Annonce

Annonce

Brev:

3-årigt blebarn


18. august 2020

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

3-årigt blebarn

Hej Helen.

Vores datter på lidt over 3 år og 4 måneder bruger stadig ble og vil ikke sidde på hverken potte eller toilet overhovedet!

Hun ved godt, hvad man bruger toilet og potter til (både fra bøger, os + børn i børnehaven), men viser ingen interesse for selv at prøve. Hun kan begynde at græde, hvis man stille og roligt foreslår toilet/potte. Vi har aldrig presset hende til potte/toilettræning, så det er ikke fordi (hvad vi ved af), at hun som sådan har dårlige oplevelser med nogen af delene. Vi har egentlig mest bare afventet og håbet, hun på et tidspunkt, selv ville synes det var spændende. Jeg kan også godt komme i tvivl om, om hun overhovedet mærker, hun skal tisse og lave stort?

Indimellem får hun bleen af og underbukser på (fordi hun gerne vil) både herhjemme og i børnehaven, men resultatet er altid tis og afføring i bukserne (og på gulv osv.). Det våde tøj og tis på gulvet, lader dog ikke til umiddelbart at genere hende, hun leger bare videre og hun gider som regel heller ikke have tørt ...


Annonce

... tøj på efterfølgende. Kun en enkelt gang, forleden ved sengetid, lod hun til at være lidt trist over at have tisset på gulvet ovre i børnehaven. (Det er i øvrigt børnehavens forslag, at hun prøver at gå uden ble derovre).

Hvordan hjælper vi hende bedst til at blive renlig? - og overhovedet at ville prøve toilet/potte? Skal vi bare vente på, at lysten til det kommer af sig selv? Kan du evt. anbefale en potte (eller andet), som fungerer til en 3-årig/større barn?

Hun er på (alle?) andre områder rigtigt fint med udviklingsmæssigt, sproglig osv. og er generelt en rigtigt glad (men også lidt følsom og lidt tryghedssøgende) pige. Hun kan godt være usikker ved nye ting (og hun tror tit ikke, hun kan ting) og vil ofte gerne have tingene "som de plejer". Hun er i øvrigt heller ikke et barn, man kan "lokke" til ting, hverken med 'hygge' (boglæsning, tegnefilm ell lign), spiselige ting eller 'gaver' (som jeg ellers tit ser folk foreslå).

Håber du har nogle råd. Ser frem til dit svar.

På forhånd tak :-)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. oktober 2020 | Diverse | 2 år, 10 mdr.

Dagpleje vs børnehave

Hej Helen. Dette er første gang jeg skriver til dig, så dette opslag bliver...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2020 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Ulykkelig og vred 3-årig

Hej Helen. Vi har en pige på 3 år og 3 måneder (som du har svaret på...

Læs hele brevet og Helens svar


6. oktober 2020 | Opdragelse | 3 år

Storebror slår lillesøster

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse. Vi kan virkelig bruge de svar du...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2020 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Knap 3 år og reaktion på mange ting

Hej Helen Vi har brug for lidt gode råd til vores dreng, som reagerer meget...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2020 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Siger pludselig ikke til mere

Hej Helen Her kommer et forholdsvist hurtigt og simpelt spørgsmål som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex

Massage

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce