Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - dreng 2 år


10. januar 2020

Kategori:
Alder:
2 år

Søvn - dreng 2 år

Hej Helen

Vi har følgende problem: Vores dreng på to år vil ikke falde/kan ikke falde i søvn af sig selv. Vi bruger minimum 2 timer (!) hver aften, for at få ham til at sove. Og det er vi godt trætte af. Det har efterhånden stået på i et halvt år.

Han bliver altid lagt omkring kl 19, måske lidt senere hvis han ikke virker træt. Vi forsøger på bedste vis at undgå fjernsyn, en time inden sovetid, så det består kun af legetid eller læsning af bøger. Når tiden nærmer sig 19, børster vi tænder og så går vi ind på hans værelse og han kommer i seng. Der taler vi dagen igennem, læser to korte godnathistorier, og så får han en arm han kan nusse.

Umiddelbart ligger han og ligner en der er lige ved at falde i søvn, men efter tyve minutter vågner han helt op og begynder at sprælle i sengen. Vi fortæller ham, at det er godnattid, men han spræller videre. Hvis han ikke hurtigt falder til ro igen, siger vi godnat og går ud af døren, med det resultat, at han selv går ud af sengen og går over til døren. Vi får ham tilbage i sengen og han kan finde på at sprælle/rejse sig igen. Og hver gang går vi ud af døren og siger godnat inden. Det kan vi gøre 5-10 gange før han falder til ro igen, og han igen vil have ens arm til at nusse. Bliver ked af hvis han ikke får den.

Alt dette kan gentage sig flere gange i løbet af 2-3 timer, hvor han er lige ved at falde helt i søvn, men pludselig slår øjnene op. Han giver op til sidst og falder i søvn alt for sent.

Lidt historik: Vi har tidligere dyrket samsovning fordi vi syntes det var nemmest, men da vi ...


Annonce

... ventede nr to, begyndte vi at genoverveje dette, da vi ikke ville have at spædbarnet skulle vække ham flere gange i løbet af natten. Vi indrettede derfor et værelse til ham hvor min mand også kunne sove ved siden af ham, for at lette overgangen en smule. Tænkte vi.

Det har altid taget halv til en hel time, at få ham til at falde i søvn, med en af os liggende ved siden af ham. Efter lillesøster kom til verden tog det pludselig 2 timer. Vi har nu købt en juniorseng så vi ikke kan ligge ved siden af ham, og indrettet hans værelse på ny, i et forsøg på at starte forfra.

Et eksempel fra i aften, da vi forsøger at vænne ham af med, at være afhængig af vores arm, altså at nusse den. Der Skete nogenlunde samme scenarie som beskrevet, blot med meget mere gråd, søgen efter os også selvom vi stod i døren. Han gav først op efter 4 timer. Og vi endte med at skulle holde ham i hånden, ikke så han kunne nusse, men bare holde i hånd. Han kan ikke undvære fysisk kontakt på nuværende tidspunkt.

Vi har også læst et sted at det er en god idé at lave noget kedeligt, men hver gang vi går ud af døren følger han med. Og det er hver gang.

Vi er ved at være godt frustreret af at bruge to timer hver aften på at få ham til at sove, når vi kan se han er hamrende træt.

Hvad gør vi galt? Hvad kan vi gøre anderledes så han lærer at falde i søvn alene? Har han seperationsangst i så høj grad at han ikke kan sove pga af det? Det skal lige siges at vi ingen problemer har med at få ham til at sove i barnevognen.

På forhånd tak

Kærlig hilsen
M og J

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. januar 2020 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Kortere putninger og søvn i egen seng

Kære Helen Vi har et par sovestrategiske spørgsmål til dig. Sagen er den, at...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2020 | Opdragelse | 22 mdr.

Morsyg og meget hidsig

Hej Helen. Alma er en glad og meget aktiv pige på 22 måneder. Hun har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2020 | Sovevaner | 20 mdr.

Pludselig gråd ved putning - part 2

Hej Helen Jeg er meget glad for dit svar og tænker, hvis det ok, jeg lige...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2020 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Problemer med mad og derfor søvn

Hej Helen. Jeg har en datter på lige knap 2 år født 15-03-18. Hun er en...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2020 | Sovevaner | 20 mdr.

Pludselig gråd ved putning?

Hej Helen. Vores pige er lige om lidt 20 måneder, korrigeret 19 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce