Annonce

Annonce

Brev:

Banken hovedet i gulvet i raseri og frustration


30. november 2023

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Banken hovedet i gulvet i raseri og frustration

Kære Helen

Vores dejlige lille bjergged, der kravler op på alt, er vist en lille hidsighans, eller måske blot signal- og viljestærk?

Han er nu 16 måneder (født 10.7.2022).
Når han er sur, dvs. hvis han f.eks. er træt, ikke får lige det han vil og puttebamsen og sutten ligger i sengen, kan han finde på at banke hovedet ned i vores stengulv, indtil han VIRKELIG bliver ked af det. Han har pt. et blåt mærke i panden af den grund... Han bliver helt utrøstelig og falder kun til ro med puttebamsen og sutten.

På den ene side vil vi gerne lære ham, at puttebamse OG sut er til sovetid, men på den anden side er det tit om morgenen og om aftenen, at han får de der flip.
Om morgenen skal vi have gjort begge drenge klar til afgang (og storebror har også med sine udviklingsforstyrrelser brug for megen hjælp). Om aftenen er alle flade, og ingen af os kan holde ...


Annonce

... til en storskrigende tumling ret længe.

Han er generelt meget kommunikerende med lyde og fagter, men siger endnu kun "ja". Ikke andre ord. Han har også 3 sprog at jonglere med i hverdagen.

Jeg håber det er en fase. Samtidig er han, og har altid været, meget morsyg og er heldigvis også en glad, fræk, finurlig og kærlig lille dreng, som dagligt smelter vores hjerter. Senest her til morgen, hvor han og storebror holdt kyssefest i køkkenet. Så kært.

Hvad tænker du vi kan gøre, når han får de der flip? Indtil videre har jeg bare siddet ved ham og forhindret ham i at gøre skade på sig selv, men han vrider sig som en ål og vil i hvert fald ikke holdes.

Jeg tænker som udgangspunkt, at vi skal øve, at puttebamse og sut kommer ned i sengen inden vi går ud til morgenmad, så han langsomt vænner sig til det. Det har vi ikke været gode til.

Kærlig hilsen
ML

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. februar 2024 | Sovevaner | 14 mdr.

Søvn 14 måneder

Hej Helen. Min dejlige søn på 14 måneder driver os til vanvid om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Tidlige morgener - 15 mdr.

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg håber du kan hjælpe et par...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2024 | Kost og ernæring | 15 mdr.

Vitaminpiller til børn

Kære Helen Godt nytår :) Jeg har lige et par korte spørgsmål i dag....

Læs hele brevet og Helens svar


20. december 2023 | Sovevaner | 18 mdr.

Kravler ud af tremmesengen - 18 mdr.

Hej Helen Håber du får en rigtig god jul sammen med din familie :) Min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser baby og børn

I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.

Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce