Annonce

Annonce

Brev:

Vågen om natten - 3 år, 1 mdr.


30. september 2019

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Vågen om natten - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen,

Lillebror er kørt godt ind i børnehaven og er generelt glad for at være der. Institutionen er integreret, og han har derfor været vant til at komme meget i børnehaven, fordi storesøster gik der. Han er tilmed begyndt på hendes gamle stue, så han er også hurtigt blevet tryg ved de voksne og flere af børnene på stuen.

Nu er storesøster begyndt i skole, og det var svært for lillebror at forstå i begyndelsen, og han var heller ikke lige så begejstret for at komme på besøg i børnehaven efter sommerferien, da storesøster nu ikke var der længere.
Men, han er en meget åben og positiv dreng, og han synes, alt det nye er spændende, og der virker på os som om, han er faldet godt til. Det siger pædagogerne også.

Når det er sagt, er han stadig den mindste på stuen, og hans venner fra vuggestuen (to drenge og en pige) er kommet på en anden stue i børnehaven. Og da børnehavens tre uger på skift tager en uge i skoven, møder han kun vennerne fra vuggestuen på legepladsen hver tredje uge. Så, det er helt tydeligt, at han endnu ikke er lige så tryg og komfortabel, som han var i vuggestuen. Han leger med flere af børnene, men der ikke de der 'go-to'-venner, som han har haft i vuggestuen. Der kommer flere små om et par måneder, men lige nu er det tydeligt, at han er yngst.

Nogle dage er han meget naturligt flad og træt, når vi henter ham. Men generelt er han ved godt mod, og vi prioriterer at hente ham tidligt, så han ikke er i børnehaven mere end 6 højst 7 timer.

Han sover fortsat ikke til middag, og det fungerer godt. De uger, han er i skoven, falder han tit i søvn på vej hjem i bussen, men turen tager tyve ...


Annonce

... minutter, og han når dermed ikke at sove mere end et kvarter. Og det har indtil videre ikke været problematisk i forhold til hans nattesøvn.

Nu til mit spørgsmål – lillebror falder i søvn omkring kl. 19/19.30 og sover typisk til kl. 6.30 næste morgen. Og det fungerer rigtig fint. Men, han vågner og kalder i mellem kl. 00.30 og 01.30 hver nat og beder om at komme ind i dobbeltsengen (her skiftes vi til at ligge, fordi man sover relativt dårligt sammen med ham). Tror du, det er en reaktion på børnehavestarten? Eller er han midt i udviklingsspring, som vi skal give ham tid og tryghed til at komme igennem?

Vi har været uheldige flere gange, hvis vi ikke har reageret hurtigt nok og har fået ham ind til os, at han pludselig er helt vågen. Herefter kan han være flere timer om at falde i søvn igen.

Han falder i øvrigt i søvn på 5-10 min i sin egen seng om aftenen. Meget uproblematisk og udramatisk. Vi læser bog, giver godnatkys og kram, og han lægger sig selv ned og lægger sig til at sove med bamsen under armen. Han falder i søvn, imens vi synger for ham, og vi går dermed ikke ud af værelset, før han sover.

Hvordan tænker du, vi bedst kommer videre?

Storesøster på seks år er begyndt at spørge, om hun også må komme ind til os og sove. Ikke umiddelbart fordi hun har behovet, men fordi hun kan se, at lillebror gør det. Og vi selvfølgelig gerne undgå, at det bliver en vane for hende også.

Hun sover nemlig relativt fint. Hun kan godt kalde en til to gange om natten, men hvis vi kommer ind og aer hende eller putter hende med dynen og går igen, finder hun selv søvnen igen.

På forhånd stort tak.

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. juli 2020 | Sovevaner | 3 år, 3 mdr.

Sover uroligt - 3 år, 3 mdr.

Hej Helen. Mange tak for dine svar på mine to seneste breve, de har været...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juli 2020 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Holder på afføring

Hej Helen. Endnu et spørgsmål herfra, da jeg synes, du giver så gode svar...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2020 | Udvikling | 2 år, 8 mdr.

Børnehavestart - middagslur og renlighed

Kære Helen. Vi skriver vedrørende vores store pige på 2 år og 8 måneder og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af tis og lort/toilettræning

Kære Helen. Tusind tak for dit hurtige og fyldige svar. Det er dejligt at...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Erstatning for mælk

Hvis du af en eller anden grund ikke ammer dit barn eller ønsker at supplere din amning med mælk, så skal det være modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk før det er tidligst 6 mdr. gammel og da stadig kun i begrænset mængde (smagsprøver i kop).

Der findes forskellige former for erstatning, noget kan bruges fra fødslen og andet først fra barnet er mindst 4 mdr. gammelt. Erstatninger kan købes i pulverform, som blandes op med kogt, afkølet vand, eller flydende i...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce