Annonce

Annonce

Brev:

3 år og putning


7. september 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

3 år og putning

Hej Helen

Vi og A er fortsat i en udviklende og udfordrende periode. De meget voldsomme fortvivlelsesanfald er heldigvis blevet markant mindre, men det er fortsat svært for os at vide, hvordan vi bedst styrer igennem dagens sidste timer, hvor A er træt. Sommerferie med ro og masser af tid sammen har været godt for vores familie.

Hverdagen er nu i gang igen, og far har overtaget barslen med G i ca. 3 måneder, mens jeg er startet på job. A har siden hun var ca. 1 år været fars pige, og hun foretrækker langt det meste af tiden far frem for mor. Det har i et godt stykke tid været far der putter A, mens jeg putter G, da hun ammes ved putning.

A har i det meste af vores ferie været nem at putte og er faldet i søvn mellem 18.30 og 19.15 og har sovet lige omkring 12 timer. Hun sover kun meget sjældent lur nu og der begrænser vi det til ca 30 min. Her efter ferien har det dog igen været sværere at putte hende. Far putter hende og når putteritualet med nattøj, tandbørstning og bog er slut, lægger han vasketøj sammen og ordner andre små praktiske opgaver.

A vægrer sig dog mod søvnen, og så snart far rejser sig efter boglæsningen, finder hun på forskellige ting. Hun sover med natble, og selvom hun har tisset lige inden putning ynder hun at tisse en smule i bleen umiddelbart efter, hvorefter hun vil have en ny ble på. Hun kan selv tage bukser og ble af, så det er ikke muligt at undlade at skifte den. Derudover går hun ud af sengen, lægger sig under sengen, beder om vand eller ...


Annonce

... mad, snakker og spørger om mange ting og har generelt modvilje mod at lade søvnen komme, selvom hun er tydeligt træt. Fornyligt har hun ligefrem lavet stort i bleen.

Far er begyndt at sidde på en stol ved siden af hendes seng og lægge vasketøj sammen, da hun ellers ikke bliver i sengen. Tidligere stod han uden for hendes værelse hvor hun nemt kan se ham, men det giver mange overspringshandlinger.

Som regel går far og A op for at putte ved 18.30 tiden. A kan være meget træt og sover enkelte dage allerede 18.05, men det kan også være 19.15 førend hun sover. Det er forståeligt nok hårdt for far altid at være ansvarlig for putningen, men hun accepterer ikke, at det er mig der putter. Mens det var rigtig godt vejr har far og G nogen gange gået en tur eller leget i haven, mens jeg puttede A, men det er efterhånden ikke så oplagt. Hvis putningen trækker ud, er det også en udfordring da G puttes mellem 19.30 og 20.00.

Mit spørgsmål går på, om vi risikerer at lave uforholdsmæssigt meget uro ved at det indimellem er mig, der putter, mens far er nedenunder (indenfor hørevidde) sammen med G. Vores erfaring er nemlig, at der er færre overspringshandlinger, når jeg putter, da mit selskab ikke er i lige så høj kurs. Omvendt kan det også være, at far blot bør holde mere fast i, at han ordner de ting han skal, og at det er sengetid, så hun ikke får held til at trække ham ind til sengen. Vi er i vildrede, for hun har ofte meget svært ved at acceptere den ramme vi sætter for putningen.

Astrid

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en slyngevugge? 5 fordele du skal kende

1. Baby sover længere og mere roligt

For et spædbarn er den første tid i verden overvældende. Uden for mors trygge mave stimuleres sanserne helt anderledes, for nu skal nye dufte, lyde og indtryk opleves. Det kan være årsag til, at din baby får svært ved at finde ro, selv når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. januar 2022 | Sovevaner | 3 år, 1 mdr.

Søvnproblemer der pludselig er opstået

Kære Helen Vi har en dejlig sund datter på 2,5 der trives. Både hjemme og i...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2022 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Temperament koger over

Kære Helen. Vores datter på 3,5 år har altid været bestemt dame, men det...

Læs hele brevet og Helens svar


19. december 2021 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Reaktion på flytning - 3 år, 2 mdr.

Hej Helen Vi har en skøn pige som blev 3 år i midten af oktober. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2021 | Diverse | 4 år

Skifte børnehave? - 4 år

Kære Helen. Vi skriver vedrørende vores datter, der lige er fyldt 4 år og et...

Læs hele brevet og Helens svar


30. oktober 2021 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Er jeg for pylret over fars opdragelse?

Hej Helen, Min kæreste og jeg har vores datter på 3 år. Et dejligt lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce