Annonce

Annonce

Brev:

Søvnkrise del 2


26. juli 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Søvnkrise del 2

Kære Helen

Mange tak for dit svar. Det er godt at vide, at det er en naturlig del af hans udvikling og forhåbentlig vil ændre sig over tid.

Lige nu er han stadig langt fra den halve deciliter mad til frokost, ikke fordi han ikke er god til det og lader til at kunne lide det, men jeg tror bare stadig, at det er en stor mundfuld - om man så må sige ;-) Så vi tager det stille og roligt.

Jeg er faktisk gået over til at prøve og amme ca. hver 3. time i stedet for før og efter lur. Jeg forsøger stadig at lande den nogenlunde inden lur, men faktisk fordi jeg synes, at han spiser meget bedre på den måde. Når jeg lægger ham til for ofte, spiser han meget kortere tid og langt mere ufokuseret, så jeg gør det egentlig for, som du siger, at undgå slatspiseri. Det går lidt bedre med lurene. Der kan stadig være en enkelt dag med korte lure, men det lykkes som regel at få ham til at sove videre, hvis vi går med ham. Så i løbet af dagen går det nogenlunde. Han får de ca. 4 timers søvn.

Nætterne er stadig svære, og det er faktisk derfor, jeg skriver igen. Han vågner efter præcis tre timers søvn i det første stræk, og der giver far så flaske som drømmemåltid, og det fungerer heldigvis rigtig fint, så vi kan fortsætte med flasken. Erstatningen lader dog ikke til at gøre nogen som helst forskel hos ham. Han vågner ligeså ofte, når han får den, som når han ikke gør.

Det, der har ændret sig nu, er, at han stadig vågner ofte (dog “kun” ca. hver anden time). Han græder ikke, eller virker som om han søger brystet. Han ligger simpelhen bare lysvågen og hygger sig. Han larmer ikke som sådan eller er ...


Annonce

... ked af det, men i nat havde han tre vågne stræk. Et kl. 00.30, hvor han var vågen en hel time. Jeg ville ikke tilbyde ham brystet, da han fik flaske kl. 22.30 og spiste godt, samt han ikke søgte mit bryst. Men han er nærmest umulig at få til at sove videre. Sutten spytter han ud igen og igen (som han også gør om dagen, når han ikke gider sove), og han viser bare tydeligt, at han ikke gider sove. Efter masser af schhh og hånd på ham faldt han i søvn efter en times tids vågentid/hygge. Så vågnede han igen to gange, hvor jeg først lod ham ligge, men efter ca. en halv time lagde ham til. Så falder han i søvn nærmest med det samme.

Når jeg selv er træt nok, gør jeg det nærmest bare i søvne, men oftest husker jeg dog at lægge ham tilbage i sin egen seng (bedside), men det gøres naturligvis nærmest i søvne. Han sover dog fint videre i den. Kl. 5-6 tager jeg ham oftest over til mig, hvor han får en tår og sover videre til ca. 6.30-7. Der vågner jeg så typisk og ser, at han ligger vågen. Ved dog sjældent hvor længe han har været vågen, men ligger bare glad og tilfreds og holder sine fødder, kigger på et billede over sengen eller kigger på mig.

Jeg er så forbandet træt efterhånden og ved simpelthen ikke, hvad jeg skal stille op. Vil jo gerne undgå at amme hele tiden, så det kan gå den rigtig vej med de længere stræk. Han virker jo heller ikke nødvendigvis sulten - ikke efter at jeg er begyndt at amme ham mere effektivt om dagen. Overvejer nærmest om vi skal flytte ham på eget værelse, så jeg kan få en bedre søvn, men det kan da ikke være normalt med så meget vågentid om natten?

Kærlig hilsen
S

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. september 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Stadig søvnproblemer - del 3

Tak for svar Helen Skal lige høre, du skriver jeg skal vente 3-4 timer med...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Stadig søvnproblemer - 5 mdr.

Kære Helen Tak for dit svar - det var dejligt med med dit syn på tingene....

Læs hele brevet og Helens svar


15. september 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Vil kun spise om aftenen/natten 4,5mdr

Hej Helen. Min datter på 4,5 mdr (flaskebarn) giver kun udtryk for sult /...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Spiser pludselig meget lidt

Kære Helen Mange tak for dit sidste meget gode svar mht døgnrytme for vores...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Putte i barnevogn

Hej Helen. Jeg håber du kan hjælpe os. Lillebror på snart 4 måneder er en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind fotoprodukter fra CEWE

værdi kr.1.000,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce