Annonce

Annonce

Brev:

Justering af søvnrytme for en ugle


12. oktober 2020

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Justering af søvnrytme for en ugle

Kære Helen

Jeg håber, du kan hjælpe med et spørgsmål omkring min dejlige ”ugle”. Min skønne datter på lige knap 2 år har altid haft mest energi om aftenen og er svær at vække om morgenen. Så hun er en rigtig lille ”ugle”. Jeg selv er ikke B-menneske, så det resulterer i nogle udfordringer i det lille hjem.

Rytmen:
I hverdagene går jeg i gang med at vække hende 6.40 og hun er som regel vågen senest kl. 7. I weekenden vækkes hun senest kl. 7.15.

Hun sover typisk 2,5-3 timer til middag.

Jeg går i gang aftenputningen kl. 20. Hun er dog ikke træt her. De dage jeg vurderer hun rent faktisk er træt (gaber og gnider øjne) sker der det magiske, at hun liver op det sekund, hun rammer madrassen. Til moderens store frustration. Hun har nu forbundet sengen med ikke at skulle sove, virker det som om.

Udfordringen:
Det tager lang tid for hende at falde i søvn. Den er typisk 21.30 før hun sover. og putningen er et show uden lige. Den involverer gråd (i frustration over at hun ikke vil være i sengen, når hun nu ikke er træt, tænker jeg), leg, hoppen og dansen osv.

Jeg er solomor (har hende derfor 24/7) og har svært ved at få det hele til at hænge sammen, når hun først sover så sent. Jeg er ked af, at hver dag ender med frustration – jeg bliver irriteret på min lille pige, på mig selv over ikke at kunne finde en løsning på problemet og af ren og skær ...


Annonce

... træthed. Når hun først sover, skal jeg i gang med at ordne alle de huslige pligter, så det er ikke meget slap-af-tid, jeg får. Jeg er på hendes værelse indtil hun sover.

For mig at se er der to primære årsager til, at hun sover så sent (og efter en mægtig kamp):

1: Hun sover en lang middagslur i vuggestuen og de vil grundet søvnpolitik ikke vække hende. Hun får altså indhentet sit søvnunderskud midt på dagen, og hun er derfor ikke træt om afte-nen, selvom hun er falder sent i søvn dagen før.

2: Hun forbinder ikke sengen med at skulle sove.

Løsningen:
Jeg har overvejet at følge det råd, du har givet til en anden bruger (Villads mor) om at vente med at putte hende, til hun er træt (ved 22-tiden antager jeg), men jeg er bange for, at det ikke har den ønskede effekt, da hun jo bare indhenter søvnen i løbet af dagen. Det ville dog nok løse udfordring 2, med at hun ikke ser sengen som et sted, man skal falde til ro.

Jeg har også overvejet, om jeg skulle ændre mine arbejdertider, så hun kunne få lov at sove til hun selv vågner om morgenen. Men jeg er bange for at det heller ikke løser problemet.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal ændre på hendes rytme, når nu jeg ikke kan påvirke middagsluren.

Jeg håber, du kan give nogle gode råd. Jeg vil så gerne afslutte dagen på en måde, der fungerer bedre for både mor eller barn.

Mange hilsner
Lauras mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. oktober 2020 | Udvikling | 2 år

Vredes udbrud og leg alene

Kære Helen Vi har en pige som netop er fyldt 2 år. Vores udfordring går...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2020 | Opdragelse | 2 år

Meget gal og frustreret 2 årig

Hej Helen, Først mange tak for hjælpen vedr. vores datter i juli/aug, som...

Læs hele brevet og Helens svar


23. september 2020 | Amning | 21 mdr.

Natammestop og gråd

Kære Helen Vi herhjemme, er på 3. dagen ved at forsøge at stoppe godnat- og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2020 | Sovevaner | 22 mdr.

Har indtil nu altid sovet godt

Kære Helen. Jeg skriver til dig med et (desperat!) spørgsmål om søvn. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 20 mdr.

Puttevaner

Hej Helen. Vi er et par fortvivlede forældre som i den grad har brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce