Annonce

Annonce

Brev:

Justering af søvnrytme for en ugle


12. oktober 2020

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Justering af søvnrytme for en ugle

Kære Helen

Jeg håber, du kan hjælpe med et spørgsmål omkring min dejlige ”ugle”. Min skønne datter på lige knap 2 år har altid haft mest energi om aftenen og er svær at vække om morgenen. Så hun er en rigtig lille ”ugle”. Jeg selv er ikke B-menneske, så det resulterer i nogle udfordringer i det lille hjem.

Rytmen:
I hverdagene går jeg i gang med at vække hende 6.40 og hun er som regel vågen senest kl. 7. I weekenden vækkes hun senest kl. 7.15.

Hun sover typisk 2,5-3 timer til middag.

Jeg går i gang aftenputningen kl. 20. Hun er dog ikke træt her. De dage jeg vurderer hun rent faktisk er træt (gaber og gnider øjne) sker der det magiske, at hun liver op det sekund, hun rammer madrassen. Til moderens store frustration. Hun har nu forbundet sengen med ikke at skulle sove, virker det som om.

Udfordringen:
Det tager lang tid for hende at falde i søvn. Den er typisk 21.30 før hun sover. og putningen er et show uden lige. Den involverer gråd (i frustration over at hun ikke vil være i sengen, når hun nu ikke er træt, tænker jeg), leg, hoppen og dansen osv.

Jeg er solomor (har hende derfor 24/7) og har svært ved at få det hele til at hænge sammen, når hun først sover så sent. Jeg er ked af, at hver dag ender med frustration – jeg bliver irriteret på min lille pige, på mig selv over ikke at kunne finde en løsning på problemet og af ren og skær ...


Annonce

... træthed. Når hun først sover, skal jeg i gang med at ordne alle de huslige pligter, så det er ikke meget slap-af-tid, jeg får. Jeg er på hendes værelse indtil hun sover.

For mig at se er der to primære årsager til, at hun sover så sent (og efter en mægtig kamp):

1: Hun sover en lang middagslur i vuggestuen og de vil grundet søvnpolitik ikke vække hende. Hun får altså indhentet sit søvnunderskud midt på dagen, og hun er derfor ikke træt om afte-nen, selvom hun er falder sent i søvn dagen før.

2: Hun forbinder ikke sengen med at skulle sove.

Løsningen:
Jeg har overvejet at følge det råd, du har givet til en anden bruger (Villads mor) om at vente med at putte hende, til hun er træt (ved 22-tiden antager jeg), men jeg er bange for, at det ikke har den ønskede effekt, da hun jo bare indhenter søvnen i løbet af dagen. Det ville dog nok løse udfordring 2, med at hun ikke ser sengen som et sted, man skal falde til ro.

Jeg har også overvejet, om jeg skulle ændre mine arbejdertider, så hun kunne få lov at sove til hun selv vågner om morgenen. Men jeg er bange for at det heller ikke løser problemet.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal ændre på hendes rytme, når nu jeg ikke kan påvirke middagsluren.

Jeg håber, du kan give nogle gode råd. Jeg vil så gerne afslutte dagen på en måde, der fungerer bedre for både mor eller barn.

Mange hilsner
Lauras mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Den naturlige vej til en sund hud under bleen

Bleeksem eller rød numse er den hyppigste hudlidelse hos spædbørn, hvor helt op til 75 % af de børn, der bruger ble, rammes af bleudslæt i løbet af deres første leveår. Det giver gener, som kan påvirke barnets helt basale trivsel, herunder søvn og spisemønster. Læs her, hvordan du med korrekt og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2021 | Amning | 2 år

Ammestop 24 måneder

Kære Helen Jeg har en dreng der fylder 2 år om 14 dage. Jeg ammer stadig men...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2021 | Sovevaner | 2 år

Pludselig svært ved at falde i søvn

Hej Helen Godt nytår! Vores datter er nu to år og stortrives både hjemme...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Putning er gået helt skævt

Hej Helen, Vi er forældre til en skøn pige på 2 år og 3 måneder. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2021 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Madudfordringer

Kære Helen Tak for dine tidligere besvarelser af mine spørgsmål, det har...

Læs hele brevet og Helens svar


24. december 2020 | Sovevaner | 23 mdr.

Bange for soveværelset om natten

Kære Helen Først og fremmest tak for en fantastisk brevkasse, som jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce