Annonce

Annonce

Brev:

2,5 årig pludselig vågen kl 4


11. november 2020

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

2,5 årig pludselig vågen kl 4

Kære Helen,

Vi har Athena på nu 2 år og 5 mdr.

Hun har været god til at sove siden hun kom på eget værelse som 6 mdr. gammel. Hun har altid været super nem at putte. Vi har samme putteritual som vi har kørt med siden hun var 5 uger gammel. Dog havde vi lige en periode for ca halvanden måned siden, hvor hun pludselig blev meget ulykkelig ved putning. Vi fandt ud af, at hun bare skulle have døren på klem og en lille natlampe. - der er ellers helt mørkt på værelset.

Hun bliver puttet kl 19, hvor hun også er træt, og har næsten altid sovet til mellem 6-7 om morgenen. Men så for en lille måned siden begyndte hun at vågne omkring kl 4-4.30 og sagde hun var bange. - vi har selvfølgelig trøstet og forsøgt at lade natlampen være tændt eller slukket. Vi har prøvet at putte hende igen, men uden held. - hun stiller sig op i tremmesengen og skriger og begynder at græde. Vi har forsøgt at tage hende ind i vores seng, men så tumler hun bare rundt. Min mand forsøger at lægge sig på en madras ved hende og tage hende med på madrassen og være kedelig, sige det er nat, men hun begynder bare at snakke ...


Annonce

... og tumle rundt. - det er dog tydeligt, at hun ikke er færdig med at sove og i dagplejen vil hun tit gerne lege soveleg om formiddagen.

Det skal dog siges at hun elsker at gå i dagpleje og være sammen med de andre børn. - hun er i set hele taget en meget social pige.
Vi fornemmer heller ikke at hun er sulten, da hun ofte ikke vil have morgenmad.

Det skal siges at hun blev storesøster i august måned så vi ved, at der er sket meget omkring hende og at hun udvikler sig meget, men det virker også lidt som om, det er blevet en dårlig vane for hende nu, da hun ikke virker som om det skyldes, at hun er bange mere.

Det er far, der tager hende, da jeg jo har lillebror om natten, men der er også noget stressfaktor i, hvor meget man kan kæmpe for ikke at vække lillebror og så pludselig have 2 vågne børn kl 4.

Jeg ved ikke om det kan have betydning, men hun har altid været lidt fremmelig. Hun gik da hun var 9 mdr, havde sprog med sætninger da hun var halvandet og taler nu hele tiden ;) Hun sover lur i dagplejen på 2-3 timer og herhjemme på ca 2 timer.

Mange hilsner
Nogle trætte forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. maj 2021 | Sovevaner | 2 år

Lange putninger af 2 årig dreng

Hej Helen, Vi har virkelig brug for din hjælp :-) Vi har en snart 2 årig...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2021 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.

Meget frustreret pige på to år

Kære Helen, Tusind tak for dit sidste svar omkring vores søde M med den...

Læs hele brevet og Helens svar


30. april 2021 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Anerkendelse og pjevserier

Hej Helen Tak for dit seneste svar. Det gav lidt indblik i bamsernes gode...

Læs hele brevet og Helens svar


27. april 2021 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Bør vi stoppe med at lave bamsestemmer

Hej Helen Jeg har netop hørt din podcast, med emnet om fantasivenner. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2021 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

2,2 år og storebror

Hej Helen, Vi har vores søn på 2 år og 2 måneder, som lige er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce