Annonce

Annonce

Brev:

Fra 2 til 1 lur - 11 mdr.


8. april 2021

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Fra 2 til 1 lur - 11 mdr.

Hej Helen.

Mit spørgsmål drejer sig om lure om dagen.

Min søn er 11 md og får pt 2 lure (han starter først i vuggestue 1/6) Han sover ca 12 timer om natten. Her har der hele tiden været en del "opvågninger"/ behov for lidt støtte/trykhed, men det er indenfor den sidste uge blevet meget bedre(7-9-13!) (han kom på eget værelse for 4 uger siden)

Lurerne om dagen, har aldrig været rigtig lange- 2-2,5 time nogle enkelte gange, ellers på ca 1,5 time. Han plejer at vågne ved 6-7 tiden om morgenen og få lur kl 9:30-10 (så vågen ca 3 timer) og igen ved 15 tiden. I dag, feks, forsögte vi med 4 timer vågen inden 1 lur, uden problemer. Og igen sov han kun 1,5 time.

Jeg kan mærke om formiddagen at han bliver træt, ikke om eftermiddagen. Han får nat grød kl 19 og derefter lagt. Det tager ca 30 min. På det sidste er han længere tid om at falde i søvn på anden lur og nogle gange vågner han først kl 1630, men han er ikke sværere at ligge til natten af den grund. Enkelte gange har han slet ik ku falde i søvn på 2 lur og stadig haft godt humør.

Mine ...


Annonce

... tanker går på, om hvornår og hvordan de går fra 2 til 1 lur? Flytter man den ene lur? Flytter man sengelægningen? Hvis han går til kun en lur, blir lagt lidt før om aftenen, vågner han så bare tidligere.. Kommer det helt naturligt at baby ikke kan falde i søvn til 2 lur og så er det tid.. eller når han med 2 lure ikke kan ligges til natten..? Jeg snakkede med en, hvis datter er 6 md ældre og hun får en lur om dagen - fra 1130. Og bagefter kom jeg til at tænke på, hvad gør de så med frokosten.. (ja, jeg ku jo bare spørge dem selv). Men min søn spiser feks morgen mad ved 7:30 tiden, frokost kl 12-13 stykker og aftensmad kl 1730.

Jeg håber det giver et billede af vores situation og hverdag og du kan følge mine tanker.

På forhånd tak
Louise

PS Jeg vil bare sige, at 2 lur- der bliver han gerne lagt ved 15-1530 tiden, men sover sjældent før kl 16. Han ligger bare stille og rolligt i barnevognen, mens vi triller.
I dag sov han til 6:15, sov igen kl 10:30-12 og så igen kl 16. Igen, han gav ikke udtryk for at være træt t 2 lur, men jeg prøvede alligevel.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre rytme del 3

Hej igen UNDSKYLD jeg glemte et vigtigt spørgsmål :) I forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre søvnrytme del 2

Hej Helen Tak for dit hurtige og gode svar. Det er virkelig fedt med input....

Læs hele brevet og Helens svar


5. maj 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændre soverytme ifm dagpleje

Hej Helen Min dejlige dreng begynder indkøring i dagplejen om ca. en måned....

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Indkøring i dagpleje og dagsrytme

Hej Helen Jeg har lige et par spørgsmål ift. min datters rytme og opstart i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2021 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning i barnevogn - del 2.

Hej Helen Mange tak for dit svar på mit brev "Putning i barnevogn". Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce