Annonce

Annonce

Brev:

Sover 30 min. ad gangen


24. juli 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Sover 30 min. ad gangen

Kære Helen,

Først og fremmest tak for en fin brevkasse ☺ Jeg har nogle spørgsmål vedr. søvn og putning. Jeg vil starte med at sige, at jeg har læst din bog om netop dette emne, men har fortsat nogle tvivl, jeg håber du kan hjælpe med.

Jeg har en dejlig datter på 7 mdr. Hun har taget flot på fra starten og vejer pt. omkring 11,5 KG. Hun er utrolig observant, nysgerrig og meget ’med’ mentalt. Hun er en smule doven rent motorisk og hverken ruller eller kravler endnu – trods meget øvning og leg - til gengæld er hun blevet meget glad for at stå – med hjælp fra os – og sidder flot. Hun spiser utrolig fint og får på nuværende tidspunkt min. en god portion frokost og aftensmad og snack ind imellem. Desuden ammer jeg.

Hun har siden hun blev ca. 4 måneder kun sovet ca. 30 min ad gangen om dagen. Uanset om hun er i barnevogn eller egen seng. Hun har hidtil virket glad og tilfreds imellem sine lure, men er begyndt at lade til at have brug for mere søvn. Det lykkes som regel kun hvis jeg ligger sammen med hende. Det har hidtil ikke været muligt at få hende tilbage i søvn efter de 30 min., ej heller når vi går med barnevognen. Hun plejede at kunne tage gode lure i barnevognen - dog kun hvis den trillede. Nu sker det kun en gang imellem. Det er som om hun ikke kan falde i søvn igen efter første søvncyklus. Dagen ender derfor tit med 3-4 lure á 30-40 min, hvilket ikke helt føles som nok.

Om aftenen bliver hun puttet omkring kl. 19/20 og står op 6.30/7.30. Hun ammes som regel en del ...


Annonce

... gange den første del af aftenen inden hun kan sove de længere stræk (varierer alt efter hvor meget hun har spist den dag). Hun sover ok stræk om natten på ca. 3 timer. Putning kræver at hun rokkes til ro i vores arme. Som regel i mine, da det er svært for far at putte. Hun bliver meget ked. Generelt kæmper hun bare meget imod når søvnen indtræffer og har svært ved at give sig hen og slappe af.

Hun har, indtil for to uger siden, sovet i min seng fordi hun ammede hver anden time om natten. Det fungerede super fint fordi vi begge så ellers sov det meste af natten. Jeg er nu begyndt at lægge hende i sin egen tremmeseng ved siden af mig. Det fungerer også helt fint, men hun er sommetider meget urolig i de tidlige morgentimer (skete også sommetider da hun lå med mig) og hun er nu begyndt at være vågen i et par timer nogle nætter. Jeg ender derfor med at tage hende over til mig i løbet af natten.

Vi forsøger at følge dine planer fra bogen ”Børn og Søvn”, men hun kan sjældent holde sig vågen i de stræk der angives. Hun sover ca. hver anden time og kan måske lige strække den tre timer imellem den sidste lur og putning til natten.

Hvordan kan vi sikre længere lure og en mere fast søvnrutine om dagen? Hvordan kan vi lære hende at falde i søvn på egen hånd (ved lure og til natten) og hvordan kan far blive mere positivt involveret ved aften putning? Hvad kan uroligheden og de pludseligt opståede opvågninger mon skyldes?

Jeg ser frem til at høre fra dig :)

Med venlig hilsen

Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. september 2019 | Sovevaner | 7 mdr.

7 mdr og sover mange lure

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedr min søn og søvn. Tak for...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2019 | Udvikling | 6 mdr.

Utilfreds pige 6 måneder

Kære Helen, Vi er forældre til en lille pige på 6 mdr og ærligt talt, så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2019 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby sover ikke om natten

Hej Min søn som lige er fyldt 5 måneder, har siden han fyldte 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


14. september 2019 | Amning | 7 mdr.

Amning efter far har taget over barsel

Kære Helen, Mange tak for dit gode svar og forslag til dagsplan! Den har...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2019 | Amning | 7 mdr.

Utilfreds ved brystet, acceptere erstatning?

Kære Helen Vores dreng er rigtig godt igang med grød, mos, frugt og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj

Barnet har bedst af det nære samspil der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet egne sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Maling skal være giftfri og må ikke skalle af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes og du skal sikre...

Læs mere i Babylex

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce