Annonce

Annonce

Brev:

Renlighed - snart 4 år


19. marts 2021

Kategori:
Alder:
4 år

Renlighed - snart 4 år

Kære Helen

Jeg håber virkelig at du kan hjælpe os med at komme videre fra hvor vi er nu. Jeg føler mig ret fortabt efterhånden.

Vores datter på snart 4 år, til april, har egentlig været mere eller mindre renlig siden hun blev 3 da corona startede. Da corona startede og alt blev lukket ned, tog vi det lidt som et tegn. Nu havde vi tiden, og roen til at få hende renlig. Hun havde mange uheld de første par dage, men lærte hurtigt at holde sig i længere tid, og sige til når hun skulle tisse og andet. Hun havde flere uger uden uheld herhjemme, og da hun igen kom i børnehave forventede jeg faktisk en vis tilvænning, som hun nok skulle have. Men det gik udover alt forventning og hun havde næsten ingen uheld i flere uger, og fortalte når hun skulle tisse, eller gik selv ind når de større børn skulle tisse.

Næsten fra den ene dag til den anden ændrede det sig, og hun begyndte at have uheld af både tis og afføring i tøjet. Det var til sidst så slemt at vi fik op til tre sæt tøj med hjem flere gange om ugen. Efter det stod på i et par måneder, og ikke blev bedre, besluttede vi i samarbejde med pædagogerne at hun fik ble på igen, men kun i børnehaven. Hun var stadig god til at sige til herhjemme, og når vi var ude.

Efter vores sommerferie besluttede vi så igen at prøve at tage bleen af i børnehaven, i og med der kun havde været få tisuheld i hele ferien. ...


Annonce

... Det blev det samme som før og hun fik ble på igen.

Efter flere måneder med ble på, aftalte vores datter selv med en af pædagogerne at bleen skulle af igen, og den kom af her i januar. Det gik igen fint de første par uger, men stille og roligt kom der dage med uheld. Ikke ligeså mange, men efterhånden kommer der flere og flere. Vi er nu der hvor der er uheld flere dage end ikke.

Vores problem er at vi ikke ved hvordan vi kommer videre herfra.

Ikke nok med at hun har uheld flere gange om ugen, så siger hun aldrig til når hun har et uheld, hverken til pædagogerne eller til os. Hun går ikke aktivt selv på toilettet, men hun når de som en del af dagen sender alle børn ud på toilettet. Pædagogerne har i længere tid haft hende inde på toilettet hver time for at undgå uheld, men her ville hun lyve og sige hun havde tisset, for så at tisse i bukserne kort tid efter.

Hun er stadig helt blefri herhjemme, og går selv på toilettet, tørre sig, trækker ud, vasker hænder osv. Herhjemme er hun meget selvstændig og har som regel maks lidt plet i underbukserne fordi hun trækker den så langt hun kan før hun går på toilettet.

Har du en ide til hvad der gør at vores datter absolut ikke vil sige til når der er uheld, eller ikke vil gå på toilettet selv i børnehaven?

Kærlig hilsen
En rigtig træt og frustreret mor (der vasker tøj og overtøj flere gange om ugen)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.

4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd

Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Selvværd og selvtillid

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

3 år og udfordringer

Hej Helen. Jeg har en dejlig datter på 3 år og 4 måneder. Hun begyndte i...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2024 | Renlighed | 4 år

Periodevise problemer med renlighed

Kære Helen Jeg har en dreng, der lige er fyldt 4 år. Han har været renlig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce