Annonce

Annonce

Brev:

Spørgsmål ang. søvn


12. januar 2020

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Spørgsmål ang. søvn

Kære Helen.

Mange tak for dit svar og råd ang. Es brystafvænning - det virkede, og han er nu afvænnet så fint, selvom han stadig savner det lidt.

Det har også hjulpet på Es søvn i den forstand, at han ikke længere vågner mange gange om natten og synes, han skal spise. Dog er han begyndt at vågne fast kl. 4.30, og efter mange dage på den måde er jeg godt træt, og det bliver han jo også.

Jeg begynder ofte at lægge ham omkring kl. 19, og så sover han omkring kl. 20. Når han så vågner der ved 4.30-tiden, forsøger jeg selvfølgelig at vende ham om på siden og få ham til at falde i søvn igen. Men han rejser sig op igen og igen og græder.

Forskellige 'modeller' har jeg nu prøvet af nogle gange:

1) Jeg bliver ved med at putte ham/vugge ham, til han falder i søvn igen, men der går minimum 1.5 timer, før det sker, og så er det tit alligevel tid til, at jeg/vi skal op og tænke på vuggestue, arbejde osv. Det er derfor ikke så holdbar en løsning.

2) Han virker sulten. Jeg har forsøgt at give ham en banan, og den gufler han lynhurtigt, men det får ham ikke til at falde i søvn. ...


Annonce

... Derefter står jeg op med ham, og han spiser en stor portion havregrød. Jeg overvejer derfor, om det handler om, at han er sulten.

Han er siden brystafvænningen begyndt at spise bedre - større og flere ordentlige måltider. Jeg har derfor forsøgt at sørge for at give ham en god portion aftensmad og måske en ekstra banan, lidt grød eller andet, så hans mave burde være mæt i mange timer.

Jeg vil blive meget taknemmelig, hvis du kan komme med nogle forslag til, hvordan jeg kan få ham til at sove igennem til kl. 6. Som det er nu, bliver han jo utroligt træt i løbet af morgenen/formiddagen, og enten bliver han lagt til en lille kort lur, eller han bliver overtræt og får ikke en ordentlig frokost, inden han bliver lagt til middagslur, og så er han træt og pjevset hele dagen.

Det gør det svært at planlægge noget samt at 'time' tingene ordentligt, og det gør det også svært for ham i vuggestuen, hvor han pt. er mere tryghedssøgende end normalt (det kan selvfølgelig også hænge sammen med brystafvænning) - men gode forslag modtages med glæde!

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Julia

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2020 | Udvikling | 13 mdr.

Græder ved samvær med far

Hej Helen, Min datter er 13 måneder og når jeg kommer på samvær, bliver hun...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Et-årig vågner kl 5

Hej Helen, Vi har er problem der i perioder lader til at være...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Mangel på nattesøvn

Kære Helen Kort fortælling om vores lille pige på 13 måneder. Lige fra...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2020 | Opdragelse | 16 mdr.

Hidsigt temperament

Kære Helen Vi har en dejlig dreng på 16 måneder. Han har et fantastisk...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Udstyr | 15 mdr.

Sko til små fødder

Hej igen Helen, Jeg har vist en del spørgsmål for tiden, så nu kommer endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annonce