Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke længere tage flaske


3. august 2022

Alder:
5 mdr.

Vil ikke længere tage flaske

Hej

Jeg skriver, da min søn på lige lidt over 5 måneder den sidste uges tid ikke har ville spise af flasken, så længe han er vågen. Vi har derfor været nødt til at vente med at give ham flasken til, at han er faldet hen. Han har været udelukkende på modermælkserstatning siden han var omkring 2 måneder, da det desværre ikke rigtig fungerede med amningen. Vi har aldrig tidligere haft problemer med flasken.

Vi er efter, at han ikke så gerne ville have flasken påbegyndt projektet med skemad, og har gjort dette de sidste 4-5 dage. Han har dog ikke været specielt interesseret i dette endnu, selvom han virker ret interesseret, når vi spiser.

Da vi godt kan få givet ham flasken, når han sover, får han ca. mellem 750-900 ml i døgnet. Her skal det siges, at han ligger til den lille side, men han har fulgt sin egen kurve fint, og vejer nu omkring 7.5 kg med en længde på 68 cm.

Om natten er der heldigvis ikke rigtig noget problem med at give ham flasken, da han som oftest ikke rigtig vågner, når han er sulten. Han bliver blot urolig, og hvis ikke vi kan berolige ham med nus og kærtegn, så får han en flaske, hvorefter han gerne sover videre.

Vi er dog også begyndt at døje lidt med hans søvnrytme. Han har aldrig sovet specielt lange lure om dagen, og de ligger nu oftest på en 45-60 min, de tre han får i løbet af dagen. De sidste par uger har han dog virket noget mere træt, og kan ofte kun holde sig vågen 2 timer ad gangen. Forinden kunne han ellers sagtens være oppe i 2.25 eller 2.50 time ad gangen.

For cirka 3 uger siden begyndte vi at få meget svært ved at få ham til at falde til ro om aftenen, og ligeledes om natten, når han vågnede. Men efter at have fulgt hans nye mønster lidt, virker det til, at han om aftenen gerne skal være vågen i 2.50-3 timer før, at han kan puttes uden de store problemer. ...


Annonce

...

Jeg er derfor en lille smule i tvivl om, hvorvidt problemet med flaske og hans søvn kan hænge sammen, og at det måske skyldes sult, at han ikke altid kan holde sig vågen så længe ad gangen. Han er stort set altid i godt humør, og det er blevet ret svært at aflæse, hvornår han er sulten og træt, da det oftest kun er, når han skal spise eller sove, at han kan finde på at brokke sig.

Mit spørgsmål er således, hvorvidt vi kan gøre noget for at forsøge at få ham til at spise af flasken i vågen tilstand igen samt om det er meget problematisk, at han lige nu ikke vil det og hvad årsagen måske kan være?

Derudover vil jeg gerne høre din mening om, hvorvidt vi skal forsøge at foretage ændringer i hans dagsrutine og om det ville kunne hjælpe på både søvn og mad?

Hans rutine ser nogenlunde sådan her ud:
Kl. 6.30/7.00 - vågner og er ikke til at få til at falde til ro igen
Kl. 8.30/9.00 - første lur, som varer mellem 45-60 min (får flaske lige i starten af lur)
Kl. 11.30/12.30 - anden lur, som ligeledes varer omkring 60 min (får flaske lige i starten af lur)
Kl. 15.30/16.00 - tredje lur, som varer mellem 60-90 min (får flaske lige i starten af lur)
Kl. 20.00/21.00 - puttes til natten (får flaske når han er faldet hen)
Kl. 00.00/1.00 - vågner og får flaske
Kl. 2.00/2.30 - vågner og skal beroliges
Kl. 4.00/4.30 - vågner og skal enten have flaske eller beroliges (falder nogle gange kun til ro, hvis han kommer over i vores seng)

Jeg synes således sammenlagt, at han ikke får så meget søvn i løbet af et døgn set i forhold til tidligere, hvor han sov en del bedre om natten. Der kunne han godt sove fra 20.00-7.30 med kun en enkelt eller to opvågninger. Engang imellem sker det, at en af de tre lure er længere end angivet, men det har jeg ikke kunne se noget mønster i.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen
Marika

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra barnet er nyfødt

Hos en nyfødt er huden under bleen særligt sart, og den bliver meget nemt rød og irriteret når den er pakket inde i en varm og fugtig ble. Løsningen er at rense, pleje og beskytte huden mod affaldstofferne fra urin og afføring og derved forebygge en rød og irriteret babynumse.

Olívy ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. september 2022 | Sovevaner | 6 mdr.

Dagsrytme og putning

Kære Helen, Vores datter bliver 6 mdr i næste uge og hun er en meget glad...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2022 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Flaske - 6 mdr.

Hej Helen. Vores søn er fyldt 6 måneder.. Og sover dårligt, derfor ville vi...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2022 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvn - sover max 3.5 time af gangen

Hej Helen. Jeg har brug for hjælp og et råd.. Vores søn er lige fyldt 6...

Læs hele brevet og Helens svar


6. september 2022 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Introduktion af grød mv.

Hej Helen Vi har skrevet før og skriver nu igen, dog med nyt...

Læs hele brevet og Helens svar


29. august 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Er baby klar til grød?

Kære Helen, I dag har jeg forsøgt at give min 4 1/2 mdr. datter grød for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce