Annonce

Annonce

Brev:

Sover 30 min. ad gangen


24. juli 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Sover 30 min. ad gangen

Kære Helen,

Først og fremmest tak for en fin brevkasse ☺ Jeg har nogle spørgsmål vedr. søvn og putning. Jeg vil starte med at sige, at jeg har læst din bog om netop dette emne, men har fortsat nogle tvivl, jeg håber du kan hjælpe med.

Jeg har en dejlig datter på 7 mdr. Hun har taget flot på fra starten og vejer pt. omkring 11,5 KG. Hun er utrolig observant, nysgerrig og meget ’med’ mentalt. Hun er en smule doven rent motorisk og hverken ruller eller kravler endnu – trods meget øvning og leg - til gengæld er hun blevet meget glad for at stå – med hjælp fra os – og sidder flot. Hun spiser utrolig fint og får på nuværende tidspunkt min. en god portion frokost og aftensmad og snack ind imellem. Desuden ammer jeg.

Hun har siden hun blev ca. 4 måneder kun sovet ca. 30 min ad gangen om dagen. Uanset om hun er i barnevogn eller egen seng. Hun har hidtil virket glad og tilfreds imellem sine lure, men er begyndt at lade til at have brug for mere søvn. Det lykkes som regel kun hvis jeg ligger sammen med hende. Det har hidtil ikke været muligt at få hende tilbage i søvn efter de 30 min., ej heller når vi går med barnevognen. Hun plejede at kunne tage gode lure i barnevognen - dog kun hvis den trillede. Nu sker det kun en gang imellem. Det er som om hun ikke kan falde i søvn igen efter første søvncyklus. Dagen ender derfor tit med 3-4 lure á 30-40 min, hvilket ikke helt føles som nok.

Om aftenen bliver hun puttet omkring kl. 19/20 og står op 6.30/7.30. Hun ammes som regel en del ...


Annonce

... gange den første del af aftenen inden hun kan sove de længere stræk (varierer alt efter hvor meget hun har spist den dag). Hun sover ok stræk om natten på ca. 3 timer. Putning kræver at hun rokkes til ro i vores arme. Som regel i mine, da det er svært for far at putte. Hun bliver meget ked. Generelt kæmper hun bare meget imod når søvnen indtræffer og har svært ved at give sig hen og slappe af.

Hun har, indtil for to uger siden, sovet i min seng fordi hun ammede hver anden time om natten. Det fungerede super fint fordi vi begge så ellers sov det meste af natten. Jeg er nu begyndt at lægge hende i sin egen tremmeseng ved siden af mig. Det fungerer også helt fint, men hun er sommetider meget urolig i de tidlige morgentimer (skete også sommetider da hun lå med mig) og hun er nu begyndt at være vågen i et par timer nogle nætter. Jeg ender derfor med at tage hende over til mig i løbet af natten.

Vi forsøger at følge dine planer fra bogen ”Børn og Søvn”, men hun kan sjældent holde sig vågen i de stræk der angives. Hun sover ca. hver anden time og kan måske lige strække den tre timer imellem den sidste lur og putning til natten.

Hvordan kan vi sikre længere lure og en mere fast søvnrutine om dagen? Hvordan kan vi lære hende at falde i søvn på egen hånd (ved lure og til natten) og hvordan kan far blive mere positivt involveret ved aften putning? Hvad kan uroligheden og de pludseligt opståede opvågninger mon skyldes?

Jeg ser frem til at høre fra dig :)

Med venlig hilsen

Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. februar 2020 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Gider stadig ikke ske mad

Hej Helen Ja, så er vores datter blevet lige knap 6 måneder. Og vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Ingen søvn

Hej. Vi har stadig problemer... Emnerne er mad og søvn. Det bliver næsten...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2020 | Sovevaner | 8 mdr.

Nattesøvn 8 måneder

Kære Helen. Tak for dit fine svar omkring dagsplan. Vi lader ham være sent...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Søvn - sover kun 8 timer

Hej Helen Tak for dine svar. Jeg har læst og tænkt så meget. Jeg håber,...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Amning | 7 mdr.

7 måneder, amninger

Hej Helen Jeg kan læse, at du anbefaler 4 amninger i 7 mdr alderen. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annonce