Annonce

Annonce

Brev:

Svært ved at sige farvel i børnehaven - part II


9. december 2020

Kategori:
Alder:
4 år, 4 mdr.

Svært ved at sige farvel i børnehaven - part II

Kære Helen

Mange tak for dit svar.

Jeg er meget enig i alle de ting du skriver - og det er også det vi stræber efter. Men det er bare svært, hvad vi gør, hvis han klamrer sig til mig og græder, når vi skal sige farvel.

Vi er stoppet helt med forhandling efter du skrev - kan godt se, at det er et sidespor.

Vi er begyndt at min mand afleverer - men så udspiller scenariet sig istedet derhjemme, når min dreng skal sige farvel til mig der. Men det er trods alt bedre at det er hjemme, han bryder sammen, end opppe i børnehaven.

Vi har haft en periode på et halvt år, hvor han har sagt fint farvel - nogle dage glad og nogle dage lidt nervøs/betuttet, men ikke med gråd, som vi har oplevet de sidste uger. Det er næsten hver morgen for tiden, at han når at bryde helt sammen, og det virker næsten som et "programpunkt" alle er indstillede på, at vi skal igennem - og så sker det også :/ :)

Tror det handler mest om at han har meget brug for mig - fx begynder han også at græde meget, hvis far skal putte (vi plejer ellers at skiftes til det, og det plejer ikke været et problem) - og om natten putter han sig helt ind til mig hele natten, hvilket han heller ikke plejer i så stor grad.

Mine spørgsmål er:

- Hvad gør vi, når han bryder sammen om morgenen - skal det bare være hurtigt ud af døren, selvom han græder og klamrer sig til mig? Nogle dage ...


Annonce

... prøver vi med dialog - det virker engang imellem, men pt gør det bare det hele værre og mere langtrukkent. Jeg kan se på ham, at han virkelig prøver at være "stor" og klare det, men så svigter modet i sidste øjeblik, og han vil bare have mig.

- Kan det være en ide at jeg bare er væk om morgenen, når de vågner - eller er det for hårdt?

- Skal vi give ham en pause i børnehaven i form af længere juleferie? Han skal have 2 uger, men har mulighed for at gå på ferie en uge før. Synes dog det vil være lidt ærgerligt, da december er rigtig hyggelig deroppe med nisse-sjov osv.

- Jeg kan se at det også er hårdt for min mand, som naturligt begynder at stille flere krav til vores dreng og virke lidt mere hård, end han plejer, fordi han synes, det er blevet for meget. Min mand er generelt meget kærlig over for vores dreng og en stor "stjerne" i hans bog - og er han i høj grad stadig, men det er klart, at det også er hårdt at stå på sidelinjen om morgenerne. Hvad kan vi gøre ved det?

Jeg vil gøre hvad som helst for at gøre morgnerne nemmere for min dreng - for jeg kan se, at det er en hård start på dagen for ham - og at det mere er følelsen af at sige farvel, der er svær, end rent faktisk at undvære mig i løbet af dagen. Nogle gang spørger jeg, når jeg henter, om han savnede mig i BH, og så siger han, at han helt glemte at tænke på mig :-)

De bedste hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.

Hundehvalp i familien

Kære Helen, Vi er en familie med tre dejlige børn; to piger på 9 og 11 og en...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2021 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Privat omkring afføring

Hej Helen Vi har den skønneste dreng der fylder 4 år til april. Han er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2021 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Barn afviser far

Kære Helen. Vi har en dreng på snart 4 år som altid har været meget morsyg....

Læs hele brevet og Helens svar


3. februar 2021 | Opdragelse | 4 år, 4 mdr.

Hvordan skabe god stemning omkring måltiderne

Kære Helen. Tak for en skøn brevkasse :) Vi har den dejligste pige med et...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2021 | Sygdom | 4 år

Rysteture i kroppen

Hej Helen, Vores datter på 4 år vågner en gang imellem op om morgenen med en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce