Annonce

Annonce

Brev:

Renlighed 3,6 år


21. december 2018

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Renlighed 3,6 år

Hej Helen.

Tak for dine meget brugbare svar omkring både lillesøster og storesøster :-)

Jeg skriver til dig denne gang ift. storesøsters renlighed. Det er ikke fordi det er noget der ligger lige om hjørnet - at smide bleen. Men jeg har alligevel behov for at få din vejledning omkring hvordan vi griber det bedst an med renlighedstræning da jeg simpelthen er så i tvivl om hvordan vi bedst gør.
Dog skal det siges, at vi p.t. er igang med projekt suttestop.

Lige lidt baggrundshistorie:
Storesøster har siden hun var 2,5 år haft ondt i maven. I sommers var vi en tur på børneafdelingen grundet meget ondt i maven og de konkluderede her, at hun led af skjult forstoppelse. Hun kom i movicol behandling og havde afføring, men klagede dog stadig over ondt i maven - dog ikke i samme grad som tidligere og det var ofte inden hun skulle af med afføring, at hun klagede.
Vi har i foråret været igang med både toilet og pottetræning. Vi har haft et ekstra sæde til toilettet som hun dog ikke har været specielt tryg ved. Hun har også brugt potten. Sammenlagt har hun tisset 2 gange på hhv. potte og toilet, men hun var ikke stolt af dette, men nærmest angst omkring det.

I samråd med børneafdelingen besluttede vi i sommers at holde en pause med pottetræning. Vi startede op igen i efteråret med at vi hver aften sad ude på badeværelset - storesøster på potten og vi sad samtidig og læste en bog inden hun skulle sove. Hun tissede ikke, men sad der imens vi læste bog.

Det fungerede fint nok med at sidde på potten - lige indtil den dag hvor hun kom til at lave lort på toilettet- hvilket kom som et kæmpe chok for hende. Hun var mildest talt panisk angst og græd og græd. Det kom helt bag på hende, at ...


Annonce

... hun lavede lort på potten, hvilket egentlig er lidt underligt da det er vores opfattelse, at hun godt kan sige til når hun skal lave både lort og tisse i bleen.

Hun sagde efterfølgende, at hun ikke længere ønskede at spise fordi hun ønskede ikke længere at lave lort. Oplevelsen sad længe i hende, hun talte om den dagen efter og holdte fast i at hun ikke ønskede at lave lort længere. Hun fortalte endda, at hun kunne mærke at hun skulle lave lort - men ikke ønskede dette, da hun aldrig mere og nogensinde skulle lave lort igen!

Efter hun kom hjem fra børnehaven den dag var oplevelsen dog glemt og hun har ikke talt om det længere. Hun klager fortsat over ondt i maven og har sure opstød og i samråd med Børneamb. er hun påbegyndt nexium behandling.

På baggrund af overstående oplevelse, har vi ikke trænet potte eller toilettræning siden slutningen af oktober. Hun kan godt sige, at hun skal tisse hvis hun f.eks. er i bad og jeg har her sat hende op på potten uden resultat. Hun har hellere ikke rigtigt roen tl at sidde der. Det er som om hun generel er meget utryg ved at "give slip" på det.

Jeg er virkelig i syv sind hvordan vi skal gribe det an.. Min store frygt er jo, at vi misser "det gyldne tidspunkt" for at hun smider bleen og at det bliver en lang sej kamp. Samtidig ønsker jeg at hun skal være tryg i det, men hvordan bliver hun det?

Vil du ikke give os en plan for hvordan vi griber renlighedstræning an? Som sagt er vi p.t. igang med projekt suttestop.
Og til bonusinfo kan jeg oplyse, at storesøster er påbegyndt en sansemotorisk træningsforløb, da hendes labyrintsans bl.a. er meget påvirket.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

God jul :-)

Mange hilsner
En bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Snart slut med ble?

Kære Helen, Jeg kan se, at vi har spurgt til lillebrors blesituation flere...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2020 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp, min dreng slår og skubber :-(

Kære Helen. Vi har igen brug for et råd fra dig :-) Vi har jo verdens...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af tis og lort/toilettræning

Kære Helen. Tusind tak for dit hurtige og fyldige svar. Det er dejligt at...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne

Kære Helen. Jeg skriver, da jeg har et par spørgsmål vedr min søn på 3,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan gives som alternativ til modermælk fra fødslen. Der findes i Danmark ikke 'dårlige modermælkserstatninger', det kan dog godt være en jungle, at finde ud af hvilken erstatning man skal give.

Som hovedregel gives børn modermælkserstatninger af typen 1, som kan anvendes fra fødslen. Barnet kan de første 6 mdr af sit liv ofte leve udelukkende af dette og der er ikke grund til at supplere modermælkserstatning med kogt vand.

Der er heller ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce