Brev:
Selvstændighedsalder - 2 år, 6 mdr.
Hej Helen
Tak for svar omkring lillebror, det går allerede meget bedre.
Men nu er næste udfordring her. Min datter på 2,5 år har virkelig fundet sin egen vilje frem, og den er ALTID det stik modsatte af min 😊 det er virkelig voldsomt, og hun reagerer kraftigt med gråd og skrig selv ved det mindste nej.
Jeg ved at det som sådan er en sund proces at skulle igennem, men det er svært for mig at navigere i. Hvordan sætter jeg grænser på en god måde? Jeg er den ekstremt kærlige forælder, og det kan derfor være rigtig svært for mig, når min datter bliver så påvirket og ked af det mange gange om dagen, og tingene ender i en konflikt.
Hvornår skal jeg holde ved, og hvornår skal jeg give efter?
Lad mig give et eksempel fra i dag. Jeg havde besluttet mig for at gå en tur med min datter i klapvognen i formiddags. For hendes skyld og for at hygge os sammen. Hun skulle derfor have tøj på til det. Hun stikker af fra mig flere gange. Jeg forsøger at sige på en kærlig måde, at nu vil jeg gerne have, at hun får tøj på, så vi kan komme ud at gå. Det tager hun ikke godt imod. Jeg løfter hende op på puslepuden for at hjælpe hende i tøjet, og hun begynder at ...
... skrige og trække tøjet af igen. Sparke med benene osv, så det er helt umuligt for mig. Jeg opgiver til sidst, for det der skulle have været en god og hyggelig oplevelse, bliver det stik modsatte, og jeg tænker, hvem er det så godt for. Jeg synes ikke, at jeg vil bruge tvang på den måde. Men jeg føler jo samtidig at jeg “taber” kampen og at hun får lov at sætte dagsordnen på en måde.
Jeg siger altid tingene med respekt til hende og vil ikke kommandere. Men hun hører absolut ikke efter. Og så kan jeg blive ved med at gentage tingene i et væk.
Hun prøver mig virkelig af på alle måder. Også i dag stillede hun sig i protest og tissede på gulvet, fordi jeg sagde, at jeg gerne ville have at hun tissede på toilettet. Eller hun nægter at sætte sig ned i badekaret, og jeg kan jo ikke med vold tvinge hende ned på måsen. Sådan er det hele dagen lige nu. Hun er virkelig en stærk og klog pige, men samtidig meget sensitiv og kan blive utrolig ked af det.
Jeg ved ikke hvordan vi kommer bedst muligt gennem den her periode for os begge to? Og som nævnt hvornår jeg skal holde fast og hvornår det er okay at sige pyt, så gør vi noget andet end jeg havde tænkt.
Bedste hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.