Annonce

Annonce

Brev:

Min søn på 9 år har svært ved at falde i søvn


13. juni 2020

Kategori:
Alder:
9 år

Min søn på 9 år har svært ved at falde i søvn

Hej Helen,

Vores søn på 9 år har altid haft svært ved at falde i søvn siden han var lille.
Jeg putter ham hverdag i 9 år. Der går ca 1-3 timer før han falder i søvn.

Jeg har prøvet at han kommer i seng i god tid. At han f eks kommer i seng 20:15 eller før. Han kommer i seng, er rolig og falder hurtigt til ro men han kan bare ikke falde i søvn. Nu hvor vi har en nyfødt pige har jeg nogengange lidt svært ved at være på to steder på samme tid da faren holder nogle gange aftenvagt på arbejdet.

Jeg har prøvet alt, og jeg mener alt. Vi har snakket lidt om at han må begynde at gå i seng selv men jeg ...


Annonce

... kan se at han ikke er trygt ved det.

Siden han var lille har jeg prøvet at have en fast rituel såsom en rolig stemning sidst på aftenen, uden mobil eller lignende, han laver madpakke gør sig klar til at gå i seng og jeg læser bøger og synger en sang (samme rituel hver aften), værelset er mørkt (vi har også prøvet med let belyset rum), vi snakker ikke efter læsning. Nu han er blevet ældre har vi stoppet med at læse og synge da han synes at det ikke er nødvendigt.

Jeg har bare væmmet mig til at han ikke falder i søvn med det samme, men efter vores 2. Barn har jeg ikke tid til at gør begge dele.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annonce