Annonce

Annonce

Brev:

Vågen om natten - 3 år, 1 mdr.


30. september 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Vågen om natten - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen,

Lillebror er kørt godt ind i børnehaven og er generelt glad for at være der. Institutionen er integreret, og han har derfor været vant til at komme meget i børnehaven, fordi storesøster gik der. Han er tilmed begyndt på hendes gamle stue, så han er også hurtigt blevet tryg ved de voksne og flere af børnene på stuen.

Nu er storesøster begyndt i skole, og det var svært for lillebror at forstå i begyndelsen, og han var heller ikke lige så begejstret for at komme på besøg i børnehaven efter sommerferien, da storesøster nu ikke var der længere.
Men, han er en meget åben og positiv dreng, og han synes, alt det nye er spændende, og der virker på os som om, han er faldet godt til. Det siger pædagogerne også.

Når det er sagt, er han stadig den mindste på stuen, og hans venner fra vuggestuen (to drenge og en pige) er kommet på en anden stue i børnehaven. Og da børnehavens tre uger på skift tager en uge i skoven, møder han kun vennerne fra vuggestuen på legepladsen hver tredje uge. Så, det er helt tydeligt, at han endnu ikke er lige så tryg og komfortabel, som han var i vuggestuen. Han leger med flere af børnene, men der ikke de der 'go-to'-venner, som han har haft i vuggestuen. Der kommer flere små om et par måneder, men lige nu er det tydeligt, at han er yngst.

Nogle dage er han meget naturligt flad og træt, når vi henter ham. Men generelt er han ved godt mod, og vi prioriterer at hente ham tidligt, så han ikke er i børnehaven mere end 6 højst 7 timer.

Han sover fortsat ikke til middag, og det fungerer godt. De uger, han er i skoven, falder han tit i søvn på vej hjem i bussen, men turen tager tyve ...


Annonce

... minutter, og han når dermed ikke at sove mere end et kvarter. Og det har indtil videre ikke været problematisk i forhold til hans nattesøvn.

Nu til mit spørgsmål – lillebror falder i søvn omkring kl. 19/19.30 og sover typisk til kl. 6.30 næste morgen. Og det fungerer rigtig fint. Men, han vågner og kalder i mellem kl. 00.30 og 01.30 hver nat og beder om at komme ind i dobbeltsengen (her skiftes vi til at ligge, fordi man sover relativt dårligt sammen med ham). Tror du, det er en reaktion på børnehavestarten? Eller er han midt i udviklingsspring, som vi skal give ham tid og tryghed til at komme igennem?

Vi har været uheldige flere gange, hvis vi ikke har reageret hurtigt nok og har fået ham ind til os, at han pludselig er helt vågen. Herefter kan han være flere timer om at falde i søvn igen.

Han falder i øvrigt i søvn på 5-10 min i sin egen seng om aftenen. Meget uproblematisk og udramatisk. Vi læser bog, giver godnatkys og kram, og han lægger sig selv ned og lægger sig til at sove med bamsen under armen. Han falder i søvn, imens vi synger for ham, og vi går dermed ikke ud af værelset, før han sover.

Hvordan tænker du, vi bedst kommer videre?

Storesøster på seks år er begyndt at spørge, om hun også må komme ind til os og sove. Ikke umiddelbart fordi hun har behovet, men fordi hun kan se, at lillebror gør det. Og vi selvfølgelig gerne undgå, at det bliver en vane for hende også.

Hun sover nemlig relativt fint. Hun kan godt kalde en til to gange om natten, men hvis vi kommer ind og aer hende eller putter hende med dynen og går igen, finder hun selv søvnen igen.

På forhånd stort tak.

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. januar 2020 | Sovevaner | 3 år, 5 mdr.

Vågne timer midt på natten

Kære Helen Vi har et spørgsmål mere vedrørende lillebror. Denne gang...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2020 | Renlighed | 3 år, 5 mdr.

Ble eller underbukser

Kære Helen, Rigtig godt nytår og endnu engang tak for gode svar! Denne...

Læs hele brevet og Helens svar


21. december 2019 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Dreng med temperament

Hej Helen. Vores dreng har de sidste 4 uger, haft de vildeste vredesudbrud....

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2019 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Storebrors reaktion på lillesøster

Kære Helen Så er jeg her igen. Har før haft rigtig god erfaring med dine råd...

Læs hele brevet og Helens svar


9. december 2019 | Sovevaner | 2 år, 9 mdr.

Putning af dreng på knap 3 år

Hej Helen Vores søn som er 2 år og 9 måneder har meget meget svær ved at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex

Fennikel

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak igen for dine altid gode råd!! Herhjemme er du "Hende net-fidusen med de gode råd", som min mand kalder dig med stor veneration - hehe ;)

Hilsen familien fra Frederiksberg


Annonce