Annonce

Annonce

Brev:

Min søn på 9 år har svært ved at falde i søvn


13. juni 2020

Kategori:
Alder:
9 år

Min søn på 9 år har svært ved at falde i søvn

Hej Helen,

Vores søn på 9 år har altid haft svært ved at falde i søvn siden han var lille.
Jeg putter ham hverdag i 9 år. Der går ca 1-3 timer før han falder i søvn.

Jeg har prøvet at han kommer i seng i god tid. At han f eks kommer i seng 20:15 eller før. Han kommer i seng, er rolig og falder hurtigt til ro men han kan bare ikke falde i søvn. Nu hvor vi har en nyfødt pige har jeg nogengange lidt svært ved at være på to steder på samme tid da faren holder nogle gange aftenvagt på arbejdet.

Jeg har prøvet alt, og jeg mener alt. Vi har snakket lidt om at han må begynde at gå i seng selv men jeg ...


Annonce

... kan se at han ikke er trygt ved det.

Siden han var lille har jeg prøvet at have en fast rituel såsom en rolig stemning sidst på aftenen, uden mobil eller lignende, han laver madpakke gør sig klar til at gå i seng og jeg læser bøger og synger en sang (samme rituel hver aften), værelset er mørkt (vi har også prøvet med let belyset rum), vi snakker ikke efter læsning. Nu han er blevet ældre har vi stoppet med at læse og synge da han synes at det ikke er nødvendigt.

Jeg har bare væmmet mig til at han ikke falder i søvn med det samme, men efter vores 2. Barn har jeg ikke tid til at gør begge dele.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. september 2020 | Opdragelse | 9 år, 2 mdr.

Storesøster rolle og tone

Kære Helen. Denne gang skriver jeg for at få et par gode råd om storesøster...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce