Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til søvn og måltider - PART II


1. november 2022

Alder:
6 mdr.

Hjælp til søvn og måltider - PART II

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar!

Siden sidst er det blevet meget nemmere at putte hende. Vi giver hende en flaske, når hun skal sove, og det betyder, at vi de fleste gange kan undvære bolden :) Den kommer dog stadig i brug, hvis hun virkelig bare ikke kan falde til ro.

Vi har siden sidst også indført både morgenmad, frokost og aftensmad - og gerne ét mellemmåltid mellem frokost og aftensmad. Vi har dog haft udfordringer med at få hende til at ville spise grød/mos. Hun virker overhovedet ikke interesseret, når vi forsøger at made hende. Til gengæld er hun meget interesseret i maden, når hun selv får lov. Vi er derfor så småt begyndt at give hende mad, som hun selv kan styre, og det går super godt indtil videre ( lidt ala baby led weaning). Hun får også kød, og har indtil videre smagt både kylling, okse og torsk.

Vi har dog stadig store problemer med søvnen - og det er faktisk kun blevet værre siden sidst. Vi er gået fra to opvågninger, hvor hun skal have flaske, til tre. Når hun vågner om natten er hun ikke kun urolig... hun græder indtil hun får flasken i munden.

Hun bliver puttet kl. 19:30-20, hvorefter hun så typisk vågner kl. 23.30-00.00. Her får hun en flaske på 135 ml, som hun typisk tømmer. Herefter vågner hun typisk igen ...


Annonce

... efter 2,5 time, hvor hun igen tømmer en flaske på 135 ml. Herefter vågner hun typisk allerede efter 1,5-2 timer, hvor hun så tilbydes en flaske. Nogen gange tager hun den, og så kan vi måske få hende til at sove videre... og ellers afviser hun flasken og er egentlig klar til at stå op (hvilket hverken mor eller far er) :)

Hun får mellem 800-1000 ml erstatning om dagen, hvilket er inklusiv dét, hun får om natten. Jeg tænker derfor, om det er fordi hun ikke får nok i løbet af dagen, at hun er så sulten/tørstig om natten? Jeg ved dog ikke, hvordan jeg i så fald skal få mere i hende i dagtimerne.

Jeg overvejer at prøve med en flaske vælling, når hun vågner kl. 23.30-00.00... bare for at se, om det kan gøre en forskel på hendes sult/søvn. Hvad tænker du om det?

Vores dage ser typisk sådan ud, at hun får morgenmad ca. 30 min efter, hun vågner om morgenen. Hun får frokost efter første eller anden lur, alt afhængig af hvor tidligt, vi er kommet op, og hvor lang hendes første lur er. Hun får et mellemmåltid (frugt) mellem frokost og aftensmad, og hun får aftensmad ca. kl. 18. Herudover får hun tilbudt flasker inden hver putning, hvor en typisk flaske er på 135 ml, som hun ikke altid tømmer. Skal jeg gribe måltiderne an på en anden måde?

På forhånd tak.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Øget sikkerhed til barnet og bedre søvn til alle

Samsovning skal være trygt og med øget sikkerhed til barnet.

Sleep Well vesten giver barnet ro i kroppen. Barnet har jo ligget fast i maven på mor og vil have den ro og tryghed tilbage i kroppen. Man kan sige at vesten er den ekstra hånd du tit står og mangler.

Når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. marts 2023 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Surmælksprodukter baby

Hej Helen. Tak for de gode svar sidst. Jeg kan læse at babyer under 9...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Nattesøvn - søger brystet

Kære Helen Først og fremmest tak for en god brevkasse og gode bøger - jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp til rytme - del II

Hej Helen, Så er jeg på banen igen. Tak for dit sidste svar ift. at få lavet...

Læs hele brevet og Helens svar


5. marts 2023 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Næring nok

Hej Helen. Vores datter spiser mere nu. Vi tog rådene om højstol og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2023 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp til rytme

Hej Helen, Jeg skriver på vegne af min datter, der er knap 6,5 måned gammel....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce