drikker typisk omkring 100 ml., og det har vi endda tilbudt ham den ad flere omgange. Det er altså ikke meget, han gider indtage ad gangen. Han gider til gengæld godt ammes om natten, og han bliver typisk ammet 2-3 gange i løbet af en nat. Vores spørgsmål hertil lyder således:

1. Er det normalt, at babyer i den alder ikke rigtig gider mælk i løbet af dagen?
2. Vi føler ikke rigtig, at vi kan skære ned på antallet af amninger om natten, når han ikke rigtig får noget om dagen. Hvad tænker du om det?

Vi sender også også lige et kort beskrivelse af en typisk dagsrytme, så du lige kan få et indblik i denne, hvis det er relevant.

06-06.30: vågner

07.00: morgenmad

08-09: puttes, og sover alt mellem 1-2 timer. Typisk 1-1,5 time. Får mellemmåltid når han vågner

11.30-12: frokost

13-14: puttes. Her sover han typisk 1,5 time.

15-15.30: eftermiddagsmellem

17-18: Aftensmad

18.30-19.00: puttes til natten. Sover typisk i løbet af 30-60 min

Med venlige hilsener herfra :)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. februar 2024 | Sovevaner | 10 mdr.

Hvor meget skal min datter sove?

Hej Helen Jeg har en datter, som er 10 måneder gammel. Hvor meget skal hun...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Dårlig hørelse?

Kære Helen . Så er jeg her igen. Vores søn på nu 11,5 mdr. er stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Vil ikke tage flaske og stop af natamning

Kære Helen Så er vi hjemme fra en hård men heldigvis også god tur. Nu skal...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2024 | Transport og ferie | 10 mdr.

Pylret baby 10 måneder

Kære Helen Tak for dine rigtig gode tidligere svar på vores spørgsmål! Her...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2023 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Søvn, mad, amning og toiletvaner

Hej Helen, Tak for svar af mine tidligere breve – jeg får et fornyet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Massage - baby

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce