Brev:
Sover ikke igennem om natten
Hej Helen
Jeg har tidligere haft skrevet til dig vedr min datter, som fra fødslen har været en håndfuld!
Hun er nu 12 mdr 9/8, og har været igennem en periode med snot og ondt i ørerne!
Dette er nu passeret, men hendes søvn ( mangel på sammenhængende timer) driver mig til vanvid nu på 5 uge!
Det skal siges at inden sygdomsperioden som hun efter en natflaske mellem 5-7 timer, fik en tår vand og sov så hun 5-3 timer efterfølgende, uden hun gav megen lyd eller brok fra sig i løbet af natten!
Nu er det med stor protest hun falder i søvn, selv med flaske. Hun slår ud efter mig/flasken/ sutten! Selv om hun så gerne vil det hele når hun så får det i munden. Men så er hun ellers igang med at rulle/tumle/skrige/græde. Efter alt fra 10-45 min sover hun, men så max i 1,5 time af gangen, helt ned til 15-30 min, så græder hun eller vågner hun helt op. Og skal også ha ...
... flaske med mme op til 2 gange pr nat, før at hun vil overgive sig til søvnen igen!
Hun er selv sagt ikke i særlig godt humør om morgenen, og så vil hun ikke rigtig det der morgenmad. Hun blir tilbudt grød, frugt, brød/gifler, yougurt, rosiner. Men ikke meget passere hendes læber efter en sådan nat.
Så skal hun så i vuggestuen, hvor de ikke kan få hende til at sove mere en 40-50 min, på sine 2 lure ( nogle gange kun 1) . Når jeg så henter hende, vare det ofte ikke længe før hun svinger kraftigt i hendes humør, og underholdningskravet er meget højt!
Så får hun tit er bad lige efter aftensmad (ca kl 18) og så prøver jeg fra kl 20 af at putte hende, så hun begynder at gnide øjne, gaber eller falder i staver.
Og sådan har mine dage/nætter været de sidste 5 ugers tid!
Med venlig hilsen
Meget træt mor
PS, far dur ikke om natten, så går hun helt i baglås!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.