Brev:
Uden ble og underbukser
Kære Helen,
Lillebror er blevet super dygtig til at gå på toilettet og være uden ble. Han har slet ikke ble på om dagen længere (altså hjemme og fordi vi har ferie). Hvis han har ble på, tisser han bare i bleen, og netop der opstår problemet. For han synes åbenbart, at underbukser føles som ble, og derfor tisser han i bukserne, når han har underbukser på inden under sine bukser eller shorts.
Hvis han har bar numse under bukser eller shorts, er tissemanden ikke beskyttet på samme måde som med ble og underbukser, og derfor husker han at sige til, når han skal tisse. Han går tilmed selv ud på toilettet, løfter brættet, tisser og skyller selv ud. Og når han er ude i haven, hiver han selv bukserne ned og tisser i hækken.
Han sover selvfølgelig med ble, og det synes han er dejligt.
I går var vi på tur og kørte langt (Knuthenborg), og her havde han ble på på den ...
... første del af turen (cirka 2 timer). Da vi kom frem, tog vi bleen af (der var en god portion tis i), og herefter var han uden ble resten af dagen. Både i bilen og ude på tur. Han sov endda en lille lur i sin klapvogn, og her var han også uden ble. Og han tissede, inden vi kørte hjem og kom på toilettet, så snart vi var hjemme igen – uden problemer. Og uden underbukser 😊
Hvad synes du, vi skal gøre? Fortsætte uden underbukser eller øve at have underbukser på? Umiddelbart tænker jeg at droppe underbukserne hele sommerferien (vi har to uger tilbage) og så prøve med underbukser igen, når han skal tilbage i børnehaven.
Men, han forbinder helt tydeligt underbukserne med fiasko, fordi han jo kommer til at tisse i dem. Så han skriger og græder, hver gang vi vil give ham dem på.
Vi glæder os til at høre, hvad du tænker.
Rigtig god sommer 😊
Kærlig hilsen
L
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
Viden om børn:
Navle
Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.
Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder