Brev:
Døgnrytme, dreng 12 uger
Hej Helen
Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg kan ikke tælle hvor mange gange jeg har Googlet og endt på din side.
Nu føler jeg at det er min tur til at bede om dine gode råd.
Jeg blev for snart 12 uger siden mor til en lille dreng. Pt. ser vores dag således ud:
Kl. 4-5 Adam vågner, får flaske (spiser som regel ikke så meget)
Ca. 1 time efter tager han en powernap på 30 min, og får herefter flaske og er vågen 1,5-2 timer (vågner han kl. 4 har han 2 powernaps inden vi går tur, disse foregår i slyngevuggen)
Kl. 9.30-10.00 går vi tur i barnevognen og han sover ca. 2,5 - 4 timer, når han vågner får han flaske
Kl. 15.00 tager han igen en powernap på 30 minutter, er vågen ca. 1,5-2 timer og tager endnu en powernap. Han får flaske mellem hver vågentid.
Når vi når kl. 17.30-18.00 begynder han at blive lidt pylret, da han er træt. Vi går ind og putter i dobbeltsengen og netop som øjnene er ved at slippe bliver han lagt i sin tremmeseng, hvor far hjælper ham videre i søvnen. Han sover ca. kl. 19.30-20.30, og vågner kl 4-5, self. afbrudt af mælkeindtag 1-2 gange.
Er det en normal rytme? Nogle gange kan jeg tage ham over i vores seng og få ham til at sove 30 minutter - 1 time længere, når han vågner kl. 4-5 stykker. Men ...
... han virker klar til at starte dagen, så det lykkedes sjældent.
Den første del af natten er han helt rolig, men den sidste del af natten virker han meget urolig og kaster sig nogen gange rundt i sengen. Han græder ikke, men er bare urolig. Som regel hjælper en rolig hånd, en sut eller lign. Er det normalt at de er urolige sidst på natten?
Jeg syntes, at han tager mange powernaps i løbet af dagen i stedet for at sove lidt længere. Det har han ikke altid gjort. Han tager 2-3 powernaps a 30 minutter og den lange middagslur. Føler jeg har prøvet alt for at få ham til at sove videre. Både i barnevogn, slyngevugge, hvor vi ligger sammen i sengen eller sofaen. Vugge ham, ae ham, shhhh ham, men han er lys vågen og ligger og kigger på blandt andet sine hænder, eller vågner andre gange og er lidt urolig.
Er det normalt, at en dreng på hans alder har sådan en døgnrytme? Jeg ville ønske at han ville sove lidt længere om natten, så han ikke starter dagen allerede kl. 4 eller 5, men han kan simpelthen ikke være vågen længere om aftenen, ellers ender han med at blive overtræt, og det er vi jo ikke interesserede i.
Har du mon et godt råd til hvordan man kan skubbe lidt til hans rytme? Eller er det for tidligt ift. hans alder?
Venlig hilsen
Julie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor