Annonce

Annonce

Brev:

Sover 30 min. ad gangen


24. juli 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Sover 30 min. ad gangen

Kære Helen,

Først og fremmest tak for en fin brevkasse ☺ Jeg har nogle spørgsmål vedr. søvn og putning. Jeg vil starte med at sige, at jeg har læst din bog om netop dette emne, men har fortsat nogle tvivl, jeg håber du kan hjælpe med.

Jeg har en dejlig datter på 7 mdr. Hun har taget flot på fra starten og vejer pt. omkring 11,5 KG. Hun er utrolig observant, nysgerrig og meget ’med’ mentalt. Hun er en smule doven rent motorisk og hverken ruller eller kravler endnu – trods meget øvning og leg - til gengæld er hun blevet meget glad for at stå – med hjælp fra os – og sidder flot. Hun spiser utrolig fint og får på nuværende tidspunkt min. en god portion frokost og aftensmad og snack ind imellem. Desuden ammer jeg.

Hun har siden hun blev ca. 4 måneder kun sovet ca. 30 min ad gangen om dagen. Uanset om hun er i barnevogn eller egen seng. Hun har hidtil virket glad og tilfreds imellem sine lure, men er begyndt at lade til at have brug for mere søvn. Det lykkes som regel kun hvis jeg ligger sammen med hende. Det har hidtil ikke været muligt at få hende tilbage i søvn efter de 30 min., ej heller når vi går med barnevognen. Hun plejede at kunne tage gode lure i barnevognen - dog kun hvis den trillede. Nu sker det kun en gang imellem. Det er som om hun ikke kan falde i søvn igen efter første søvncyklus. Dagen ender derfor tit med 3-4 lure á 30-40 min, hvilket ikke helt føles som nok.

Om aftenen bliver hun puttet omkring kl. 19/20 og står op 6.30/7.30. Hun ammes som regel en del ...


Annonce

... gange den første del af aftenen inden hun kan sove de længere stræk (varierer alt efter hvor meget hun har spist den dag). Hun sover ok stræk om natten på ca. 3 timer. Putning kræver at hun rokkes til ro i vores arme. Som regel i mine, da det er svært for far at putte. Hun bliver meget ked. Generelt kæmper hun bare meget imod når søvnen indtræffer og har svært ved at give sig hen og slappe af.

Hun har, indtil for to uger siden, sovet i min seng fordi hun ammede hver anden time om natten. Det fungerede super fint fordi vi begge så ellers sov det meste af natten. Jeg er nu begyndt at lægge hende i sin egen tremmeseng ved siden af mig. Det fungerer også helt fint, men hun er sommetider meget urolig i de tidlige morgentimer (skete også sommetider da hun lå med mig) og hun er nu begyndt at være vågen i et par timer nogle nætter. Jeg ender derfor med at tage hende over til mig i løbet af natten.

Vi forsøger at følge dine planer fra bogen ”Børn og Søvn”, men hun kan sjældent holde sig vågen i de stræk der angives. Hun sover ca. hver anden time og kan måske lige strække den tre timer imellem den sidste lur og putning til natten.

Hvordan kan vi sikre længere lure og en mere fast søvnrutine om dagen? Hvordan kan vi lære hende at falde i søvn på egen hånd (ved lure og til natten) og hvordan kan far blive mere positivt involveret ved aften putning? Hvad kan uroligheden og de pludseligt opståede opvågninger mon skyldes?

Jeg ser frem til at høre fra dig :)

Med venlig hilsen

Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Søvnen om aftenen - 9 mdr.

Hej Helen Vores pige stor trives, er glad og vokser som hun skal. Der er...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Mad ved 6 månedersalderen

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit seneste brev - min datter sover nu...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Sovevaner | 6 mdr.

Baby med søvnangst?

Kære Helen Vi har en baby på 6½ måned, som altid har haft svært ved at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

6 måneder og mavekneb døgnet rundt

Kære Helen Min datter på 6 måneder har mavekneb døgnet rundt. Det har hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2020 | Amning | 9 mdr.

Amning 9 måneder

Hej Helen Min datter er nu blevet lidt over 9 måneder, og vi har nu prøvet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce