Annonce

Annonce

Brev:

Vågner efter 10 min


30. april 2020

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Vågner efter 10 min

Hej igen Helen

Vores søn vågner konsekvent 10-15 min. efter at han er faldet i søvn ved putning om aftenen. Jeg har siddet og observeret ham, og der er ingen ydre faktorer der vækker ham, han bliver bare urolig og slår så øjnene op. Nogle gange græder han, andre gange begynder han at lege med tæpper og tremmer, eller at rulle om på maven. Han bliver ammet inden putning. Jeg har forsøgt at holde lidt på ham, vugge ham let i sengen, hvilket ikke hjælper. Til sidst tager vi ham op og vugger og går rundt..

Jeg har nu forsøgt at sidde med ham i håb om at få ham over i den dybe søvn. Her vågner han spontant efter 10-15 min. men lukker øjnene igen med det samme. Dette gentager sig efter de næste 10 min. Idet jeg lægger ham, vågner han med det ...


Annonce

... samme og kan ikke sove. Det hele ender i gråd, mere amning, og til sidst må vi tage ham op. Han bliver forsøgt bøvset undervejs i amningen, men det lykkes ikke altid. (Der er ingen problemer med dette i dagtimerne.)

Vi er pt. ofte nødsaget til at bruge white noise for at stoppe hans gråd ved putning (dog ikke ved den første putning, hvor han vågner efter 10-15 min.). Dette gælder også barnevognen i dagtimerne, samt putning om natten.

Har du nogen forslag til at få ham fra den lette til den dybe søvn? Det er så synd for ham (og os) at vi bruger hele aftenen på putning.

Forresten bliver han nu lagt et sted mellem 19-20.30 hvor han virker meget træt. Han tager 2-3 lure dagligt, den sidste slutter typisk ml. 16-17.30.

På forhånd tak.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. juni 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvn og virkelig slemme nætter

Hej Helen, Jeg har et spørgsmål vedr. min søns søvn, som jeg håber, du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Motorisk uro, søvn og hyppige natteamninger

Kære Helen Tak for en enormt brugbar brevkasse. Jeg har problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr og amning om natten

Hej Helen. Ja det er så mig igen :-) Jeg er super glad for at bruge din...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvn - baby 6 mdr.

Kære Helen, Vores datter er begyndt at sove uroligt og vågner flere gange...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Ændret adfærd knap 6 mdr.

Kære Helen. Først og fremmest, tak fordi du tager dig tid. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annonce