Annonce

Annonce

Brev:

Renlighed - snart 4 år


19. marts 2021

Kategori:
Alder:
4 år

Renlighed - snart 4 år

Kære Helen

Jeg håber virkelig at du kan hjælpe os med at komme videre fra hvor vi er nu. Jeg føler mig ret fortabt efterhånden.

Vores datter på snart 4 år, til april, har egentlig været mere eller mindre renlig siden hun blev 3 da corona startede. Da corona startede og alt blev lukket ned, tog vi det lidt som et tegn. Nu havde vi tiden, og roen til at få hende renlig. Hun havde mange uheld de første par dage, men lærte hurtigt at holde sig i længere tid, og sige til når hun skulle tisse og andet. Hun havde flere uger uden uheld herhjemme, og da hun igen kom i børnehave forventede jeg faktisk en vis tilvænning, som hun nok skulle have. Men det gik udover alt forventning og hun havde næsten ingen uheld i flere uger, og fortalte når hun skulle tisse, eller gik selv ind når de større børn skulle tisse.

Næsten fra den ene dag til den anden ændrede det sig, og hun begyndte at have uheld af både tis og afføring i tøjet. Det var til sidst så slemt at vi fik op til tre sæt tøj med hjem flere gange om ugen. Efter det stod på i et par måneder, og ikke blev bedre, besluttede vi i samarbejde med pædagogerne at hun fik ble på igen, men kun i børnehaven. Hun var stadig god til at sige til herhjemme, og når vi var ude.

Efter vores sommerferie besluttede vi så igen at prøve at tage bleen af i børnehaven, i og med der kun havde været få tisuheld i hele ferien. ...


Annonce

... Det blev det samme som før og hun fik ble på igen.

Efter flere måneder med ble på, aftalte vores datter selv med en af pædagogerne at bleen skulle af igen, og den kom af her i januar. Det gik igen fint de første par uger, men stille og roligt kom der dage med uheld. Ikke ligeså mange, men efterhånden kommer der flere og flere. Vi er nu der hvor der er uheld flere dage end ikke.

Vores problem er at vi ikke ved hvordan vi kommer videre herfra.

Ikke nok med at hun har uheld flere gange om ugen, så siger hun aldrig til når hun har et uheld, hverken til pædagogerne eller til os. Hun går ikke aktivt selv på toilettet, men hun når de som en del af dagen sender alle børn ud på toilettet. Pædagogerne har i længere tid haft hende inde på toilettet hver time for at undgå uheld, men her ville hun lyve og sige hun havde tisset, for så at tisse i bukserne kort tid efter.

Hun er stadig helt blefri herhjemme, og går selv på toilettet, tørre sig, trækker ud, vasker hænder osv. Herhjemme er hun meget selvstændig og har som regel maks lidt plet i underbukserne fordi hun trækker den så langt hun kan før hun går på toilettet.

Har du en ide til hvad der gør at vores datter absolut ikke vil sige til når der er uheld, eller ikke vil gå på toilettet selv i børnehaven?

Kærlig hilsen
En rigtig træt og frustreret mor (der vasker tøj og overtøj flere gange om ugen)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. maj 2021 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Af med bleen - hvordan hjælper vi bedst?

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål omkring storebror også :) Han er ved...

Læs hele brevet og Helens svar


27. april 2021 | Opdragelse | 4 år

Fantasi og løgn

Kære Helen Atter engang tak for din brevkasse. ...Men nu til sagen: Min...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Flytning og reaktion

Hej Helen. Min kæreste og jeg, og lillesøster L og storebror P på 1,5 år og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Vil bestemme alt og afviser sin storesøster

Kære Helen. Man skulle ikke tro det – med mit lange brev, men der er en...

Læs hele brevet og Helens svar


8. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

3-årig vil ikke i børnehave

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har en dreng, M, på 3 år og 6 måneder,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen. Når temperaturen stiger og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have rigeligt med væske at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce