Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til at smide bleen helt


9. april 2023

Kategori:
Alder:
3 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen helt

Hej Helen

Så har vi brug for dit gode råd igen :)

Storesøster er nu blevet 3 år og 10 måneder og stortrives både herhjemme og i børnehaven. Vi har dog én enkelt udfordring, nemlig bleen.

Hun smed bleen i dagtimerne da hun lige var blevet 3 år. Det var i sommerferien sidste år, hvor vi i nogle dage havde talt med hende om, at bleen skulle af, og da vi så en dag tog den af hende var hun helt klar på det. Hun havde ingen uheld med våde bukser og det var hele vejen igennem en succes oplevelse. Dejligt. Hun var glad for at tisse på toilettet - nu var hun en "stor" pige - og det har aldrig været nødvendigt siden at huske hende på at gå på toilettet. Det styrer hun helt selv, og det går så fint.

Hun lavede stort på toilettet et par gange da hun fik bleen af, men det var som om, at hun ikke var tryg ved dette, og bad efter et par dage selv om at få bleen på, når hun skulle lave stort. For ikke at ødelægge den ellers så gode succesoplevelse med toilettet lod vi hende få bleen på når hun skulle lave stort. Her 10 måneder senere har vi dog stadig ikke fået vendet hende fra den vane. Hun tisser fortsat på toilettet uden problemer, men vil have bleen på når hun skal lave stort.

Vi har forsøgt mange ting, for at få bleen af hende: Vi har læst bøger med hende om at smide bleen (bl.a. Hr. Pølle) og det at sidde på toilettet, vi har givet hende en skammel til benene, så hun har mulighed for at sidde foroverbøjet, vi har siddet og talt med hende imens hun sad på toilettet i håb om, at hun ville synes det var hyggeligt og ville sidde der lidt længere, vi har givet hende bøger og/eller iPad at se på imens, vi har lokket med store gaver og slik, hvis hun ville lave pølser på toilettet bare én gang.

Vi har skamrost hendes kusiner og fætre på samme ...


Annonce

... alder, når de herhjemme har lavet stort på toilettet og talt med vores datter om, at det er flot de kan det. Og vi har talt med hende om, at det altså ikke er hverken farligt eller ubehageligt. Det er hun enig i, men lader sig ellers ikke påvirke af, at andre børn på samme alder på det her område kan noget hun ikke kan. Det har hun det fint med og bliver ikke flov eller ked af det over, at hun ikke gør det samme.

Vi har sågar forsøgt med en "kold tyrker", hvor vi en dag sagde til hende, at der ikke var flere bleer, og at hun nu skulle lave stort på toilettet fremover. Med det resultat, at hun ikke lavede stort i en hel uge med efterfølgende diarre i flere dage ugen efter. Vi har altså prøvet alt, men intet af det har virket.

Hun er generelt en kvik pige, som klart ser sig selv som en "stor" pige. Hun er på mange punkter foran sin alder siger de i børnehaven, både forståelsesmæssigt og sprogligt, og hun taler ofte om, at når hun bliver rigtig stor, så skal hun nok lave pølser på toilettet, men at hun bare ikke vil nu. Hun er generelt glad for at sidde på toilettet, og vi har ikke forsøgt os med tvang.

Hvad gør vi herfra for at få den ble af hende? Hun laver i dag stort siddende på hug. Nogle gange går hun for sig selv, andre gange sker det i fx køkkenet sammen med os. Vi har forsøgt at få hende til at lave pølserne i bleen samtidig med at hun sidder på toiletbrættet, i håb om, at det kunne være et første skridt på vejen, men det kan vi heller ikke få hende til. Det er som om at hun helst skal sidde på hug. Men det er selvfølgelig også sådan hun altid har gjort det, og hun er i høj grad et vanemenneske.

Vi er løbet tør for ideer og kunne virkelig godt bruge dit input til, hvordan vi kommer videre herfra.

På forhånd tak! :)

Mange hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Det er højsæson for røde babynumser

Har du forberedt babynumsen på sommervarmen?
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen. Ved at erstatte vand, sæbe og vådservietter med Olívy baby care – diaper ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. september 2023 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Tisser pludselig i bukserne

Kære Helen Min skønne 3årige datter kom for ca 4 måneder siden og sagde til...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2023 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.

Dreng 4 år, hører ikke efter

Hej Helen, Jeg håber du kan hjælpe os, for vi har efterhånden givet op… I...

Læs hele brevet og Helens svar


14. august 2023 | Sovevaner | 4 år, 4 mdr.

Hvordan putter jeg to børn alene?

Hej Helen Jeg skriver for at høre om du har et godt råd. Vi har en dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


8. august 2023 | Sovevaner | 3 år, 5 mdr.

Pige sover utrolig dårligt - del 2.

Kære Helen, tusind tak for dit lange, gode respons. Nu er hustruen også lige...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2023 | Opdragelse | 3 år, 5 mdr.

Pige sover utrolig dårligt

Hej Helen. Lidt baggrund: Min kone og jeg har en utrolig sød pige på 3 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce