Annonce

Annonce

Brev:

Ud af slyngevuggen - 7 mdr.


15. oktober 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Ud af slyngevuggen - 7 mdr.

Kære Helen,

Mange tak for dit grundige svar vedr. vores dreng, der har mange opvågninger om natten efter at jeg er startet på arbejde.

Jeg skriver, fordi vi har besluttet, at vi gerne gerne vil have vores dreng ud af slyngevuggen med motor om aftenen/natten, som du også opfordrer til at vi overvejer. Samtidig har vi fortsat problemer med mange opvågninger efter putningen, omend det er blevet bedre efter vi har forsøgt med dine råd. Særligt det at vække ham blidt umiddelbart inden han puttes og amme kort igen, virker nogen gange.

Konkret vil vi gerne have hjælp til at lægge en plan for putningen, herunder hvad vi gør, når han vågner efter 30 minutter for 2. 3. Og 4. Gang.

Vi forsøger nu at putte ham på følgende måde:

Han ammes, falder i søvn og jeg forsøger at lirke brystet ud. Vi prøver at vække ham blidt - det resulterer tit i voldsom gråd, hvor vi kun kan trøste ham, hvis jeg ammer igen. Derfor ender det tit med at vi putter ham mere eller mindre direkte fra brystet. Og for nyligt i en bedside-seng, der er fastspændt til vores seng (dvs. hvor han ikke vugges).

Både når han vugges i slyngevuggen og når vi putter ham i sengen vågner han mange gange, men primært først på aftenen (nok lidt oftere, når han puttes i sin seng).

Mit spørgsmål går nu på, hvad vi gør, når han vågner og græder voldsomt? Vi vil gerne putte ham i sengen.

Lige nu prøver vi at give ham sutten, vugge ham først i sin babynest, som han sover i. Dernæst i slyngevuggen. Vi lægger en hånd på ham, siger shh og synger, men det hjælper sjældent. Vi ender derfor typisk i en situation med meget gråd og hvor vi kun ved at tage ham med ud i lyset, kan trøste ham kortvarigt. Til sidst ammer jeg ham.

I går blev han puttet kl. 19 i sin seng ved at blive ammet.
Kl. 19.30: Våger, forsøger trøst, falder i søvn med sut i slyngevuggen efter 10 ...


Annonce

... minutters gråd (uden motor tændt)
Kl. 19.50: Våger, forsøger trøst og ender med at amme
Kl. 20.30: Våger, forsøger trøst og ender med at amme
Kl. 21.45: Våger, forsøger trøst og ender med amme
Kl. 22 - 5.30: Sover et langt stræk i sin seng
Kl. 5.30: Ammes og sover en time

Vi er lidt i vildrede, når vi står i situationen og er meget i tvivl om vi ender med at gøre ham afhængig af amning hver time eller oftere. Vi er derfor tilbageholden med at amme, men ender tit med det, fordi han så ulykkelig. Men bør vi lade være? Man hører tit forældre, der tager “kampen” et par aftener, og så bliver det bedre, men vi er i tvivl om, hvilken kamp vi skal tage og hvordan. Håber det giver mening.

Vi er ret overbevist om, at han får nok væske og mad om dagen, og vi tror derfor mere det handler om afhængighed af bryst og at han har svært ved at geare ned. Jf. også at han sover et langt stræk sidst på natten (alternativt skyldes det, at han er blevet udmattet af gråd/ mange opvågninger).

Det er faren, der går hjemme med ham og han får rigtigt nok mælk af kop. Vi har forsøgt med flaske, men det gider han bestemt ikke. Lige nu har vi ikke taget kampen med at lære ham at tage flasken.

Vi har overvejet, om vi skulle udfase slyngevuggen mere gradvist, men det virker umiddelbart til, at han primært falder i søvn pga amning og ikke den, og når han vågner har vi lige store problemer med voldsom gråd uanset om vi bruger slyngevuggen eller ej. Derfor hælder vi til at stoppe med at bruge den helt med det samme (dvs uden gradvis udfasning). Men måske det er dumt?

Håber ovenstående giver mening. Vi vil frygtelig gerne have vores dreng til at sove bedre og i sin egen seng. Håber du kan hjælpe med forslag til konkret plan for, hvad vi gør, når han vågner og en plan, der sikrer at tingene bliver bedre end de er nu.

Bedste hilsner
Linda

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

29. oktober 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Søvn, rytme og mad - 5 mdr.

Hej Helen. Det går efterhånden fremad med barnevognen. Vores nu 5 mrd,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Søvnproblemer - klar til at tage kampen op

Hej Helen, Vi har i længere tid (måske altid, men i hvert fald siden femte...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mængde af mme og flaske til aften

Kære Helen. Tusind tak for at du deler dine tanker om hvordan vi kan hjælpe...

Læs hele brevet og Helens svar


25. oktober 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Natlige opvågninger og klynk

Hej Helen, Min datter er nu knap 7 måneder. Vi har fået en rigtig god dag...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2020 | Udvikling | 6 mdr.

Frustreret baby, der gerne vil kravle

Hej Helen Er det normalt, at babyer er enormt frustreret når de ikke mestrer...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex

Moderkagebiopsi

En moderkage er en prøve af moderkagen. Prøven laves i 10-12 uge og det foregår endten ved at der stikkes en kanyle ind igennem maveskindet eller via skeden. Kanylen napper så en lille bid af moderkagen.

Nogle kvinder synes det er smertefuldt at få en moderkagebiopsi foretaget, andre synes det er almindeligt ubehageligt.

Efter prøven kan man få lidt menstruationslignende smerter og der kan også sive lidt fostervand.

Prøven bliver undersøgt for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce