Annonce

Annonce

Brev:

Sover kun ved brystet


28. marts 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Sover kun ved brystet

Hej Helen

Jeg har brug for din hjælp og råd til hvordan jeg får vendt min datter 15 uger af med at falde i søvn ved brystet.

Min datter vejede 3050 ved fødslen (gik 1 uge over tid). Amningen var svær at få etableret og vi var tæt på at give op og måtte i de første 2 måneder supplere med 3 flasker mme om dagen. For at få min produktion op så ammede jeg næsten hele tiden - ca hver time (begge bryster). Vi kom ned på 1 flaske mme om aftenen som vi har bibeholdt da min datter trives med det. (Far giver flasken hvor hun også falder i søvn)

Hun sover 11-12 timer om natten uden bryst fra ca 19-6 (vågner og dår flaske omkring kl 22 som far giver, her falder hun også i søvn ved flasken). om dagen sover hun for det meste kun powernaps og har generelt været en kamp hvor alt er prøvet for at få hende til at sove mere end 30-40 min ad gangen. Det eneste der virker er at hun sover om eftermiddagen hos mig (ved brystet) fra ca 13-15. Ellers spver hun lur i slyngevugge og barnevogn. Det er kun i barnevognen hun falder i søvn af sig selv (mens vi går tur) Hun kan ikke holde sig vågen mere end halvanden til 2 timer ad gangen.

Vi har døjet rigtig meget med mavekneb og prutter og fra hun var omkring 3 uger og indtil 13 uger græd/skreg ...


Annonce

... hun 3-4 timer hver dag på grund af maven og prutterne. Det er blevet væsentlig bedre nu hvor hun højst pjevser i kortere perioder og det vækker hende heller ikke længere fra søvnen.

Men fordi hun har haft så mange problemer med maven så har hun naturligt nok ligget rigtig meget og ammet da det var det eneste sted hun kunne finde ro. Hun har er enormt suttebehov og vil ikke tage sut.

På grund af hendes mave har vi helt sikkert taget den lette løsning og lader hende falde i søvn ved brystet, simpelthen fordi det gav ro og det jo næsten var ubærligt at se hende så ulykkelig.

Nu er der styr på maven og jeg er klar til at tage kampen og få hende væk fra brystet når hun skal sove. Jeg er ikke i tvivl om at det vil medføre en masse gråd og det er nok denne jeg er i tvivl om hvordan jeg håndtere. Jeg har forsøgt mig med nus, kærtegn, nusseklud, sang og meget andet men hun skriger og græder helt utrøstelig.

Jeg tænker at starte med at “fjerne” brystet om dagen når hun skal sove men hvordan håndtere jeg hendes gråd som erfaringsmæssigt kan vare i timer. For jeg vil jo ikke lade hende ligge og græde sig selv i søvn. Skal jeg tage hende op og trøste også ligge hende ned igen og ellers gentage dette til hun “giver op”

På forhånd tak

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og sove videre - 4 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående søvn og bryst. Der er på...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Aktivering og opstart af grød

Hej Helen, Og god påske :-) Nu bliver vores datter om få dage 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2021 | Udvikling | 5 mdr.

Stimulering baby 5 mdr

Hej Helen, For præcis 5 måneder siden fødte jeg en dejlig dreng på 4,6 kg....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Grød, mælk og madglad baby

Hej Helen, Vores søn er simpelthen SÅ klar til at få mad, så vi er gået i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce