Annonce

Annonce

Brev:

Barn vil ikke blive i seng


17. august 2019

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Barn vil ikke blive i seng

Kære Helen,

Mange tak for dine råd i forhold til vores problemer med at putte vores dreng.

Vi overholder faktisk ret præcist den tidsplan fra dit sidste brev, i forhold til tidspunkt af måltider, hans to lure, daglig bad og putning. Vi har nu tilføjet aftengrød, hvor han spiser meget. Vi giver ham ikke flaske mere, heller ikke med vand og det ligner ikke, at han savner det.

Vi prøver at overholde denne plan, også i weekenden, og ofte betyder det nu at vi skal vække ham om morgenen. Vi tror ikke, at han har ondt i ørene for tiden, men har alligvel puttet en pude under den ende af madrassen, hvor hans hoved er.

Vi har prøvet med en juniordyne, men er gået tilbage til sovepose, fordi dynen bare bliver sparket og kastet væk og sjældent ligger på ham om natten, når vi tjekker.
Men vi har stadig store problemer med putningen og jeg vil gerne høre, om du måske kan uddybe lidt nogle enkelte punkter fra dit sidste brev. :)

Efter bad, grød og tandbørstning starter det altid hyggeligt nu med en lang fase med boglæsning, hvor han sidder på vores skød eller ved siden af os. Vi sidder på en madras på gulvet, som vi også har lagt der, for at han ikke kan slå sig, når han kravler ud af sengen. Vi har også sat en sengehest på hans seng. Og så prøver vi efter et stykke tid at få ham til at være over i sin seng. Men det er især her, at der ligger problemet.

Du skriver “og så kravler han selv i sengen.” Men det gør han desværre ikke. Og hvis han gør det, så kommer han ud igen med det samme. Jeg forstår godt, at det er målet, at han selv gør det, men der er vi slet ikke endnu. Han kravler bare ud af sengen igen og igen, løber rundt i værelset eller kravler rundt på os. Jeg ved jo, at man helst ikke skal tage ham op igen efter han er blevet puttet, men vi bliver jo nødt til at putte ham i sengen, hvis han ikke gør det selv? Og når vi så bliver ved med at gøre det, bliver han mere og mere sur, indtil han til sidst er helt hysterisk... hvad skal vi gøre i denne situation?

Han løber også tit hen til ...


Annonce

... vinduet og trækker gardinet væk (det er et stort vindue, som går helt ned til gulvet) og så står han der og kigger ud. Det er jo desværre stadig helt lyst om aftenen, så det er meget spændende for ham at kigge ud... vi tager ham så væk og putter ham i sengen og det hele gentager sig mange gange, hvor han som sagt bliver helt hysterisk. Burde vi lade ham være ved vinduet? Skal han have lov til at gå rundt i værelset i stedet for at blive i sengen?

Det føles ikke godt med denne fysiske magtkamp, som opstår ved at lægge ham tilbage igen og igen, men hvis det er det, der skal til for at lære ham det, må vi selvfølgelig fortsætte med det. Det ville være dejligt at høre dine tanker omkring det. :)

Generelt vil han aldrig sidde eller ligge stille, heller ikke om dagen. Der skal altid ske noget. Det er ofte en kamp at skifte ble, fordi han absolut ikke vil ligge og prøver at rulle eller sætte sig op. Han elsker at være i bad, men han kan ikke lide at blive tørret med håndklædet, og det fungerer desværre heller ikke med babymassage, netop fordi han ikke vil ligge stille.

Som jeg skrev bruger han ikke sut mere, og vi har desværre ikke fundet en god erstatning i form for bamse eller nusseklude endnu, som han altid vil have med og som beroliger ham meget. Det ville være en stor hjælp at han havde så noget. Vi har købt lidt forskelligt til ham og prøver at have en stor bamse og en nusseklude i hans seng, som han er ret glad for, men det er som sagt slet ikke sådan, at de beroliger ham nok og han vil heller ikke have dem med i løbet af dagen.

Jeg er faktisk blevet i tvivl, om jeg skal fjerne dem igen fra sengen, da det ligner, at de distraherer ham. Hvis han ikke ignorerer dem, så tager han dem nemlig op og giver dem til mig eller kaster dem bare ud af sengen, så det ligner mere leg. Jeg reagerer så ikke på det for at vise ham, at det ikke er legetid, men så kravler han bare ud af sengen for at hente dem igen. Hvad tænker du, er det så bedre at tage dem væk igen?

På forhånd tak,

Venlig hilsen,
Laura

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Ammeforberedelse INDEN fødslen

Rollen som mor begynder allerede at fylde meget i tankerne den dag en kvinde ser de to streger, der indikerer at hun er gravid. Hun mærker uge for uge, at kroppen ændrer sig og maven langsomt begynder at vokse.
For de fleste gravide er det den kommende fødsel, der fylder mest i tankerne og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. februar 2020 | Opdragelse | 12 mdr.

Kan man opdrage en 1-årig

Hej Helen, Vores søn er nu blevet et år. Han fortsat hverken går eller...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder uden søvn

Hej Helen Nu er min søn blevet 10 mrd. Startet i dagpleje for 2 uger siden...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2020 | Udvikling | 10 mdr.

10 måneder og fortsat kun skemad

Hej Helen Min søn på 10 måneder kan stadig ikke spise selv. Vi har i mange...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Start i dagpleje udfordrer søvnmønstre

Hej Helen Min søn på nu lidt over 10 mdr er netop startet i dagpleje. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


27. januar 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Slår sig selv og svær at putte til natten

Hej Helen. Igen tak for en god brevkasse. Det er gået så fint med at få min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce