Annonce

Annonce

Brev:

Ulykkelig ved at sove og falde i søvn


10. januar 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Ulykkelig ved at sove og falde i søvn

Hej Helen

Jeg er mor til M. på lidt over 3 mdr. Jeg skriver fordi vi har store problemer med at få ham til at sove og til at få ham til at synes, at det er rart at falde i søvn og sove.

Du får lige lidt for historie først det jeg tror at det har betydning.

M. blev født ved en voldsom fødsel synes jeg. Jeg endte med at få en 3. Bristen og hele fødselsoplevelsen var en ret traumatisk oplevelse for mig. Efter fødselen bliver vi på barselafsnittet i nogle dage for at få amning op at køre hvilket tog meget langtid og han nåde at tabe sig virkelig meget inden og da han var lille i forvejen var det skidt.

På 3 dagen regner vi endelig med er den sidste dag. Men i løbet af dagen opdager jeg at M. er blevet grålig i huden og han trækket vejre meget stille jeg ringer efter hjælp og der kommer en jordmoder og tager hans iltnings procent. Den er lav meget lav. Han bliver derfor vækker og undersøgt af en børnelæge og vi ender på neonatalafdelingen i 4 dage. De finde ikke noget men i de fire dage bliver han vækket hver 3 time så han er sikker på at få nok at spise. Altså vågner han ikke af sig selv. Det ender med at han ligger Ved siden af mig hele tiden. Da jeg er meget imobil og har voldsomme smerter kan og må jeg ik sidde op og amme ham så det foregår liggende.

Og liggende amning foregår meget længe. Da vi endelig er kommet hjem går det et pr uger og han sover ik meget og skriger og græder virkelig meget når han skal sove. Jeg ender derfor med at amme ham i søvn om aften. Om dagen ender han i en bære sele der hedder en snugli hvilket er det eneste sted vi kan få ...


Annonce

... ham til at tage nogle ordenligt lure i alt 1-2 time af gangen. Eller andre steder holder han sig vågn og ender med at blive overtræt. Vi ved godt at dette ikke er hensigt mæssig i længden og jeg er bange for at få skabt en dårlig vane hos ham. Vi snakker med vores sundhedsplejske som siger at vi skal gøre det hvor vi kan få ham til at sove længst.

Nu er vi så der hvor min ryg ikke kan holde til at bære ham mere. Han brokker sig når han skal sove i snuglien men falder ret hurtigt i søvn. Men nu har jeg prøvet at vende ham til at ligge i slyngvugge og i barnevogn om dagen men han sover max 30 min afgangen. Og bliver så utrøstelig hver gang altså sådan helt vildt ked af det og ofte ender han så med at bliver overtræt så han bliver helt utrøstelig og der hjælper brystet slet slet ikke.

Jeg har også læst dit råd med at ligge mig ind i sengen med ham om eftermiddagen og amme ham for at han kan lære at det er et ret sted det var ingen succes. (Har prøvet det mange gange) Og han få også love at sove hvis han flader i søvn ved midt bryst så sidder jeg med ham.

Det jeg har brug for hjælp til hvordan lære jeg min søn ar blive tryg ved at sove og falde i søvn også uden at jeg skal bære ham i bæresele? Hvordan kan jeg lære ham at finde tryghed i at sove selv?

Til info han nægter at bruge sur jeg prøver at give han en stofble han kan ligge og nuller med men han er ikke helt tryg ved den. Han sutter nogle gange på sin hånd og det er okay for os.

Håber du kan hjælpe os da jeg ikke ønsker at skabe angst hos min søn for at sove og falde i søvn.

Med venlig hilsen
Ms mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. januar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lære at sove selv - 4 mdr.

Hej Helen. Tak for dine svar og tak for hurtigt svar! Som opfølgning til...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Kæmper stadig med søvn både dag og nat

Hej Helen. Tak for dine svar tidligere. Jeg har lige lidt flere...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Gider ikke skemad efter opstart

Hej Helen Vores datter er 4,5 måneder og vi startede op på skemad for 2-3...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2020 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedr. amning. De sidste 3 ugers tid er min...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnen har ændret sig igen

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet ang. søvn, men meget er sket siden. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce