Annonce

Annonce

Brev:

Laver lort i underbukserne


9. september 2022

Kategori:
Alder:
4 år, 1 mdr.

Laver lort i underbukserne

Kære Helen

Vi oplever udfordringer i forhold til afføring herhjemme. Vores datter M. har altid, siden hun var lille baby haft udfordringer med at komme af med sin afføring. Da hun var helt lille var det engang imellem, men jeg vil skyde på, at hun var omkring 2 år, da vi fast måtte hjælpe hende med at kunne få det ud.

Omkring de 2 år oplevede vi oftere og oftere, at hun i en time eller nogle gange over flere timer kæmpede for at få lorten ud i bleen...ofte med perioder på en halv time hvor hun lå i gråd. Ofte var det store knoldede lorte som jo skyldes, at vi havde og stadig har, svært ved at få nok væske i hende.

Vi begyndte at give Glycerol de gange hvor vi kunne se, at det ville trække ud. Og det var hjælpsomt, men som tiden gik ville hun ikke have noget op til at hjælpe, hun endte med at virke panisk omkring det så vi stoppede det med det samme. Talte med lægen som anbefalede movicol til børn. Hun får det i saft og ved ikke at hun får noget, da hun ellers ikke vil drikke det. Hun har generelt haft effekt af det, i perioder kræver det mere end andre, for at få noget ud hver eller hver anden dag.

I foråret 2021 hvor hun var 3 år, der begyndte hun at ville af med bleen. Vi prøvede at gå roligt frem ved at bruge ble som underbukser, men ret hurtigt nægtede hun ble og ville bare ha underbukser på. Vi fik fastholdt ble til natten.

Selve tissedelen ...


Annonce

... er gået rigtig fint, og det har hun helt styr på i dag. Det er lidt sværere med afføring. Da hun overgik helt til ble, sagde vi og BH til hende, at hvis hun havde brug for ble til at lave lort var det helt okay. Men hun er aldrig kommet og bede om det.

Herhjemme er det sådan at halvdelen af tiden, så hvis hun kan mærke der er noget på vej så løber hun ud til toilettet og får det ordet, og kalder når hun skal tørres. Den anden halvdel så trækker hun sig til side eller ind på værelset, siger nej til at hun skal lave lort, og så ligger hun der og laver det i underbukserne. Når vi beder hende sætte sig på wc og se om hun kan få mere ud, så nægter hun. Vi har prøvet at bruge Hr. Pølle bogen, og den synes hun var god og sjov en periode.

I børnehaven går det fint med at tisse på toilettet, men lort der søger hun altid et privat sted hen og laver det i underbukserne. I hendes bletid var hun altid ret privat omkring det, og jeg tænker hun i BH måske finder det svært, da alle kan komme ind i rummet, og for hende kan det tage tid at få den ud.

Vi ved ikke helt hvad vi skal stille op. Vi giver movicol hver dag, for at prøve at sørge for, at de ikke skal være svære at få ud. Men den sidste tid har vi herhjemme sværere og sværere ved at få hende til at søge toilettet, når hun kan mærke det kommer.

Hvad er dine tanker omkring vores situation.

Kærlig hilsen
M.'s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Få det perfekte, glødende og sunde look med Skøn Skincare

Hvis du ønsker at nyde velvære og luksus uden parfume, er der heldigvis mange lækre produkter, der kan give dig denne oplevelse. Gravide, småbørnsforældre og personer med parfumeallergi har ofte problemer med at finde produkter, der giver velvære og luksus uden parfume. Her introduceres SKØN ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. maj 2023 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

4 årig som ikke vil lege selv

Kære Helen Jeg skriver til dig, med en udfordring, som har stået på i flere...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2023 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Vred, trodsig, konfliktende 3 årig

Kære Helen Vi har en skøn datter på 3 år (næsten 4), der er skøn, sjov,...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2023 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen helt

Hej Helen Så har vi brug for dit gode råd igen :) Storesøster er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2023 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.

Utryg i storebrorrollen

Kære Helen Vi har to dejlige drenge, W på 7 år og J på 4,5 år som for 11...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2023 | Opdragelse | 3 år, 8 mdr.

Skrigeri - 3 år, 8 mdr.

Kære Helen Jeg har fået en udfordring jeg ikke kan finde ud af at greje. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Forkælelse - forkælede børn

Små børn kan kun fortælle dig, at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde give udtryk for, at det har behov for at blive taget op, blive skiftet, få mad, blive pludret med, krammet osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne, at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt, at man forkæler et barn ved at reagere på dets gråd, tværtimod.

Små børn kan ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce