Annonce

Annonce

Brev:

Svære putninger


10. oktober 2021

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Svære putninger

Hej Helen.

Vi har tidligere skrevet til dig - primært angående vores drengs søvn. Han har kæmpet en del med både dags- og nattesøvn.

På nuværende tidspunkt går det rigtig godt om dagen. Han sover som regel to gode lure, hvor han typisk ikke behøver, at barnevognen er i bevægelse. Han har stort set altid haft det lidt svært ved at blive puttet til natten, hvor han har skulle have meget hjælp. Siden han var ca. 5 måneder, har han været vant til at både mor og far putter. Det betyder også, at vi i en længere periode begge har givet ham flaske, så både mor og far kunne putte. Udover denne flaske er han blevet ammet.

For en måneds tid siden begyndte vi på at lade ham selv falde i søvn i sin egen tremmeseng (som er placeret op af vores seng). Det var for hårdt for os at vugge ham i søvn, da han er en ret stor dreng. Han sagde dog også selv fra, idet han ikke gad at blive vugget mere. Vi lod ham derfor brænde noget krudt af i sengen, og tog ham op og gav ham mælk, kys og kram alt efter behov. Putningen tog typisk 30-60 min., men det synes vi egentlig var okay, eftersom det var nyt for ham at skulle falde i søvn selv.

Men indenfor den sidste uge, er han begyndt at blive rigtig ked af det, når han bliver puttet. Det eneste som kan få ham til at falde til ro er, at mor ammer ham. Vi tænker, om det måske kan skyldes separationsangst? Vi oplever dog ikke, at han virker særlig omklamrende om dagen. Han er derimod meget nysgerrig, og når mor (som har hele barslen) f.eks. er på legestue med ham, så kryber han afsted og er meget optaget af at undersøge og lege, og er mindre optaget af, hvor mor er. I forbindelse med ovenstående, har vi nogle spørgsmål, som du muligvis kan besvare.

1. Tænker du, at de ulykkelige putninger indtil amning kan skyldes separationsangst? Og i så fald, er det så normalt, at separationsangsteb først dukker om aftenen?

2. Vi tænker umiddelbart, at vi fortsat ...


Annonce

... vil lade far starte putningen engang imellem, og så overtager mor, hvis vores dreng bliver meget ulykkelig. Virker det som en god løsning, tænker du? Eller kan det mon forvirre ham, at vi laver et skift midt i putningen?

Vi har også nogle spørgsmål angående mælkeindtag. Han er en dreng, som spiser rigtig godt af den faste føde, og er en smule over gennemsnit hvad angår vægt. I halvanden måneds tid har han afvist både bryst og flaske om dagen. Han er sjældent interesseret, selvom jeg fortsat prøver at tilbyde ham det. Han har derfor i en længere periode ikke rigtig fået mælk i løbet af dagen. Han har fået mælk (flaske), når han er blevet puttet til nat, men også her er det meget normalt, at han ikke rigtig gider drikke - sådan har det været i noget tid efterhånden.

Når han får denne flaske spiser han typisk af flere omgange, fordi han bliver tilbudt den, hvis han bliver ked eller meget urolig. Han drikker typisk omkring 100 ml., og det har vi endda tilbudt ham den ad flere omgange. Det er altså ikke meget, han gider indtage ad gangen. Han gider til gengæld godt ammes om natten, og han bliver typisk ammet 2-3 gange i løbet af en nat. Vores spørgsmål hertil lyder således:

1. Er det normalt, at babyer i den alder ikke rigtig gider mælk i løbet af dagen?
2. Vi føler ikke rigtig, at vi kan skære ned på antallet af amninger om natten, når han ikke rigtig får noget om dagen. Hvad tænker du om det?

Vi sender også også lige et kort beskrivelse af en typisk dagsrytme, så du lige kan få et indblik i denne, hvis det er relevant.

06-06.30: vågner

07.00: morgenmad

08-09: puttes, og sover alt mellem 1-2 timer. Typisk 1-1,5 time. Får mellemmåltid når han vågner

11.30-12: frokost

13-14: puttes. Her sover han typisk 1,5 time.

15-15.30: eftermiddagsmellem

17-18: Aftensmad

18.30-19.00: puttes til natten. Sover typisk i løbet af 30-60 min

Med venlige hilsener herfra :)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. september 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Snart 1 år og får utallige flasker om natten….

Hej Helen. Vores lillebror er en glad, modig og skøn lille mand som snart...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2022 | Sovevaner | 9 mdr.

Vågner hver time om natten - 9 mdr.

Hej Helen Jeg er efterhånden fuldstændig tyndslidt.. min datter på 9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvn og dagslure - 11 mdr.

Kære Helen Vi har udfordringer med at lære Ellen at falde i søvn og blive i...

Læs hele brevet og Helens svar


29. august 2022 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Jern tilskud?

Hej Helen :-) Tusind tak for svar og gode inputs i tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


17. august 2022 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Pasning af bedsteforældre indtil der er plads i vuggestuen

Hej Helen Årh. Jeg har sgu fået lidt ondt i maven de sidste par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce