Annonce

Annonce

Brev:

Renlighed hvordan tackler vi det?


19. marts 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 9 mdr.

Renlighed hvordan tackler vi det?

Kære Helen

Min datter er ca 2 år og 9 måneder og har det godt og er i trivsel. Hun er glad for sin vuggestue, sover godt om natten og er med sprogligt.

Da hun var knap 2 år introducerede vi potten hvilket hun var meget interesseret i. Hun blev hurtigt god til at bruge underbukser derhjemme i lange perioder, hvor hun stolt selv gik ud på potten og tissede og nogle gange også afføring. Vi tog det meget stille og roligt og ville ikke presse eller noget, men har måske ikke rigtigt været hurtige nok til at udnytte den interesse hun havde. Nu er det som om at hun går lidt kontra på det.

Fx plejede hun om morgenen selv at hive bleen af og gå direkte ud og tisse, nu insisterer hun istedet på at ville tisse i den om morgenen inden den ryger af. Og de sidste par dage har hun ...


Annonce

... tisset i underbukserne hvor hun råber “jeg tisser” selvom vi har sagt mange gange at hun skal sige til hvis hun tisser og at hun skal tisse på potteneller toilet.

Jeg synes det er frustrerende og kommer måske nogle gange til at vrisse lidt. Jeg er bange for vi har skabt et alt for negativt fokus på det og at hun derfor bevidst tisser i bukserne. Vuggestuen har ikke rigtigt gjort noget for at hun blev renlig så der har hun altid brugt ble.

Hun starter i børnehave i maj og jeg ville meget gerne at hun blev renlig heromkring/til sommer. Hvad kan vi gøre for at komme tilbage på sporet igen? Skal vi bare acceptere uheld og ikke minde hende om toiletbesøg selvom hun så bare konstant tisse i bukserne i en periode? Har brug for noget hjælp hertil :-)

De bedste hilsner
Anne

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Multifunktionelle produkter til børnefamilien

Hemmingsen Kids er en familieejet virksomhed, som består af Far Martin, Mor Nina, Storesøster Maja og lillebror Anton. Hemmingsen Kids så sit lys i 2022, og blev skabt med visionen om, at skabe mere leg og sjov i hverdagen, for de travle børnefamilier, gennem sikkerhedsgodkendte, multifunktionelle ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. maj 2023 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Når første barn bliver til storesøster

Kære Helen, Min datter på 2 år og 7 måneder er blevet storesøster, i det jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2023 | Opdragelse | 3 år

Væk med sut eller ej?

Hej Helen Vi har for ca 3 uger siden taget sutten fra vores 3 årige dreng....

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2023 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Drømme

Hej Helen, Vi har haft stor glæde af dine bøger og svar til andre forældre...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2023 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang med sidste lur til ingen

Hej Helen Overgang med sidste lur til ingen. Vores piger er tydeligvis en...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2023 | Sygdom | 3 år, 1 mdr.

Svære tider

Hej Helen Vi føler os ekstremt udfordret som forældre i øjeblikket og kunne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Leg

For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.

Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.

I takt...

Læs mere i Babylex

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annonce