Annonce

Annonce

Brev:

Dagsplan - 7 måneder


20. januar 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Dagsplan - 7 måneder

Hej Helen.

Tak for dine råd ved min sidste henvendelse. Nu en opdatering og spørgsmål til en passende dagsplan for vores dreng, som er 7 måneder og 1 uge gammel.

Vi gjorde som du anbefalede og vækkede ham blidt ved 7.30 tiden om morgenen, hvilket er meget nemt, da han stadig sover meget dårligt om natten og vågner hver time og hvis jeg forlader rummet.

Det har så betydet, at han sover endnu mere om dagen. Hans formiddagslur er nu de fleste dage 3 timer og det kan også være 3,5 eller helt op til 4 timer. Og hvis den er kortere, så sover han stadig det længere om eftermiddagen, så vi endte stadig med, at han vågnede fra 2. lur ved 17-tiden og så var han klar til powernap ved 19-tiden.

De sidste tre dage har jeg forsøgt at holde ham lidt længere vågen inden hans eftermiddagslur, da jeg træner at han selv skal falde i søvn uden at jeg kører med vognen. Han brokker sig, men det går ret nemt, da han er ret træt, når han puttes til lur.

Om morgenen er han vågen i 2 timer og puttes typisk ved 9.30-10-tiden. Derefter er jeg begyndt at holde ham vågen i mindst 2,5 time og det går faktisk også uproblematisk. Det betyder dog at han først puttes til eftermiddagslur ved 15-15.30 tiden fordi han sover så længe om formiddagen. Han sover også typisk en god lur her på et par timer og vågner fx 17.30 og derfor har jeg så valgt at springe powernap over, da vi jo også gerne vil have ham før i seng til natten og ...


Annonce

... have lidt voksentid, hvor begge børn sover (storebror på 4 år puttes ved 19-tiden). Det er faktisk gået fint at springe luren over, men han har alligevel været vågen til ved 21-30-22-tiden og nattesøvnen er stadig meget urolig og jeg har svært ved at få ro på ham. Han sover, men i mine arme, og straks jeg lægger ham, så fægter han rundt indtil man tager ham op (sådan forløber meget af natten, hvorfor jeg nu er ved at lære ham selv at falde i søvn om dagen og derefter vil vi træne det samme til natten).

Jeg tror godt vi kan putte ham tidligere på aftenen nu han springer powernappen over, men jeg er i tvivl om han så har for få vågne timer i forhold til hans alder? Hvis han er vågen 2 timer om morgenen og 3 timer eftermiddagen, så skal han jo egentlig være vågen 4-5 timer om aftenen eller hvad tænker du? Sover han for meget om dagen/for lange lure?

Du må meget gerne også i dit forslag til en plan medtage amninger. Han bliver ammet for meget i forhold til hans alder, bare om natten bliver han ammet 4 gange, hvorfor han ikke spiser ret meget om morgenen. Jeg ammer ham inden lur, men ikke længere efter lur, hvor han tilbydes mad og spiser okay, så han ammes før formiddagslur, før middagslur, aften, til natten og så 3-4 gange i løbet af natten/tidlig morgen (for at få ro på ham om natten, vil han nu gerne ammes typisk hver anden time).

Jeg starter på arbejde 2. marts, hvor far så holder barsel.

Bedste hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Vores Navnesutter var de første i verden :)

Første gang jeg oplevede problemet med forsvindende og forbyttede sutter var, da min søn Frederik startede i vuggestue. Når jeg kom for at hente ham, var det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund.

Pædagogerne havde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. februar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Gider stadig ikke ske mad

Hej Helen Ja, så er vores datter blevet lige knap 6 måneder. Og vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Ingen søvn

Hej. Vi har stadig problemer... Emnerne er mad og søvn. Det bliver næsten...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Nattesøvn 8 måneder

Kære Helen. Tak for dit fine svar omkring dagsplan. Vi lader ham være sent...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - sover kun 8 timer

Hej Helen Tak for dine svar. Jeg har læst og tænkt så meget. Jeg håber,...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Amning | 7 mdr.

7 måneder, amninger

Hej Helen Jeg kan læse, at du anbefaler 4 amninger i 7 mdr alderen. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce