Annonce

Annonce

Brev:

Ny søvnrytme uden lur - 3 år, 4 mdr.


27. juli 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 4 mdr.

Ny søvnrytme uden lur - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen

Tak for dine svar, som vi i den grad forsøger at læne os op ad, i en tid med nye rytmer og søvnunderskud hos alle føles virkelig svær i vores familie.

Vi arbejder fortsat på en ny rytme, som de fleste dage er uden lur. Vi forsøger, at give hende mulighed for at tage et middagshvil, men det er svært. Hun har stor modstand mod barnevognen, som hun ellers indtil for nogle uger siden sov lur i hver dag og har været glad for. Det lykkedes kun af og til, at få hende til at hvile sig på en madras eller et andet sted inden for. Vi arbejder dog med at skabe en stille stund med en bog eller lignende. Nogle dage sover hun en kort lur i barnevognen på 1/2, hvis hun er stået tidligt op.

Dit input omkring en stille gåtur har vi brugt og det giver som regel en fin stund sidst på dagen, hvor hun er meget træt. Badet lå tidligere efter aftensmaden, men fordi hun er så træt, er badet gået fra at være en yndlingsaktivitet for hende, til noget hun slet ikke vil. Af den grund er vi begyndt at bade ved 16 tiden, hvor overskuddet er større.

Hun får en del frustrationsanfald, og de er naturligvis svære for hende, men også for os. De kan vare helt op til en time, hvor hun ligger på gulvet og sparker i gulvet (så meget at hun får blå mærker på benene) og slår ud i luften. Når hun kommer derhen, kan vi ikke få lov til at trøste. Hvis vi siger noget eller rør ved hende, så eskalerer hendes adfærd blot!

Anfaldende stopper som regel først, når hun enten falder i søvn der på gulvet eller er helt udmattet. Disse situationer kan nogle dage opstå 2 gange. Årsagerne kan være, at hun skal have solcreme på om eftermiddagen, eller at hun skal blive i sengen ved sengetid. Vi forsøger, at vælge de diskussioner der er vigtige og ikke diskutere mindre detaljer, som ikke påstyret værd. Dagen efter et sådan anfald, kan hun som regel godt fortælle helt sagligt, hvorfor hun blev så sur/gal/ked af det. Ikke desto mindre opstår de igen.

Når ...


Annonce

... anfaldende er så lange, bliver vi oprigtigt bekymrede for, om der er et eller andet der er helt galt i den måde vi gør tingene på i vores lille familie. Jeg synes 1 time er ualmindelig lang tid at være i et fortvivlelsesanfald. Denne tvivl nager hos både min mand og jeg og har bevirket at vi er blevet mere konfliktsky som ugerne er gået. Denne slingrekurs har muligvis gjort det hele endnu sværere. Eksempler herpå kan være at A normalt kun har sine nusseklude, når hun sover eller er meget ked, men det udviklede sig til, at hun gik rundt med den hele tiden, hvilket vi ikke synes hører sig til. VI forsøger nu at være mere præcise omkring de ting, som vi synes er vigtige, men det giver flere fortvivlelsesanfald og så spøger tvivlen igen! Vi kan ikke aflede i en situation som eksemplet med solcremen, og vi kan heller ikke lade hende blive skoldet, så skal vi stå fast og så efterfølgende være mere eller mindre passive tilskuere til 1 times raseri/fortvivlelsesanfald?

Et andet svært punkt er putningen! I en periode har hun først sovet kl. 22.00 og under voldsomme protester. Dette betyder, at hun er meget træt om morgenen, hvor vi dog har vækket hende kl. 7.00, da hele dagsrytmen begyndte at skride. I en anden periode har hun sovet mellem 18.10 og 19.00, hvilket fungerer meget bedre. Hun er tydeligt træt på dette tidspunkt, men kæmper imod søvnen på alle måder.

Vi har arbejdet med at putteseancen skal være hyggelig, og det synes hun også! Når putningen med en lille tegnefilm, tandbørstning, hårbørstning og læsning af 2 bøger er slut starter kampscenen dog.

Da tidspunktet for hvornår hun sover skifter så meget, varierer det også om hun skal have en lur, og de to ting gør det svært for os at få en fast struktur på dagen.

Vi er rådvilde, pressede og fortvivlede og hele situationen, hvilket sikkert også kommer til udtryk i det her ret rodede brev.

Vi håber du har nogle tanker, der kan hjælpe os lidt videre.

Venlig hilsen
Astrid

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. september 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Udadreagerende knap 3årig

Kære Helen, Endnu engang må jeg simpelthen have din hjælp og dit syn på...

Læs hele brevet og Helens svar


25. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Søskendeudfordringer 3,5 og 1,5 år

Hej Helen Vi er meget i tvivl om hvad vi kan gøre for at børnene får et...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp til sur 3 årig

Hej Helen, Vi har Storesøster R. på 3 år og 10 måneder og lillebror H. på...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2022 | Udvikling | 3 år, 5 mdr.

3,5 årig leger ikke rolleleg

Hej Helen Nu vi har barn nr to, bliver det tydeligere for os, at vores...

Læs hele brevet og Helens svar


11. august 2022 | Sovevaner | 3 år, 3 mdr.

3 årig lur

Hej Helen Min pige er startet i børnehave og fyldt 3 i maj. Hun har et højt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

Drikkevarer til børn

Små børn bør drikke mælk og vand.

½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce