Annonce

Annonce

Brev:

Pludselig ændret natteroderi


6. august 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Pludselig ændret natteroderi

Hej Helen.

Jeg skrev for et par uger siden ang. hjælp til at flytte nattesøvnen idet vores søn vågnede kl 5. Det kom heldigvis meget naturligt at søvnen blev flyttet.

Han bliver nu puttet ml. 19-20, og sover typisk omkring kl 20. Vågner ml. kl 6-7 hvilket er rigtig fint. Dagslurerne er stadig meget variende, men sover nok omkring 2,5-3,5 time om dagen. Han følger nogenlunde den plan du skrev sidst, selvfølgelig kan tidspunkt og længde af lure variere.

I takt med at han blev puttet senere fik vi også nogle roligere nætter, med mad 1-2 gange, ca omkring kl 1 og omkring kl 4-5 om morgenen. Udover dette har jeg nok skulle over til ham 3-4 gange for lige at give sut osv. Men pludselig for 3 dage siden ændrede dette sig.

Han er nu blevet så urolig igen, værre end det har været længe, tror jeg skal over til ham ml. 15-20 gange. I hvert fald hver time, hvis ikke mere. Han ligger og sparker med benene, armene kører op i ansigtet, siger lyde og generelt bare urolig. Har ikke indtryk af at han er vågen imens eller at han får lagt sig i en stilling der er træls for ham (som jeg kan læse godt kan være tilfældet med den alder han har). Han er bare urolig. Har svært ved at finde ud af hvordan jeg får ro på ham. Selv når han vågner for at spise går der længe før han er faldet til ro igen, dette plejede altid at hjælpe med det samme. Så alle de ting der normalt gør at han bliver rolig virker ikke rigtig lige pt.

Det er ...


Annonce

... ekstremt hårdt at skulle op så mange gange om natten. Til info ligger han i en bedside crib ved siden af vores seng, sover her i en babynest. Om dagen synes jeg han sover roligt og er i godt humør når han er oppe.

Hvis jeg kigger på vores dagligdag og den rytme vi prøver at køre synes jeg ikke der har været nogen ændringer som burde gøre at han pludselig sover så dårligt. Det er kommet fra den ene nat til den anden. Vi putter på samme måde, han spiser som han plejer både med MME og grød/mos. Tænker ikke han er overstimuleret eller lign.

Glad og tilpas. Normal afføring og tunge bleer. Så kan ikke finde noget der burde påvirke ham til dårlig søvn.

Jeg kan læse mig frem til at han er midtvejs i et tigerspring i øjeblikket, nr. 5. Det er den eneste årsag jeg kan finde, dog synes jeg ikke har han været påvirket af det indtil nu. Selvfølgelig kan han have dage hvor han er mere pylret, men ikke noget slemt. Så umiddelbart har dette tigerspring ikke den store indvirkning. Det forrige var slemt - nr. 4.

Så søger lidt råd til hvad det kan skyldes, og hvordan det kan afhjælpes.

Tilmed er jeg lidt usikker på hvor meget MME han skal have. Han får ca 6 flasker i døgnet, midnat, tidlig morgen, morgen, formiddag, middag og ved puttetid. 2-3 gange grød/mos og lidt frugtmos ind iml (som den plan du beskrev).
Han er 6 måneder (født 30 januar), vejer 9 kg og ca 70 cm lang.

Ser meget frem til dit svar

Med venlig hilsen
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Vores Navnesutter var de første i verden :)

Første gang jeg oplevede problemet med forsvindende og forbyttede sutter var, da min søn Frederik startede i vuggestue. Når jeg kom for at hente ham, var det oftere reglen end undtagelsen, at hans sut var forsvundet, og en andens sut var havnet i hans mund.

Pædagogerne havde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. februar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Gider stadig ikke ske mad

Hej Helen Ja, så er vores datter blevet lige knap 6 måneder. Og vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Ingen søvn

Hej. Vi har stadig problemer... Emnerne er mad og søvn. Det bliver næsten...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - sover kun 8 timer

Hej Helen Tak for dine svar. Jeg har læst og tænkt så meget. Jeg håber,...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Amning | 7 mdr.

7 måneder, amninger

Hej Helen Jeg kan læse, at du anbefaler 4 amninger i 7 mdr alderen. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn og vågen om natten

Hej Helen Vi har fået den fineste, sødeste og dejligste pige, som nu er 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce