Annonce

Annonce

Brev:

Start i dagpleje udfordrer søvnmønstre


30. januar 2020

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Start i dagpleje udfordrer søvnmønstre

Hej Helen

Min søn på nu lidt over 10 mdr er netop startet i dagpleje. Jeg har generelt god tillid til dagplejeren, hun virker både kompetent og med hjertet det rette sted. Dog er jeg bekymret over at hendes puttetider med de to andre – lidt større børn - passer dårligt til min søn.

Fra dine bøger ved jeg, at et barn på 10 mdr typisk vil sove 14 timer i døgnet fordelt over natten og to lure om dagen, samt at det først er naturligt for dem at gå over til 1 lur om dagen fra de er 12-18 måneder. Min søn passer præcist til den beskrivelse.

Han har generelt været lidt bagud hvad angår søvn og spisemønstre hvilket muligvis kan tilskrives at han var væksthæmmet ved fødslen.

Hans rytme inden dagpleje var op 05:00-05:30, sove ca. 08:00 – 10:00 og igen 14:00-16:00 og så i seng 19:00-19:30. Vi har forgæves forsøgt at få ham til at sove længere om morgenen, men vi har erkendt at han bare er et morgenmenneske.

Dagplejen lægger alle børn til at sove mellem 11:00 og 12:00, hvor de får lov til at sove indtil de vågner. Dette betyder, at vi er nødt til at vække ham tidligt for at sikre at han kan falde i søvn senere, fx vække ham kl. 09:00 hvor han ankommer til dagplejen, og når vi henter ham, har han sovet indtil ca. kl. 13:30. Han har ingen ...


Annonce

... chance for at kunne holde sig hélt fra 13:30 til 19:00, så herefter er han pylret og ulykkelig hele eftermiddagen og aftenen, hvor han 3-4 timer efter hans middagslur får sig en skraber på 30 minutter, fx ml 16:30-17:30, hvor han vågner grædende og fortsætter med at være pylret.

Så fra at sove 2 ”perfekte” lure, så er han kommet tilbage til tre, hvoraf de to er korte og afbrudte, og hvor han ikke er udhvilet når han vågner. Ifølge dagplejemoren har han været veltilpas mens han har været hos hende, og lagt sig fint til at sove. Det tror jeg er rigtigt nok. Så det er kun sidste halvdel af dagen, der går galt for ham.

Som udgangspunkt synes jeg jo at dagplejemoren har fortjent en pause midt på dagen, og hun har fortjent at alle børn sover nogenlunde på samme tid. Jeg har bare svært ved at forene det med min søns tarv. Min mand har forsøgt at tage snakken med hende, men opgav da han bekymrede sig for at skabe en unødig konflikt, så nu går jeg og spekulerer i om jeg skal tage snakken eller lade det ligge?

Bør jeg blot acceptere situationen? Hvor alvorligt er denne situation for hans tarv? Alvorlig nok til at jeg bør overbevise hende om at honorere hans søvnmønster med to lure eller så lidt, at jeg bare skal lade den ligge.

De bedste hilsner
M

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få både fordele og frihed med en babynest

Kodeordet er tryghed
Når barnet ligger i sin mors mave, er det den eneste lille verden, baby kender til. Det er for så vidt også et af de tryggeste steder i verden, og det er selvfølgelig svært at efterligne i virkeligheden.
Men det er udgangspunktet for en babynest, eller babyrede, ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Nattesøvn 8 måneder

Kære Helen. Tak for dit fine svar omkring dagsplan. Vi lader ham være sent...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2020 | Opdragelse | 12 mdr.

Kan man opdrage en 1-årig

Hej Helen, Vores søn er nu blevet et år. Han fortsat hverken går eller...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Sover om dagen, vågen om aftenen

Kære Helen. Vil høre om du har et godt råd (igen) til vores lille dreng, som...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder uden søvn

Hej Helen Nu er min søn blevet 10 mrd. Startet i dagpleje for 2 uger siden...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Vågner kl 4

Kære Helen, Jeg kæmper lidt med at få min søn til at sove lidt længere end...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce