Annonce

Annonce

Brev:

Lillebror og upassende ord


3. september 2023

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Lillebror og upassende ord

Kære Helen

Det er et par år siden at vi sidst har taget kontakt til dig. Der er sket en del. Det sidste brev som vi skrev til dig angående storebror (handlede om at lugte til ting og da anbefalede du at vi tog kontakt til en børnepsykolog for at drøfte de bekymringer som vi havde haft i flere år. Vi er rigtig glade for, at du skrev så ærligt selvom jeg blev endnu mere bekymret da du skrev.

Vi tog kontakt til egen læge og blev henvist til børnepsyk og vores søn fik diagnosen "infantil autisme". Det har været to hårde år, men vi er taknemmelige for, at vi har fået diagnosen da det hele bare giver så god mening nu og vi ved nu meget bedre hvorfor at nogle ting er så svære for ham.

Jeg ville egentligt bare sige tak til dig for det var dit svar på mit brev som endeligt gjorde os klar til at opsøge hjælp. Det er som om, at vi vidste der var noget, men det var svært for os at erkende og indse og vi var nok meget bange for at få endeligt at vide at vores søn har en diagnose. Men det er helt klart til vores søns bedste, at vi nu kender hans diagnose således at vi har kunne få andre redskaber til at ændre vores tilgang til ham. ...


Annonce

...

Hverdagen er meget bedre nu end den var dengang i 2020.

Nu har jeg spørgsmål til lillebror:

Lillebror er glad, aktiv, kærlig, sjov og meget nuttet :-)
Han har i øvrigt ingen tegn på autisme, og vi prøver ikke at "holde øje" eller tænke autisme ind i hans adfærd, selvom det kan være svært nogle gange. Børnehaven kender vores situation og de ser heller ingen autisme tegn hos ham.

For en måned siden fik lillebror set John Dillermand på Ramasjang og lige siden så har han opdaget, at ordet tissemand kan skabe opmærksomhed.
Han siger ordet rigtig meget i løbet af en dag :-(

Vi har prøvet at ignorere ordet og at påtale at vi ikke vil have at han siger det, men jeg føler at det bliver værre fordi at han synes at det er sjovt. Så vi har nok brug for et råd i forhold til hvordan vi skal håndtere det.

Vi er obs på, at det ikke skal være et fy fy ord som er skambelagt, men det er heller ikke fedt at råber tissemand i haven når naboerne kan høre det :-)

Jeg har spurgt børnehaven om han siger det der og det gør han nogle gange. Pædagogen sagde at de påtalte overfor ham, at de ikke ville høre det.

På forhånd tak

Venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Det er højsæson for røde babynumser

Har du forberedt babynumsen på sommervarmen?
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen. Ved at erstatte vand, sæbe og vådservietter med Olívy baby care – diaper ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. september 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

2 år og 10 måneder, fyldt med personlighed

Kære Helen, Tak for dit svar til vores sidste brev, om vores lillesøster....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2023 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Tisser pludselig i bukserne

Kære Helen Min skønne 3årige datter kom for ca 4 måneder siden og sagde til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Næsten 3 år og aftenritual

Hej Helen. Jeg har en meget sød og kærlig datter på 2 år og 10 måneder, som...

Læs hele brevet og Helens svar


25. august 2023 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Jalousi og putning

Hej Helen, Jeg har to punkter, jeg håber du kan hjælpe mig med. 1. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


8. august 2023 | Sovevaner | 3 år, 5 mdr.

Pige sover utrolig dårligt - del 2.

Kære Helen, tusind tak for dit lange, gode respons. Nu er hustruen også lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omsorgsdage

Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.

Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.

Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce