Annonce

Annonce

Brev:

Udvikling og lidt om putterutiner


13. januar 2021

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Udvikling og lidt om putterutiner

Kære Helen,

Jeg kan mærke, at det er tid til at skrive til dig igen! Det giver mig altid sådan en ro at høre fra dig, det skal du vide.

Jeg er, som rigtig mange andre mødre og forældre generelt, efterhånden ret påvirket af coronasituationen og de medfølgende restriktioner. Min datter, der i næste uge bliver 1 år, er afsted hver dag, da vi begge arbejder som selvstændige og har svært ved at lukke ned for vores arbejde. Hun er jo i rivende udvikling, både med hensyn til sociale og sproglige evner.

Hun er nysgerrig, har lært at gå selv, siger flere ord og forstår helt tydeligt meget af det, der bliver sagt. Hun kan bruge legetøj på en helt ny måde, og hun nyder virkelig at skubbe ting fra sted til sted, kasser, gåvogn, stole, lænestol og meget mere. Til stor underholdning for os forældre. Hun vil gerne i dagligdagsting, trykke på knapper til diverse elektroniske devices, tage strømper af osv.

Der er ingen tvivl om, at personalet i vuggestuen i øjeblikket er presset og gør deres absolut bedste. Der er sygdom, hvorfor der ofte er vikarer, hvilket min datter har svært ved at finde tryghed i. Og det giver uro på stuen hos de mindste, der jo helt klart har brug for deres primære pædagoger. Jeg tænker selvfølgelig på, hvordan og om hendes udvikling kan understøttes tilstrækkeligt, når alt er så presset og anderledes i disse tider, og pædagogerne ikke hver dag har mulighed for at få sig sat ned med børnene og lave de aktiviteter, de måske ellers ville for at følge den læreplan, jeg antager at de skal følge. Hvad kan jeg selv gøre for at hjælpe hende bedst muligt, hvor hun er nu? Især når man er så begrænset på aktiviteter uden for huset.

Mht. nattesøvn, så har hun længe haft glæde af en sovebamse, og det er tydeligt, at hun er glad for den. Hun lyser op, når ...


Annonce

... hun ser den og den får mange krammere. Hun har den også tæt på sig hele natten. Det er helt klart en vigtig del af det putteritual, vi skal til at finde. Hvilket bringer mig til næste emne. Lige nu får hun stadig en enkelte flaske inden sengetid, som den eneste, og den giver hende en god ro.

Jeg er helt med på, at den i løbet af de næste måneder skal/bør udfases, men i denne tid, hvor der er så meget uro omkring hende, når hun er væk i dagtimerne, vil jeg nødig skulle begynde også at udfase den. Vi er tilmed i en mærkbar separationsfase. Hun vil ofte gerne op og sidde på arm, men helst ikke stillestående. Og ej heller siddende.

Hvordan udfases denne flaske bedst, når det rigtige tidspunkt kommer? Hun er lige nu ikke særlig interesseret i at sidde og kigge i/læse bog med os, og putning lige nu, er som det faktisk har været det sidste lange stykke tid, hovedsageligt præget af leg, der starter i stuen efter et bad, måske et lille godnatmåltid, hvorefter legen flytter ind på hendes værelse, lyset dæmpes, vi er på gulvet på hendes legemadras, hvor der bor en masse bamser, som hun gerne tumler i. Når hun viser tegn på, at hun er træt, finder vi flasken frem, og så falder hun dejligt til ro, mens hun får sunget vuggevise og spiser den. Nogle gange falder hun hen imens, og så lægges hun i sengen derefter, andre gange har hun lige brug for lidt mere tid til at falde helt til ro, og på de gode og fleste dage klarer hun det selv i sin seng, og somme tider er det lidt sværere at finde ro. Så egentlig søger jeg nok bare et par håndgribelige råd til, hvordan vi kan stille endnu mere skarpt på rutinerne, og hvordan vi, hvis hun ikke af sig selv bliver uinteresseret i flasken, får denne udfaset på et tidspunkt?

Endnu engang tak for en fantastisk brevkasse.

Kærlig hilsen
J

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vil ikke drikke nogen form for mælk

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spise selv uden hjælp

Hej Helen Jeg skriver til dig igen, her, i et andet brev for at adskille...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange putninger

Kære Helen Vores søn har lige rundet 1 år, og har egentligt altid sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 14 mdr.

Hjælp ang. vuggestue og flyverdragt

Kære Helen, Jeg skrev til dig for ikke så lang tid siden omkring min søn....

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 11 mdr.

Kurver - måling af børn

Hej Helen. Jeg skriver til dig i håb om at du kan give mig lidt forståelse...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce