Annonce

Annonce

Brev:

Pludselig ændret natteroderi


6. august 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Pludselig ændret natteroderi

Hej Helen.

Jeg skrev for et par uger siden ang. hjælp til at flytte nattesøvnen idet vores søn vågnede kl 5. Det kom heldigvis meget naturligt at søvnen blev flyttet.

Han bliver nu puttet ml. 19-20, og sover typisk omkring kl 20. Vågner ml. kl 6-7 hvilket er rigtig fint. Dagslurerne er stadig meget variende, men sover nok omkring 2,5-3,5 time om dagen. Han følger nogenlunde den plan du skrev sidst, selvfølgelig kan tidspunkt og længde af lure variere.

I takt med at han blev puttet senere fik vi også nogle roligere nætter, med mad 1-2 gange, ca omkring kl 1 og omkring kl 4-5 om morgenen. Udover dette har jeg nok skulle over til ham 3-4 gange for lige at give sut osv. Men pludselig for 3 dage siden ændrede dette sig.

Han er nu blevet så urolig igen, værre end det har været længe, tror jeg skal over til ham ml. 15-20 gange. I hvert fald hver time, hvis ikke mere. Han ligger og sparker med benene, armene kører op i ansigtet, siger lyde og generelt bare urolig. Har ikke indtryk af at han er vågen imens eller at han får lagt sig i en stilling der er træls for ham (som jeg kan læse godt kan være tilfældet med den alder han har). Han er bare urolig. Har svært ved at finde ud af hvordan jeg får ro på ham. Selv når han vågner for at spise går der længe før han er faldet til ro igen, dette plejede altid at hjælpe med det samme. Så alle de ting der normalt gør at han bliver rolig virker ikke rigtig lige pt.

Det er ...


Annonce

... ekstremt hårdt at skulle op så mange gange om natten. Til info ligger han i en bedside crib ved siden af vores seng, sover her i en babynest. Om dagen synes jeg han sover roligt og er i godt humør når han er oppe.

Hvis jeg kigger på vores dagligdag og den rytme vi prøver at køre synes jeg ikke der har været nogen ændringer som burde gøre at han pludselig sover så dårligt. Det er kommet fra den ene nat til den anden. Vi putter på samme måde, han spiser som han plejer både med MME og grød/mos. Tænker ikke han er overstimuleret eller lign.

Glad og tilpas. Normal afføring og tunge bleer. Så kan ikke finde noget der burde påvirke ham til dårlig søvn.

Jeg kan læse mig frem til at han er midtvejs i et tigerspring i øjeblikket, nr. 5. Det er den eneste årsag jeg kan finde, dog synes jeg ikke har han været påvirket af det indtil nu. Selvfølgelig kan han have dage hvor han er mere pylret, men ikke noget slemt. Så umiddelbart har dette tigerspring ikke den store indvirkning. Det forrige var slemt - nr. 4.

Så søger lidt råd til hvad det kan skyldes, og hvordan det kan afhjælpes.

Tilmed er jeg lidt usikker på hvor meget MME han skal have. Han får ca 6 flasker i døgnet, midnat, tidlig morgen, morgen, formiddag, middag og ved puttetid. 2-3 gange grød/mos og lidt frugtmos ind iml (som den plan du beskrev).
Han er 6 måneder (født 30 januar), vejer 9 kg og ca 70 cm lang.

Ser meget frem til dit svar

Med venlig hilsen
Sarah

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

3 fordele ved højtlæsning for dit barn

Læser du højt for dit barn? Hvis ikke, bør du overveje at begynde på det. Studier viser nemlig, at børn opnår en lang række fordele ved højtlæsning. Og højtlæsningen behøver ikke at tage halve eller hele timer – selv 10 eller 15 minutter inden barnet skal sove er nok til, at barnet vil opleve en ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. september 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

7 mdr og sover mange lure

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedr min søn og søvn. Tak for...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2019 | Udvikling | 6 mdr.

Utilfreds pige 6 måneder

Kære Helen, Vi er forældre til en lille pige på 6 mdr og ærligt talt, så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby sover ikke om natten

Hej Min søn som lige er fyldt 5 måneder, har siden han fyldte 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


14. september 2019 | Amning | 7 mdr.

Amning efter far har taget over barsel

Kære Helen, Mange tak for dit gode svar og forslag til dagsplan! Den har...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2019 | Amning | 7 mdr.

Utilfreds ved brystet, acceptere erstatning?

Kære Helen Vores dreng er rigtig godt igang med grød, mos, frugt og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten skal stadig moses. Små bløde frugtstykker gives, når barnet kan tygge maden. Frugt kan gives sammen med grød og som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Læs mere i Babylex

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce