Annonce

Annonce

Brev:

Dårlig søvn - 6 mdr.


12. oktober 2018

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Dårlig søvn - 6 mdr.

Kære Helen

Tak for en rigtig god brevkasse og fantastiske bøger.

Jeg skriver til dig da Emilia på nu seks måneder stadig har svært ved at finde den gode nattesøvn.

Emilia er en stor pige som altid har trives rigtig godt om dagen. Indtil for et par uger siden sov hun sine tre lure og har faktisk altid haft en fast god dagsrytme. Nætterne har aldrig været super gode.

For et par uger siden gik hun helt af sig selv over til to lurer - som fordeler sig på ca 2 timer formiddag og 2,5 timer eftermiddag. Hun er ikke til at drive til en 3. lur mere, hvilket sådan set er helt fint men... efter hun er gået over til to lure er hendes nattesøvn (selv om jeg ikke troede der var muligt) blevet endnu dårligere.

Inden hun stoppede med sin 3. Lur blev hun lagt omkring kl 21.00 og sov til 07.00 men med mange opvågninger i løbet af en nat.

Nu bliver Emilia puttet mellem 19 og 20. Hun sover ikke vildt godt og har generelt stadig mange opvågninger. Hun bliver puttet hvor hun får en flaske. Og hun får typisk en flaske igen kl 24 eller lidt senere.

‘Balladen’ starter efter kl ca 3.00 hvor hun ikke er træt mere. Den første time frem til klokken 4.00 kan jeg som regel få hende lullet lidt i søvn men ...


Annonce

... herefter Er Emilia klar til at stå op. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre ved det og med en opvågning ca en gang i times frem til dette tidspunkt, er jeg ved at være ret slidt.

Hendes dag ser sådan nogenlunde således ud:

19.00/19.30 emilia får flaske og bliver puttet og falder hurtigt i søvn

24.00/01.00 emilia får en flaske og sover videre

03.00 begynder at ligge meget utrolig

04.00/04.30 godmorgen og emilia er frisk. Jeg forsøger nogen gange at give en flaske her alt efter hvornår den foregående flaske lå men det har ingen effekt. Hun får en flaske mellem 04.30 og 6.00

07.00 emilia får morgenmad

08.00 flaske og lur til ca kl 10.00

11.30 emilia får frokost og vand af kop

13.00 emilia får flaske og lægges til lur

15.30 vågner fra lur og får efter en times tid en flaske

17.30 aftensmad og vand af kop

I sine vågentimer er hun meget glad og aktiv. Pludrer, griner og hygger med mig, sin far og storesøster. Jeg synes det er utroligt hun ikke virker hverken træt eller uoplagt.

Kan du se noget i hendes rytme som er skyld i denne dårlige nattesøvn, og det at hun vågner så tidligt. Er der andre gode råd eller ting jeg kan gøre anderledes??

Mange hilsner
Emilias mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce