Annonce

Annonce

Brev:

Svært ved at slippe brystet


1. januar 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Svært ved at slippe brystet

Hej Helen,

Min datter er snart 5 måneder og hun er 66 cm og vejer 6720g. Hun er utrolig smilende og glad barn og ser ud til at trives rigtig godt.

Lige siden hun blev født, har hun haft problemer med at sove alene og tilbragte de første 3 måneder i min favn og har fået den dårlige vane at skulle falde i søvn med brystet i munden når hun skal sove i sengen. I starten generede det mig ikke men nu hvor hun er blevet ældre og begynder at sove i egen seng er det blevet besværligt.

Vi har sat tremmesengen op ad vores seng med den ene side af så jeg kan lægge hende i søvn (med brystet i munden) samt amme hende om natten. Med brystet i munden tager det mig ingen tid at lægge hende til at sove og hun er oftest i søvn på under 15 min og det har derfor været en dejlig let løsning.

Jeg læste i din bog at man skulle blive ved med at fjerne brystet og give hende brystet igen hvis hun beklagede sig og dette trick har jeg forsøgt mig med i snart en måned uden held.

Til tider har det ført til lange kampe om brystet som har varet op til halvanden time før en af os har givet op, dog har det været næsten uden gråd da hun har været mere eller mindre sovende. Hver gang jeg trækker brystet til mig, begynder hun at søge efter det i søvne og hvis hun ikke finder det, kommer gråden.

Hvis jeg derimod ammer hende og lægger hende ned uden brystet i munden, begynder hun enten at fægte rundt i sengen uden at kunne finde ro eller hun begynder at græde. For at hjælpe hende med roen forsøger jeg mig med slumremusik, en hånd på brystet, små klem på kroppen, en lille sang etc. men det hjælper ikke.

Jeg er ved at forsøge at amme hende først og så ...


Annonce

... vugge hende i søvn (uden bryst) men dette synes jeg er så hårdt for hun græder voldsomt og det har indtil videre taget op i mod halvanden time at få en grædende pige til at falde i søvn i favnen og dette er hver gang hun skal falde i søvn efter en amning om natten så trætheden er nu altovervældende.

I løbet af dagen sover hun oftest i barnevognen, - i starten havde hun store problemer med at sove i barnevognen og begyndte altid at græde når hun blev lagt ned men dette er heldigvis gået over - og nu har hun ingen problemer med at jeg bare ammer hende, lægger hende ned og går en tur med hende hvor hun så falder relativt hurtigt i søvn og kan sove i mellem halvanden-tre timer.

Jeg vil gerne være i stand til at kunne lægge min datter i hendes seng uden brystet i munden og uden at skulle igennem flere timers gråd og uden at jeg skal på nattelige gåture med barnevognen.

Jeg vil være så taknemmelig for ethvert forslag du må have der kan hjælpe på mit problem.

En anden ting, så har min datter problemer med at komme fra den første søvnfase til den næste og hun vågner altid efter de første 30-40 min hvorefter jeg skal vugge hende til ro igen - for det meste lykkes det at hun falder i søvn igen efter 15-20 min - andre gange bliver hun utålmodig og begynder at græde og jeg tager hende som regel op og venter til hun bliver træt igen med at lægge hende til at sove. Men problemet er kun mellem den første og anden fase, når hun er faldet i søvn igen kan hun snildt sove uden nogle umiddelbare opvågninger. Er der noget jeg kan gøre for at hjælpe hende igennem den første søvnfase? Er det noget hun vil vokse fra?

Med venlig hilsen

C.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. januar 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hjælp til mere rutine (6 måneder)

Hej Helen I næste uge runder vores søn 6 måneder. Indtil nu har vi bare...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

40 min søvn

Hej Helen :) Tusind tak for dit svar! Jeg forsøger at putte hende 3...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2021 | Udvikling | 5 mdr.

At stå op

Hej Helen Lillebror er meget aktiv! Han kravler rigtigt og han overraskede...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Problemer med at fastholde vores 4 måneder datter i søvnen

Hej Helen. Mange tak for en rigtig god hjemmeside! Vi har lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2021 | Udvikling | 4 mdr.

Ændring i adfærd - 4 mdr.

Hej Helen :) Jeg skriver til dig da jeg synes (som overskriften siger) at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce