Annonce

Annonce

Brev:

Optimalt døgnmønster


4. september 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Optimalt døgnmønster

Hej Helen,

Endnu et spørgsmål fra mig 😊

Min søn er begyndt at have lidt et døgnmønster, som egentlig fungerer nu, men på sigt er det ikke det optimale døgnmønster (tror jeg). Men jeg ved ikke om det er ok ift hans alder, og om tiden arbejder for os 😊

Lige nu sover han nogenlunde 21-7, hvor han starter ud med en lang lur på 5-6 timer, før han vågner og skal have mad, og herefter vågner han 2-3 gange og ammes, men falder i søvn ved brystet, og jeg kan sagtens lægge ham tilbage i seng. Og efter amning kl 7 står vi op, for der er han frisk.

I løbet af dagen sover han ca. 5 lure af (ret præcist) 40-45 minutter. Jeg forsøger nogen gange at vugge ham videre når han vågner fra en lur, men selv hvis jeg får ham til at sove igen, vågner han få minutter efter han er blevet lagt. Han virker frisk nok når han vågner fra en lur, selvom den er kort, men mellem nogle af lurene bliver han kun lige ammet og skiftet før han vil sove igen.

Jeg tænker at det på ...


Annonce

... sigt vil være mere holdbart hvis han sov færre lure af længere varighed, men måske er det ok sådan her når han kun er 3,5 måneder?

Spørgsmål:
Jeg har læst at mange oplever at baby først på natten tager en lang lur, og herefter kortere intervaller ligesom jeg oplever. Er dette ok, eller er det et tegn på at han ikke når at spise nok når han er vågen om natten og derfor vågner oftere hen imod morgenen?

Er det ok med 5 korte dagslure på nuværende tidspunkt, og vil det ‘automatisk’ justere sig når han har længere vågenperioder?

Hvad kan jeg evt gøre for at forlænge hans lure (hvis der er behov for det)?

I øvrigt fuldammer jeg min dreng - jeg har læst at flaskebørn ofte har et andet søvnmønster (aner ikke om dette er korrekt) 😊

Amningen kom op og køre helt igen, efter at jeg i en periode supplerede med flaske, pludselig ville han kun have bryst og kunne spise sig mæt her 🤞🏻 (Takket være din hjælp fra sidste brev) 😊

Hilsen Christina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. marts 2021 | Udvikling | 4 mdr.

Urolig ved fysisk berøring

Hej Helen Tusinde tak for dine tidligere svar og rådgivning, det har været...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2021 | Udstyr | 4 mdr.

Babygynge - hvornår

Hej Helen Hvornår må vi bruge en babygynge til vores datter? Hun er nu 4...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Aftenuro - 4 mdr.

Hej Helen Vi oplever lidt udfordringer/uro om aftenen med vores dejlige søn...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Urolig og pyldret

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4,5 måneder, hvor jeg synes det har bøvlet...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Udvikling | 3 mdr.

Vågner hele tiden op

Hej Helen, Og endnu engang tak for afklaring til forrige spørgsmål :-)...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce