Annonce

Annonce

Brev:

Svære putninger


10. oktober 2021

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Svære putninger

Hej Helen.

Vi har tidligere skrevet til dig - primært angående vores drengs søvn. Han har kæmpet en del med både dags- og nattesøvn.

På nuværende tidspunkt går det rigtig godt om dagen. Han sover som regel to gode lure, hvor han typisk ikke behøver, at barnevognen er i bevægelse. Han har stort set altid haft det lidt svært ved at blive puttet til natten, hvor han har skulle have meget hjælp. Siden han var ca. 5 måneder, har han været vant til at både mor og far putter. Det betyder også, at vi i en længere periode begge har givet ham flaske, så både mor og far kunne putte. Udover denne flaske er han blevet ammet.

For en måneds tid siden begyndte vi på at lade ham selv falde i søvn i sin egen tremmeseng (som er placeret op af vores seng). Det var for hårdt for os at vugge ham i søvn, da han er en ret stor dreng. Han sagde dog også selv fra, idet han ikke gad at blive vugget mere. Vi lod ham derfor brænde noget krudt af i sengen, og tog ham op og gav ham mælk, kys og kram alt efter behov. Putningen tog typisk 30-60 min., men det synes vi egentlig var okay, eftersom det var nyt for ham at skulle falde i søvn selv.

Men indenfor den sidste uge, er han begyndt at blive rigtig ked af det, når han bliver puttet. Det eneste som kan få ham til at falde til ro er, at mor ammer ham. Vi tænker, om det måske kan skyldes separationsangst? Vi oplever dog ikke, at han virker særlig omklamrende om dagen. Han er derimod meget nysgerrig, og når mor (som har hele barslen) f.eks. er på legestue med ham, så kryber han afsted og er meget optaget af at undersøge og lege, og er mindre optaget af, hvor mor er. I forbindelse med ovenstående, har vi nogle spørgsmål, som du muligvis kan besvare.

1. Tænker du, at de ulykkelige putninger indtil amning kan skyldes separationsangst? Og i så fald, er det så normalt, at separationsangsteb først dukker om aftenen?

2. Vi tænker umiddelbart, at vi fortsat ...


Annonce

... vil lade far starte putningen engang imellem, og så overtager mor, hvis vores dreng bliver meget ulykkelig. Virker det som en god løsning, tænker du? Eller kan det mon forvirre ham, at vi laver et skift midt i putningen?

Vi har også nogle spørgsmål angående mælkeindtag. Han er en dreng, som spiser rigtig godt af den faste føde, og er en smule over gennemsnit hvad angår vægt. I halvanden måneds tid har han afvist både bryst og flaske om dagen. Han er sjældent interesseret, selvom jeg fortsat prøver at tilbyde ham det. Han har derfor i en længere periode ikke rigtig fået mælk i løbet af dagen. Han har fået mælk (flaske), når han er blevet puttet til nat, men også her er det meget normalt, at han ikke rigtig gider drikke - sådan har det været i noget tid efterhånden.

Når han får denne flaske spiser han typisk af flere omgange, fordi han bliver tilbudt den, hvis han bliver ked eller meget urolig. Han drikker typisk omkring 100 ml., og det har vi endda tilbudt ham den ad flere omgange. Det er altså ikke meget, han gider indtage ad gangen. Han gider til gengæld godt ammes om natten, og han bliver typisk ammet 2-3 gange i løbet af en nat. Vores spørgsmål hertil lyder således:

1. Er det normalt, at babyer i den alder ikke rigtig gider mælk i løbet af dagen?
2. Vi føler ikke rigtig, at vi kan skære ned på antallet af amninger om natten, når han ikke rigtig får noget om dagen. Hvad tænker du om det?

Vi sender også også lige et kort beskrivelse af en typisk dagsrytme, så du lige kan få et indblik i denne, hvis det er relevant.

06-06.30: vågner

07.00: morgenmad

08-09: puttes, og sover alt mellem 1-2 timer. Typisk 1-1,5 time. Får mellemmåltid når han vågner

11.30-12: frokost

13-14: puttes. Her sover han typisk 1,5 time.

15-15.30: eftermiddagsmellem

17-18: Aftensmad

18.30-19.00: puttes til natten. Sover typisk i løbet af 30-60 min

Med venlige hilsener herfra :)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste og reneste start på livet

Enhver forælder vil gerne give sine børn de bedste forudsætninger for den bedste start på livet – og gennem hele opvæksten. Det gælder især, når det kommer til hudplejeprodukter til børn, som skal være så naturlige og økologiske som overhovedet muligt.

Lille Kanin er danskproduceret, ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. oktober 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Natflaske - 9 mdr.

Hej Helen Jeg har behov for lidt hjælp/rådgivning i forhold til natflasken.....

Læs hele brevet og Helens svar


22. oktober 2021 | Amning | 10 mdr.

Ammestop - 10 mdr. part 2

Kære Helen Mange tak for dit svar på mit tidligere brev - der er helt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. oktober 2021 | Amning | 7 mdr.

Placering af amninger og vågenperiode om natten

Kære Helen Det går absolut bedre med nætterne. Ikke fantastisk, men langt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. oktober 2021 | Amning | 10 mdr.

Ammestop - 10 mdr. kan jeg stoppe nu?

Hej Helen Min datter bliver 10 måneder her den 24. oktober, og der er nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


20. oktober 2021 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvnproblemer stadig…

Kære Helen. Så hører du fra mig igen, da du altid har været en fantastisk...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mellemmåltid

Børn har brug for at få 2-3 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.

Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost, agurkestænger, knækbrød
- A38 med rugbrødsdrys

Børn mellem 1-3 år bør have serveret letmælk at...

Læs mere i Babylex

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind GoBabyGo Kravle Start Pakke

2 pakker til en værdi af kr. 465,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce