Annonce

Annonce

Brev:

Ulykkelig ved at sove og falde i søvn


10. januar 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Ulykkelig ved at sove og falde i søvn

Hej Helen

Jeg er mor til M. på lidt over 3 mdr. Jeg skriver fordi vi har store problemer med at få ham til at sove og til at få ham til at synes, at det er rart at falde i søvn og sove.

Du får lige lidt for historie først det jeg tror at det har betydning.

M. blev født ved en voldsom fødsel synes jeg. Jeg endte med at få en 3. Bristen og hele fødselsoplevelsen var en ret traumatisk oplevelse for mig. Efter fødselen bliver vi på barselafsnittet i nogle dage for at få amning op at køre hvilket tog meget langtid og han nåde at tabe sig virkelig meget inden og da han var lille i forvejen var det skidt.

På 3 dagen regner vi endelig med er den sidste dag. Men i løbet af dagen opdager jeg at M. er blevet grålig i huden og han trækket vejre meget stille jeg ringer efter hjælp og der kommer en jordmoder og tager hans iltnings procent. Den er lav meget lav. Han bliver derfor vækker og undersøgt af en børnelæge og vi ender på neonatalafdelingen i 4 dage. De finde ikke noget men i de fire dage bliver han vækket hver 3 time så han er sikker på at få nok at spise. Altså vågner han ikke af sig selv. Det ender med at han ligger Ved siden af mig hele tiden. Da jeg er meget imobil og har voldsomme smerter kan og må jeg ik sidde op og amme ham så det foregår liggende.

Og liggende amning foregår meget længe. Da vi endelig er kommet hjem går det et pr uger og han sover ik meget og skriger og græder virkelig meget når han skal sove. Jeg ender derfor med at amme ham i søvn om aften. Om dagen ender han i en bære sele der hedder en snugli hvilket er det eneste sted vi kan få ...


Annonce

... ham til at tage nogle ordenligt lure i alt 1-2 time af gangen. Eller andre steder holder han sig vågn og ender med at blive overtræt. Vi ved godt at dette ikke er hensigt mæssig i længden og jeg er bange for at få skabt en dårlig vane hos ham. Vi snakker med vores sundhedsplejske som siger at vi skal gøre det hvor vi kan få ham til at sove længst.

Nu er vi så der hvor min ryg ikke kan holde til at bære ham mere. Han brokker sig når han skal sove i snuglien men falder ret hurtigt i søvn. Men nu har jeg prøvet at vende ham til at ligge i slyngvugge og i barnevogn om dagen men han sover max 30 min afgangen. Og bliver så utrøstelig hver gang altså sådan helt vildt ked af det og ofte ender han så med at bliver overtræt så han bliver helt utrøstelig og der hjælper brystet slet slet ikke.

Jeg har også læst dit råd med at ligge mig ind i sengen med ham om eftermiddagen og amme ham for at han kan lære at det er et ret sted det var ingen succes. (Har prøvet det mange gange) Og han få også love at sove hvis han flader i søvn ved midt bryst så sidder jeg med ham.

Det jeg har brug for hjælp til hvordan lære jeg min søn ar blive tryg ved at sove og falde i søvn også uden at jeg skal bære ham i bæresele? Hvordan kan jeg lære ham at finde tryghed i at sove selv?

Til info han nægter at bruge sur jeg prøver at give han en stofble han kan ligge og nuller med men han er ikke helt tryg ved den. Han sutter nogle gange på sin hånd og det er okay for os.

Håber du kan hjælpe os da jeg ikke ønsker at skabe angst hos min søn for at sove og falde i søvn.

Med venlig hilsen
Ms mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2020 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Modermælkserstatning, forskel

Hej Helen, Jeg vil gerne høre om du kender forskellen på...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juli 2020 | Sygdom | 4 mdr.

Utilfreds baby - 4 mdr.

Hej Helen Jeg skriver til dig, da jeg har en søn, som jeg ikke formår at...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Lær at falde i søvn

Hej Helen Ja så skriver jeg til dig igen igen, i håb om at du endnu engang...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst - 3 mdr.

Hej Helen Tusind tak for dit svar på mit spm angående putning af min...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftenputning med og uden bryst

Hej Helen. Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse som jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex

Vuggedød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved at der er visse faktorer som har betydning. Derfor har sundhedsstyrelsen følgende anbefalinger:

- Læg altid barnet til at sove på ryggen.

Hvis barnet sover på maven, er der risiko for at det ikke kan komme af med varmen og bliver overophedet.

- Undgå at ryge i graviditeten og undgå at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce