Annonce

Annonce

Brev:

Vågne timer midt på natten


8. januar 2020

Kategori:
Alder:
3 år, 5 mdr.

Vågne timer midt på natten

Kære Helen

Vi har et spørgsmål mere vedrørende lillebror. Denne gang vedrørende hans søvn.

Lillebror sover efterhånden fint og for det meste i sin egen seng. Men, han kommer ind i dobbeltsengen til sin far (jeg ligger i stuen, fordi jeg ikke orker at rykke rundt midt om natten) et sted mellem kl. 23.30 og kl. 06.
Typisk midt på natten – omkring kl. 2-3. Han siger en høj lyd som signal til, at nogen kommer ind til ham (han står aldrig selv ud af sengen, og han kalder heller ikke som sådan på nogen af os).

Så bliver han båret ind til far, og her falder han typisk i søvn igen med det samme. Men en gang (nogle gange to) om ugen, er han så vågen, at han ikke kan falde i søvn igen. I nat var han eksempelvis vågen fra kl. 1 til 4. Til trods for at der er helt mørkt og intet sker. Hvis han græder, tegner far ham på ryggen. Men det hjælper ikke, om han ender som regel med at smågræde sig selv i søvn 2-3 nogle gange 4 timer efter, han er vågnet.

Har du et bud på, hvad det er, der sker, og hvad vi kan gøre anderledes?

Nogle nætter sover han uden en lyd fra kl. 19 til 06, og ...


Annonce

... så kommer han med ind (altså han siger den høje lyd og bliver båret ind) og sover måske en halv eller en hel time mere sammen med far.

Når vi putter ham om aftenen, sidder han i sin seng og får læst en bog, vi taler lidt om dagen, og bagefter bliver vi siddende hos ham og synger en sang eller to. Tidligere kunne vi godt gå fra ham, og så faldt han selv i søvn. Men fordi han er så relativt træt omkring kl. 19, bliver han ked af det, når vi går. Og da han falder i søvn på 5-10 minutter, bliver vi bare siddende, til han sover.

Er det vigtigt, at han igen lærer at falde i søvn selv? Eller kan vi skubbe det, til han får mere overskud og ro med den ”nye” hverdag i børnehaven?

Han er stadig relativt ny i børnehaven (han begyndte i september), og vi kan mærke, at han stadig er udfordret med de mange store børn. Han er også glad og modig og nysgerrig etc. Men det er en træt dreng, vi henter om eftermiddagen – og han bliver altid meget begejstret, når det går op for ham, at det er lørdag/søndag, og vi kan blive hjemme.

Vi glæder os meget til at høre dine tanker.

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. januar 2020 | Renlighed | 3 år, 5 mdr.

Ble eller underbukser

Kære Helen, Rigtig godt nytår og endnu engang tak for gode svar! Denne...

Læs hele brevet og Helens svar


21. december 2019 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Dreng med temperament

Hej Helen. Vores dreng har de sidste 4 uger, haft de vildeste vredesudbrud....

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2019 | Opdragelse | 3 år

Endnu mere selvhjulpenhed

Hej Helen, Jeg går og tumler lidt med begrebet selvhjulpenhed. Vi har,...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2019 | Opdragelse | 3 år

Store mål i sigte - ble, sut, tremmeseng

Hej Helen, Min dreng er nu fyldt tre år. Han trives og udvikler sig rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2019 | Opdragelse | 4 år

Surhed og vrede - hvad gør jeg?

Kære Helen, Jeg er lige tilbage med et spørgsmål her i nødens stund. Eller...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce