Annonce

Annonce

Brev:

Barn vil ikke blive i seng


17. august 2019

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Barn vil ikke blive i seng

Kære Helen,

Mange tak for dine råd i forhold til vores problemer med at putte vores dreng.

Vi overholder faktisk ret præcist den tidsplan fra dit sidste brev, i forhold til tidspunkt af måltider, hans to lure, daglig bad og putning. Vi har nu tilføjet aftengrød, hvor han spiser meget. Vi giver ham ikke flaske mere, heller ikke med vand og det ligner ikke, at han savner det.

Vi prøver at overholde denne plan, også i weekenden, og ofte betyder det nu at vi skal vække ham om morgenen. Vi tror ikke, at han har ondt i ørene for tiden, men har alligvel puttet en pude under den ende af madrassen, hvor hans hoved er.

Vi har prøvet med en juniordyne, men er gået tilbage til sovepose, fordi dynen bare bliver sparket og kastet væk og sjældent ligger på ham om natten, når vi tjekker.
Men vi har stadig store problemer med putningen og jeg vil gerne høre, om du måske kan uddybe lidt nogle enkelte punkter fra dit sidste brev. :)

Efter bad, grød og tandbørstning starter det altid hyggeligt nu med en lang fase med boglæsning, hvor han sidder på vores skød eller ved siden af os. Vi sidder på en madras på gulvet, som vi også har lagt der, for at han ikke kan slå sig, når han kravler ud af sengen. Vi har også sat en sengehest på hans seng. Og så prøver vi efter et stykke tid at få ham til at være over i sin seng. Men det er især her, at der ligger problemet.

Du skriver “og så kravler han selv i sengen.” Men det gør han desværre ikke. Og hvis han gør det, så kommer han ud igen med det samme. Jeg forstår godt, at det er målet, at han selv gør det, men der er vi slet ikke endnu. Han kravler bare ud af sengen igen og igen, løber rundt i værelset eller kravler rundt på os. Jeg ved jo, at man helst ikke skal tage ham op igen efter han er blevet puttet, men vi bliver jo nødt til at putte ham i sengen, hvis han ikke gør det selv? Og når vi så bliver ved med at gøre det, bliver han mere og mere sur, indtil han til sidst er helt hysterisk... hvad skal vi gøre i denne situation?

Han løber også tit hen til ...


Annonce

... vinduet og trækker gardinet væk (det er et stort vindue, som går helt ned til gulvet) og så står han der og kigger ud. Det er jo desværre stadig helt lyst om aftenen, så det er meget spændende for ham at kigge ud... vi tager ham så væk og putter ham i sengen og det hele gentager sig mange gange, hvor han som sagt bliver helt hysterisk. Burde vi lade ham være ved vinduet? Skal han have lov til at gå rundt i værelset i stedet for at blive i sengen?

Det føles ikke godt med denne fysiske magtkamp, som opstår ved at lægge ham tilbage igen og igen, men hvis det er det, der skal til for at lære ham det, må vi selvfølgelig fortsætte med det. Det ville være dejligt at høre dine tanker omkring det. :)

Generelt vil han aldrig sidde eller ligge stille, heller ikke om dagen. Der skal altid ske noget. Det er ofte en kamp at skifte ble, fordi han absolut ikke vil ligge og prøver at rulle eller sætte sig op. Han elsker at være i bad, men han kan ikke lide at blive tørret med håndklædet, og det fungerer desværre heller ikke med babymassage, netop fordi han ikke vil ligge stille.

Som jeg skrev bruger han ikke sut mere, og vi har desværre ikke fundet en god erstatning i form for bamse eller nusseklude endnu, som han altid vil have med og som beroliger ham meget. Det ville være en stor hjælp at han havde så noget. Vi har købt lidt forskelligt til ham og prøver at have en stor bamse og en nusseklude i hans seng, som han er ret glad for, men det er som sagt slet ikke sådan, at de beroliger ham nok og han vil heller ikke have dem med i løbet af dagen.

Jeg er faktisk blevet i tvivl, om jeg skal fjerne dem igen fra sengen, da det ligner, at de distraherer ham. Hvis han ikke ignorerer dem, så tager han dem nemlig op og giver dem til mig eller kaster dem bare ud af sengen, så det ligner mere leg. Jeg reagerer så ikke på det for at vise ham, at det ikke er legetid, men så kravler han bare ud af sengen for at hente dem igen. Hvad tænker du, er det så bedre at tage dem væk igen?

På forhånd tak,

Venlig hilsen,
Laura

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

3 fordele ved højtlæsning for dit barn

Læser du højt for dit barn? Hvis ikke, bør du overveje at begynde på det. Studier viser nemlig, at børn opnår en lang række fordele ved højtlæsning. Og højtlæsningen behøver ikke at tage halve eller hele timer – selv 10 eller 15 minutter inden barnet skal sove er nok til, at barnet vil opleve en ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. september 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Nedtrapnig af flasker - snart 12 måneder

Kære Helen Nu nærmer min søns 1 års fødselsdag og derfor også nedtrapning af...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2019 | Sovevaner | 11 mdr.

Nattesøvn - knap 1 år

Hej Helen Vores dreng bliver 1 år d. 23. september. Vi måtte tidligt...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2019 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vores datter er selektiv med maden og gider ikke rigtig kød

Kære Helen Vi har brug for din hjælp. Vi har et problem med spisning, som...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2019 | Sovevaner | 13 mdr.

Skrigeture om aftenen - 13 mdr.

Kære Helen, Vores datter er 13 måneder gammel nu og har de sidste 10 dage...

Læs hele brevet og Helens svar


21. august 2019 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Overgang fra MME til almindelig mælk

Kære Helen Tak for gode råd tidligere angående putning på eget værelse og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce