Annonce

Annonce

Brev:

Nattesøvnen - gode råd


18. april 2021

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Nattesøvnen - gode råd

Hej Helen.

Min mand og jeg har desperat brug for hjælp til hvordan vi skal løse situationen med manglende søvn.

Vi har en pige på 2,5 og en pige på 6 måneder.

Vi bor i en lille lejlighed hvor der er meget lydt. Den store har eget værelse, som ligger godt i hjørnet af lejligheden, hvor der ikke er meget larm. Hun er endelig begyndt at sove rimelig godt de fleste nætter.

Problemet er lillesøsters søvn. Jeg fuldammer hende, og har gjort det siden dag 1. Hun har sin tremmeseng i mor og fars soveværelse, som er det "dårlige" værelse. Dette grundet at vinduet i værelset ligger ud til en aflukket svalegang, som betyder at der ikke kan komme ret meget frisk luft ind om natten, og der er utroligt meget larm fra naboer som går ud med skrald, tager elevator, osv osv.

Som regel putter jeg hende om aftnen ved at amme hende fuldt på det ene bryst og giver en smule af det andet, så bøvser jeg hende og lægger hende ned i sin tremmeseng med dyne og en lille bamse. Så ligger hun og snakker lidt, leger lidt med dynen og bamsen, og falder som regel til ro efter 20 min, hvor jeg aer hende lidt på kinden eller næsen, og så falder hun i søvn. Så langt så godt. Men!

Så vågner hun som regel et par gange og skal have sin sut, det går fint for det meste. Men omkring kl 22, vil hun gerne have bryst. Vi har forsøgt at nægte hende, men hun SKRIGER indtil hun får det (og vækker storesøster, som så betyder at jeg er helt alene om baby stort set resten af natten). Jeg giver hende så brystet, og lægger mig som regel til at sove ved siden af hende i mor og fars seng ...


Annonce

... (min mand sover på en madras i stuen, fordi jeg ikke synes vi kan være alle tre i sengen).

Herefter kigger jeg jo ikke rigtig på uret, men der var én nat hvor jeg talte at jeg ammede hende 11 (!!) gange fra kl 19 til kl 05 næste morgen. Og det er meget typisk at det er mellem 6-12 gange jeg ammer hende. Og ja, jeg ved at det er helt forkert at gøre, men jeg er simpelthen så desperat efter at få noget søvn, og hvis hun ikke får brystet, så skriger og skriger og skriger hun, og så er det alene mig der skal trøste resten af natten.
Det går ikke at jeg tager vores store, for hun er mindst lige så morsyg, og vil slet ikke finde sig i at jeg går, hvis jeg først er kommet der ind..

Så mit spørgsmål er, hvordan kan jeg få brudt denne uhensigtsmæssige cyklus med aaaaalt for mange amninger og urolig søvn? Vi har forsøgt flaske - mange gange - og det nægte rhun. Jeg giver hende 3 måltider mad i løbet af dagen, og også lidt forskelligt at gnave i så som rugbrød og frugt. Jeg aktiverer og går ture og skifter og pusler efter bedste overbevisning, men hun bliver ikke mere træt eller rolig om natten.

Det skal lige siges som en ekstra hindring, at jeg har en fødselsdepression, som gør at jeg har endnu mere brug for søvn og bliver helt urimelig og hysterisk når jeg intet søvn har fået (sådan var jeg slet ikke med den ældste, hvis jeg ikke fik søvn, så går ud fra at det skyldes depressionen). Det er også med til at gøre at jeg overhovedet ikke kan overskue at skulle sidde oppe og trøste hele natten..

Har du nogle gode råd??

Hilsen en mor til to små piger

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Skemad og modermælkserstatning

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring hvordan en rutine for vores 5...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hyppige natamningen

Hej Helen Tak for dit seneste brev. Vi er begyndt at øge hendes indtag af...

Læs hele brevet og Helens svar


30. april 2021 | Sygdom | 7 mdr.

Brug af hue om sommeren

Hej Helen Jeg ved ikke helt hvor meget vi skal bruge huen de kommende...

Læs hele brevet og Helens svar


26. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Trille med barnevognen

Hej Helen Jeg har skrevet til dig før vedr min søn på 5 mdr som sagtens kan...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2021 | Sovevaner | 6 mdr.

Barnevognsnægteren

Kære Helen Vi skriver til dig, da vi har hårdt brug for din ekspertise...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annonce